Toronto met kinderen | 11x Uitjes Canada

Wat is er te doen in Toronto met kinderen, deze stad in Canada? Het is misschien niet de eerste stad op je lijstje voor een verre stedentrip, maar als onderdeel van een rondreis door Canada is het absoluut een aanrader. Een van de gastbloggers van Reistipsmetkids was met haar gezin in Toronto en deelt haar tips voor activiteiten.

Wij zijn onze rondreis door Oost-Canada gestart in Toronto. Hier hebben we twee dagen doorgebracht maar we hebben in deze dagen lang niet alles gezien en gedaan. Ik vind Toronto met kinderen echt een aanrader! De stad heeft voor ieder wat wils, de faciliteiten zijn prima op orde en de mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam.

Het metronetwerk van Toronto is erg goed en een handige manier om je door de grote stad te verplaatsen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de bus. Een meer toeristische manier is de hop-on-hop-off bus. Deze stopt bij alle bezienswaardigheden en je kan in- en uitstappen wanneer je wilt. Je koopt hiervoor een 1- of 2 daags ticket. Wij maakten gebruik van de metro en kochten hiervoor een dagpas. Kinderen reizen gratis.

  • Ik raad je aan om in downtown Toronto te overnachten. Je zit centraal en op loopafstand van enkele bezienswaardigheden. Wij verbleven twee nachten in hotel Holiday Inn in ‘downtown’ Toronto.

Toronto met kinderen | Activiteiten

Yonge-Dundas Square

De eerste dag arriveren we in de middag bij ons hotel na een vlucht van 7,5 uur. Het tijdsverschil is 6 uur dus eigenlijk is het voor ons al vrij laat. We besluiten dan ook om de stad snel te gaan verkennen om zo ook een beetje wakker te blijven. We wandelen naar Yonge-Dundas Square. Dit wordt ook weleens het Time Square van Toronto genoemd. Het plein is het centrum van de stad. Net zoals op Times Square in New York vind je hier een grote hoeveelheid reclame op gevels, waarbij licht en video gebruikt worden om de aandacht te trekken.

Daarnaast is er veel bedrijvigheid op het plein. Leuk om even op een bankje te gaan zitten en te bekijken wat er allemaal gebeurt.

CF Toronto Eaton Centre

Daarna lopen we het CF Toronto Eaton Centre binnen. Dit is een enorm overdekt winkelcentrum waar je goed kunt shoppen. Winkels variëren van een mix van middenklas winkels tot duurdere boetiekjes. Daarnaast zijn er diverse restaurantjes en in de kelder bevindt zich een foodcourt, makkelijk voor een snelle hap.

We hebben niet echt zin om te shoppen maar het shoppingcenter is al een mooie bezienswaardigheid op zich. Vooral de dakstructuur is prachtig om te zien. Wij zoeken een restaurantje op en eten een hapje.

Eaton shopping centre
Eaton shopping centre

Parkjes in Toronto

Aangezien we toch erg moe beginnen te worden besluiten we weer richting het hotel te lopen. Het leuke van deze stad is dat je onderweg verschillende parkjes tegenkomt. Deze liggen tussen de hoogbouw. Deze parkjes zijn vaak voorzien van speelattributen en/ of waterelementen. Kinderen kunnen dus even spelen. Wij lopen terug door een parkje en duiken daarna lekker ons bed in.

CN tower
CN tower

CN Tower

Op de tweede dag in Toronto met kinderen gaan we richting de CN tower. We willen daar een beetje op tijd arriveren zodat het hopelijk nog niet te druk is. Vanaf het metrostation is het een klein stukje lopen naar de CN tower.

De CN tower is het bekendste gebouw van Toronto. Wij kopen het reguliere ticket. Je kan nog extra bijbetalen zodat je helemaal in de punt van de tower kan komen. Gelukkig valt het met de drukte nog enigszins mee. Op dagen dat het heel druk is, wordt er voor allerlei vermaak gezorgd gedurende de tijd dat je in de rij staat, met onder andere een goochelaar. De lift brengt ons in 58 seconden naar het uitzicht platform op 346 meter hoogte. De snelheid waarmee je omhoog gaat is 22 kilometer per uur. Eenmaal boven kan je genieten van het uitzicht over de stad. De lucht is kraakhelder dus we kunnen ver over de stad uitkijken.

Op dit platform bevindt zich ook een restaurant waar je een hapje kan eten of iets kan drinken. Via de trap gaan we één verdieping naar beneden. Daar heb je een glazen vloer waar je overheen kunt lopen. Deze glazen vloer bestaat niet uit één stuk, maar uit meerdere delen. Dat zal allemaal te maken hebben met draagkracht en constructie. Een leuke manier om zo naar beneden te kijken.

Rogers Centre

Na het bezoek aan de CN tower lopen we nog een hele tijd rond in de omgeving. Naast de toren bevindt zich namelijk ook het Rogers Centre. Dit is het thuisstadion van honkbalclub Blue Jays, de hoogste professionele honkbalcompetitie van Canada en de Verenigde Staten samen.

Vanaf oktober worden er rondleidingen georganiseerd. Ook kan je een wedstrijd hiervan bijwonen. Tickets hiervoor moet je alleen al lang van tevoren bestellen aangezien het praktisch altijd uitverkocht is. Wij doen het deze keer dus met een blik aan de buitenzijde van het stadion.

Toronto met kinderen Spoorwegmuseum
Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum Toronto

In de omgeving van de toren bevindt zich ook het spoorwegmuseum van Toronto. Wij bezoeken het museum zelf niet maar aan de buitenkant van het museum staan verschillende treinen en kleine stationsgebouwen die je kan bewonderen.

Ripley’s Aquarium

Een andere grote attractie in de buurt van de toren is het Ripley’s Aquarium van Canada. Wij bezoeken dit aquarium niet omdat we keuzes moeten maken. Ik neem hem toch mee als tip in het overzicht van Toronto met kinderen omdat dit wel het soort attracties zijn die de meeste kinderen geweldig vinden. Je kan hier hele grote kreeften, kwallen, haaien, pijlstaartroggen en exotische vissen uit de hele wereld zien.

Inmiddels wordt het steeds drukker in de stad en de temperatuur loopt ook steeds verder op. We besluiten de drukte achter ons te laten en met een watertaxi de overtocht te maken naar Centre Island, het grootste eiland bij Toronto.

Centre Island

Vanaf Centre Island heb je een heel mooi uitzicht over de skyline van Toronto. Op dit eiland komen veel families samen om te picknicken, te zwemmen en te fietsen. Wij bezoeken eerst Centreville Toronto. Dit is een klein pretpark, vooral geschikt voor jongere kinderen. De attracties hebben een ouderwetse uitstraling, dat maakt het charmant. Je betaalt er geen entree maar je betaalt per attractie.

Hiervoor haal je bonnen bij de kassa. Er zijn ongeveer 30 attracties die allemaal op korte loopafstand van elkaar liggen. Dit maakt het pretparkje heel overzichtelijk. Na enkele attracties lopen we verder door het park richting het water. Dit is een aangelegd strandje. De kinderen nemen een duik om af te koelen. Het water is erg koud! Daarna spelen ze nog even in de nabijgelegen speeltuin met waterelementen.

Na enkele uren op het eiland hebben doorgebracht, wandelen we weer terug naar de boot. Deze brengt ons weer terug naar de overkant. Vanaf daar nemen we weer de metro richting het stadscentrum. We hebben nog zoveel dingen die we willen bezichtigen in Toronto met kinderen maar we merken dat de kids al erg moe aan het worden zijn.

We stappen uit bij het plein van Yonge-Dundas Square. Er is weer van alles te doen; er draait een DJ, mensen zijn aan het dansen, anderen genieten op een bankje van de zon. Ook wij nemen even plaats op een bankje en genieten van de sfeer in deze fijne stad.

Yonge Street
Yonge Street

Yonge Street: de langste straat ter wereld

Via de Yonge Street lopen we terug richting hotel. Deze straat staat bekend als de langste straat van de wereld. In het totaal is deze straat 1900 kilometer lang. ’s Avonds eten we weer lekker in een restaurantje en nemen nog een duik in het zwembad van het hotel.

Toronto met kinderen | Meer tips

Toronto heeft zoveel te bieden dat je echt keuzes moet maken als je maar beperkt de tijd hebt. Daarom deel ik nog enkele tips voor een bezoek aan Toronto met kinderen die we van andere reizigers hoorden.

  • Royal Ontario Museum; een combinatie van een natuurhistorisch museum en een museum dat zich richt op allerlei wereldculturen. Voor wat oudere kinderen is er een speciaal ‘Biodiversity’- gedeelte waar je zelf voorwerpen mag aanraken. Er is ook een groot speelgedeelte met kinderspeelgoed: van babyspullen tot verkleedkleding en boeken voor oudere kinderen.
  • Ontario Science Centre: een groot, interactief museum dat zich richt op verschillende wetenschappelijke onderwerpen. Er zijn speciale gedeeltes voor kinderen waar je experimenten kan uitvoeren.
  • St. Lawrence Market; een leuke plek om te eten. Het is een van de beste voedselmarkten ter wereld. In een grote hal kan je van alles kopen en daarna eventueel buiten aan de picknicktafels opeten.
  • Dierentuin van Toronto; deze ligt buiten het stadscentrum en is bereikbaar per taxi.

Kortom, een stedentrip Toronto met kinderen is echt een aanrader. Bijvoorbeeld aan het begin of het einde van een rondreis door West-Canada of Oost-Canada. Heb je nog meer tips voor deze stad? Deel ze in de comments.

Verder lezen?

Toronto met kinderen
Rogers stadion

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën