Visum Australië aanvragen doe je zo

Een visum Australië heb je nodig als je naar Australië gaat. Wat de voorwaarden zijn en hoe het aanvragen in zijn werk gaat leggen wij uit in deze blog.

Een verre reis naar Australië met kinderen, er zijn veel ouders die daarvan dromen. Maar voor het zover is, is het geld sparen, dan een route uitstippelen en vervolgens allerlei voorbereidingen treffen. Wij delen over een van de belangrijke voorbereidingen, een visum Australië aanvragen, hoe je dat doet!

Daarom naar Australië met kinderen

Voordat je nadenkt over hoe je een visum voor Australië aanvraagt maak je eerst de beslissing om naar Australië te gaan met het gezin. Maar waarom wil je naar Australië?

  • De prachtige stranden wil je natuurlijk bezoeken als je in Australië bent. Er zijn in het land meer dan 10.000 stranden.
  • De diversiteit in landschappen is groot: de stranden, de bergen, het Red Centre, mooie eilanden en regenwouden.
  • In Australië leven een aantal dieren die nergens anders in het wild voorkomen, waaronder de koala en de kangoeroe.
  • Het land leent zich uitstekend voor een onvergetelijke roadtrip.
Australië

Vliegreis + budget

Voor veel ouders zijn er twee grote bezwaren om niet naar Australië met kinderen te gaan. De eerste redenen is het geld dat je kwijt bent. Want een reis naar deze kindvriendelijke verre bestemming is toch een stuk kostbaarder dan kamperen in Zandvoort.

Een verre reis kan je op diverse manieren goedkoper maken. Dat begint al met het vliegticket: speel met de data of kies voor een andere luchthaven. Daarnaast kan je kiezen voor kamperen in Australië, of huizen huren via particulieren in plaats van overnachten in een duur hotel.

Het tweede bezwaar dat wij vaak horen om niet op een verre reis met kinderen te gaan, is de lange vliegreis. Zeker als je naar Australië gaat ben je natuurlijk wel even onderweg. De meeste bloggers van Reistipsmetkids hebben al lange vliegreizen gemaakt met hun kinderen.

Australië met kids

Wij merken vaak dat het niet eens zoveel uitmaakt of je nou 4 of 14 uur vliegt. Voor een verre reis zijn de vliegtuigen groter en heb je meer beenruimte. Ook is er een entertainment systeem. De stress van naar het vliegveld gaan en de gate vinden verandert niet.

Eventueel kan je kiezen voor een stop-over van 1 of 2 nachten in bijvoorbeeld Hong Kong, Singapore of Kuala Lumpur, Maleisië. Je hebt dan tijd om even op adem te komen om daarna de laatste etappe naar Australië af te leggen. Lees ook onze tips voor vliegen met kinderen.

Visum Australië

Ga je op vakantie of zakenreis naar Australië, dan heb je een visum nodig. Zonder visum kan je niet inchecken op je vlucht naar Australië. Hoe je dat visum aanvraagt leggen wij uit! Als je geen Australisch paspoort hebt dan heb je een visum nodig voordat je op vakantie of zakenreis naar Australië gaat. Let erop dat je voor jouw kinderen ook een apart visum aanvraagt.

De controle of je een visum hebt vindt plaats tijdens het inchecken of boarden, dus je hebt het visum nodig voordat je op het vliegveld bent.

Soorten visa

Je kan voor Australië kiezen uit diverse visa waarbij er twee zijn die het meest worden aangevraagd. Het eVisitor visum is degene die het meest wordt aangevraagd, dit visum wordt ook wel het zaken- of toeristenvisum genoemd. Nederlands en Belgen kunnen dit visum online aanvragen. Dit visum is geschikt als je naar Australië gaat voor een vakantie, zakenreis, vrijwilligerswerk, training of korte studie.

Het andere visum dat vaak wordt aangevraagd is het ETA Australië. Dit visum is duurder dan het eVisitor visum. De maximale reisduur en de toegestane reisdoelen zijn hetzelfde als bij het eVisitor visum. Vraag dit visum daarom alleen aan als je geen Belgische of Nederlandse nationaliteit hebt.

Voorwaarden

Als u een visum aanvraagt moet je onder andere aan deze voorwaarden voldoen:

  • Jouw paspoort, en de paspoorten van je gezinsleden, zijn nog minimaal 6 maanden geldig.
  • Je hebt een zorgverzekering (een Nederlandse of een Belgische).
  • Als jullie naar Australië reizen mogen jullie geen tuberculose hebben.
  • Je gaat geen goederen of diensten verkopen aan Australische consumenten tijdens de vakantie.

Bekijk alle visumvoorwaarden van Australië.

Aanvraagprocedure visum

Een visum voor Australië aanvragen gaat gelukkig snel (binnen 5 minuten), gemakkelijk (online), en het is niet duur (€ 14,95). Je kan in het aanmeldformulier direct de visa voor alle gezinsleden aanvragen. Betaling kan per iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard.

Het visum wordt meestal binnen een aantal dagen toegekend en per mail toegestuurd. Als je haast hebt kan je een spoedaanvraag indienen. Hierbij is er 90% zekerheid dat je het visum binnen 3 dagen toegekend krijgt.

Geldigheid visum

De geldigheidstermijn van je visum Australië start op de dag dat de aanvraag toegekend wordt. Vanaf dat moment is het visum 12 maanden geldig. In deze periode kan je Australië onbeperkt in- en uitreizen. Je mag niet langer dan 3 maanden aaneengesloten in Australië zijn.

Lees ook: ESTA aanvragen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.