Vanuatu en Fiji met kinderen vakantie

0

Een echte droomvakantie: Vanuatu en Fiji met kinderen, een huwelijksaanzoek en een huwelijk. Lieselot is de gelukkige bruid en moeder. Haar man Frederik heeft een eigen reiskantoor dat zich specialiseert in unieke reizen. Met hun twee kinderen, Lily van bijna 3 en baby Luísa van 8 maanden gingen zij op een verre reis naar Vanuatu en Fiji. In deze blog delen zij hun ervaringen met deze verre bestemming!

In 2016 waren we 10 jaar samen en wilden we graag een extra bijzondere reis maken. Toen we echter op de luchthaven van Parijs toekwamen kreeg ik bericht van mijn broer dat er een cycloon onderweg was naar Fiji en dat er afgeraden werd om daar naartoe te reizen.

Vakantie naar Vanuatu en Fiji met kinderen

Aangezien ik toen zwanger was en Lily pas 21 maanden was, wilden we geen risico’s nemen en annuleerden we de reis. We beslisten om naar Tanzania en Zanzibar te gaan en stelden Fiji/Vanuatu een jaartje uit.

Vakantie Fiji met kinderen

Een lange vliegreis met kinderen

In het voorjaar van 2017 gingen we dan echt naar Fiji en Vanuatu. De totale vliegtijd tussen Parijs en Nadi (Fiji) is ongeveer 22 uur. Met onze twee kleine meiden beslisten we om de reis in 2 delen onder te verdelen. We vlogen van Parijs naar Seoel (+- 12u) en bleven daar 2 nachtjes overnachten, vooraleer we doorvlogen naar Nadi (+- 10u).

Korean Air is een echte aanrader met kinderen! Lily kreeg op elke vlucht kleurboekjes en potloden. Er waren aangepaste baby- en kindermaaltijden. Op de luchthaven in Seoel zijn er speelplekjes voor kinderen en aangepaste kindertoiletjes. Ideaal om op deze manier naar Fiji met kinderen te reizen.

Vliegen met baby en peuter

We hadden op alle vluchten ook bevestigde bulk head seats. Luísa kon dus tijdens de vluchten in haar eigen bedje slapen (bevestigd aan de wand voor ons). Lily had een JetKids (valiesje dat kan omgevormd worden tot een bedje). 

Natuurlijk waren de vluchten lang maar alles verliep vlot mits de nodige trucjes. JETKIDS is een klein opvouwbare buggy: we hebben een YOYO. Deze buggy mag mee in het vliegtuig en kan bij de handbagage opgeborgen worden. Bovendien past deze deze buggy tussen de stoelen in het vliegtuig en kan je dus tot aan je stoel rijden.

De kindvriendelijke hotels en een cruise

Alles van onze reis lag op voorhand vast: 2 dagen Fiji, 4 dagen Vanuatu, terug naar Fiji waar we een 11 daagse cruise deden naar de Lao-eilanden en dan nog enkele dagen Fiji. Op de terugweg bleven we opnieuw een nachtje in Seoel vooraleer we terug naar Parijs vlogen.

De eerste dagen in Fiji verbleven we in het Double tree by Hilton (een aanrader met kinderen!). Op Vanuatu overnachtten wij bij het Erakor Island Resort (ook een aanrader met kinderen).

Daarna maakten we de cruise met Cruise Captain Cook. We waren de enigen aan boord met kinderen en moesten verplicht iets bijbetalen voor nanny service. Elk van onze dochters had hun eigen Nanny. Ze vergezelden ons naar de activiteiten of bleven op de boot met de kinderen toen wij gingen duiken. Ook ’s avonds tijdens het diner bleven de kinderen bij de nanny’s zodat wij rustig konden eten. Iedereen met kleine kinderen weet wat een luxe dit is!! De laatste dagen op Fiji verbleven we in het First Landing Nadi.

Kindvriendelijk Fiji en Vanuatu

We zijn fervente reizigers en hebben ook met onze oudste dochter al heel wat van de wereld gezien maar de vriendelijkheid, openheid en kindvriendelijkheid in Fiji met kinderen en Vanuatu was uniek!!

Enkele voorbeelden:
In Fiji werd onze jongste dochter tijdens het diner wat moe. Ik zat haar wat heen en weer te rijden met de buggy toen er plots spontaan iemand van de obers naar ons toe kwam en met Luísa begon rond te rijden in het restaurant. Toen ze in slaap was gevallen kwam ze de buggy terug bij ons zetten.

In Vanuatu was Lily tijdens de lunch op ontdekkingstocht toen iemand van de hotelmedewerkers spontaan naar haar toe ging en een wandeling ging doen op het domein.

Trouwen op Vanuatu

De vier dagen in Vanuatu waren onvergetelijk… De eerste dag relaxten we aan de zee. In Vanuatu wilden we een fotoreportage laten maken van ons gezinnetje. Online vonden we een Frans fotograaf-koppel die in Vanuatu wonen. Ze hadden ook enkele jaren in Nederland gewoond waardoor ze ook Nederlands spraken (groovy banana). Tijdens de fotoreportage werd ik ten huwelijk gevraagd. Uiteraard zei ik “ja”.

Daags na onze verloving op Fiji met kinderen deden we met een klein cesna-vliegtuigje een prachtige uitstap naar het eiland Tanna waar de meest actieve vulkaan van de wereld staat. Toen we tegen 18u terug aan ons hotel waren, kwam mijn man tijdens de zonsondergang met de verrassing van mijn leven… Hij vertelde dat hij alles geregeld had om de dag nadien in Vanuatu te trouwen… Het hoogtepunt van onze reis was dan ook ons huwelijk op 04/03/2017.

We hadden een prachtige, onvergetelijke dag. We trouwden met onze voeten in het zand met onze twee dochters bij ons. Hij had aan alles gedacht (hij had een trouwkleed gekocht in België en naar Vanuatu opgestuurd, er was een haar – en make-up artiest, fotograaf, bloemen, een kinderkoor die stond te zingen, een bootje die mij kwam ophalen, lokale Warior-mannen die dansten…) en het was oprecht de mooiste dag van ons leven.

Cruise naar de Lao eilanden

De 11-daagse Cruise naar de Lao eilanden was ook een enorme aanrader! We kwamen op de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Lily haalde haar hart op bij de lokale bevolking en maakte op elk eiland wel een vriendinnetje. De kindvriendelijkheid van de bewoners werd op elk eiland nog eens bevestigd!

Tips voor een vakantie naar Vanuatu en Fiji met kinderen

Ondanks de lange vluchten is een vakantie naar Fiji met kinderen zeker en vast een aanrader! Zoek bij het boeken wel naar een hotel dat gericht is op kinderen, dat maakt je vakantie veel gemakkelijker.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.