Würzburg met kinderen | 11x Tips

Ben je op doorreis van of naar het zuiden, dan kan je langs Würzburg rijden. Wij delen enkele tips voor wat je dan, of tijdens een stedentrip, doet in Würzburg met kinderen. Dit zijn een aantal leuke kinderactiviteiten, bezienswaardigheden en kindvriendelijke accommodaties.

Würzburg ligt in het noordwesten van de deelstaat Beieren en ligt aan de rivier de Main. De afstand naar deze stad in Zuid-Duitsland vanaf Utrecht en Brussel verschilt niet zoveel: vanaf allebei de steden is het ongeveer 500 kilometer rijden.

Leuk om te weten is dat de bekende Romantische Strasse start in Beieren bij Würzburg. De stad ligt in het Frankische wijngebied, vanaf het treinstation zie je de Frankische wijngaard, de Würzburger Stein.

Doen in Würzburg met kinderen

Bezienswaardigheden Würzburg

Laten we beginnen met enkele bezienswaardigheden in de stad. Meestal is dit niet het favoriete onderdeel van de kinderen tijdens een stedentrip, dus ik combineer vaak de bezienswaardigheden met de looproute naar een leuke kinderactiviteit.

  1. De Residenz van Würzburg, een paleis, staat bekend als een van de indrukwekkendste barokke meesterwerken van Duitsland. De trap wil je gezien hebben. De Residenz is het hele jaar door geopend, de openingstijden verschillen wel per seizoen.
  2. De Hofgarten ligt vlakbij de Hofkirche, deze tuin bezoek je gratis. En de vesting Marienburg is wederopgebouwd na de oorlog. Het is een bekende bezienswaardigheden. In de vesting zijn twee musea.
  3. Bij de universiteit is een botanische tuin.

Speeltuinen

Net als in veel Duitse steden is er in Würzburg een groot aanbod van speeltuinen en waterspeeltuinen. We delen er een aantal:

De waterspeeltuin op het oude rijkstuinbouwshowterrein in de Zellerau is vernieuwd. Er is een waterspeeltuin, klimfaciliteiten en schommels. Toiletten zijn vlakbij. Voor deze speeltuin en de speeltuin hieronder.

Bij het rijkstuinbouwshowterrein Hubland is er een speeltuin met klimrek, glijbaan of (baby)schommel. Ook is er een wateromloop. Vlakbij is er een café.

Op deze website zie je een overzicht van speeltuinen, soms met een foto. Op de website kan je filteren op de wijk in de stad waar je naar een speeltuin wilt gaan.

Kinderland is een indoorspeeltuin met een klimwand, springkastelen, speeltoestellen en een trampolinedeel. Je kan ook gaan skaten in de skatehal die ernaast ligt, het skaten is inbegrepen in de toegangsprijs dus je betaalt niets extra’s. Voor gezinnen met peuters en kleuters, er is een apart gedeelte met onder andere een ballenbak en een speelhuisje.

Wandelen in Würzburg met kinderen

Würzburg ligt in een wijngebied, met heuvels. In en rondom de stad kan je goed wandelen. Enkele leuke opties zijn:

Wildparken in de omgeving van Würzburg met kinderen

Würzburg heeft geen dierentuinen, wel zijn er in de directe omgeving van de stad enkele wildparken.

  • Wildpark Bad Mergentheim: in Europa zijn er slechts een aantal wildparken waar zoveel verschillende soorten dieren leven.
  • Wildpark an den Eichen: dit wildpark ligt aan de rand van de stad. Het park is gratis toegankelijk! Er is een grote speeltuin. Er leven 43 soorten dieren.
  • Wildpark Sommerhausen: met allerlei dieren die in Europa leven. In de zomermaanden is de waterspeeltuin open. Daarnaast is er een avonturenspeeltuin met een carrousel, klimrek, schommels, kabelbaan en een trampolinekussen.
Würzburg met kinderen

Touch Science

TouchScience maakt wetenschap begrijpelijk en tastbaar. Het is een interactieve wetenschapstentoonstelling waar je allerlei proefjes kan doen. Geopend op zaterdag- en zondagmiddag vanaf 14:00.

Zwemmen

Als je wilt gaan zwemmen in Würzburg met kinderen, dan kan je in de zomermaanden naar het Dallenbergbad gaan. Dit buitenbad, gelegen in het zuiden van de stad, heeft veel pluspunten. Een 50 meter zwembad, duiktoren, peuterbad, enorme glijbaan, ligweiden en een speeltuin. En natuurlijk is er een kiosk.

Aan de noordkant van Würzburg, in Erlabrunn, is er een meer waar je kan zwemmen. Er zijn twee verschillende zwem-meren, een speeltuin, volleybalveld en barbecue plaatsen. En bij het zwemmeer Erlabrunn, een van de twee meren hier, is een gave kabelbaan.

Overige kinderactiviteiten in Würzburg

Freizeit-Land Geiselwind is een attractiepark met achtbanen. Het park ligt tussen Würzburg en Neurenberg in. Het is geopend van maart tot en met oktober.

Het skatepark Mainwiesen Würzburg.

Sky and Sand Würzburg: dit is een trampolinehal. En met SkyandSand Beach, een buitengebied met veel zand, strandstoelen, springtoestel, eten en drinken.

Motodrom: dit is een Outdoor-Kartbaan.

Overnachten in Würzburg met kinderen

Blijf je langer in Würzburg voor een stedentrip Duitsland, of maak je een tussenstop onderweg naar Slovenië of Kroatië bijvoorbeeld? Dit zijn enkele kindvriendelijke accommodaties:

  • Maritim Hotel Würzburg biedt prachtig uitzicht op Fort Marienberg. Daarnaast is er een spa met binnenzwembad en er zijn ruime familiekamers. Je kan parkeren bij het hotel.
  • Hotel Lindleinsmühle ligt op een rustige locatie aan de rand van Würzburg, op 10 minuten met de bus van het oude centrum. Je kan er gratis parkeren en er zijn kamers voor vier personen.
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.