Theetuin Overleek met kinderen bezoeken

16

Een van onze favoriete uitjes met de kinderen in Noord-Holland is het bezoeken van de Theetuin Overleek. Waarom wij graag naar Theetuin Overleek met kinderen gaan deel ik in deze blog.

Mijn eerste kennismaking met Theetuin Overleek vond plaats toen ik 34 weken zwanger was. We waren net naar Monnickendam verhuisd en waren op zoek naar nieuwe favoriete restaurants en koffieplekken. Inmiddels komen we er al ruim zeven jaar. Reden voor deze blog!

Theetuin Overleek met kinderen

Soms zijn er van die plekken die je eigenlijk verborgen wilt houden. Vandaag deel ik zo’n plek. Ben je niet bekend met het concept theetuin? Een theetuin is een horeca gelegenheid met een tuin. Bijzonder aan deze theetuin is dat je er fluisterboten kan huren en er lopen dieren over het erf.

Theetuin Overleek vind je in, hoe kan het ook anders, Overleek. De theetuin ligt fantastisch tussen de weilanden, in het midden van Waterland. Plaatsen in de buurt zijn onder andere Monnickendam, Edam, Marken, Volendam, Purmerend, Hoorn en Amsterdam.

De theetuin bereik je lopend, op de fiets, met de auto en eventueel met de bus.

Theetuin Overleek met kinderen

Biologisch

Op de website vind ik deze informatie: “Theetuin Overleek streeft naar puur, eerlijk en lekker eten. Zo maken wij zoveel mogelijk gebruik van biologische en streekgebonden producten.”

De fietstocht naar dit café is een uitje op zich. In de zomer en de winter ga ik graag op stap naar deze gelegenheid. Toen mijn dochter net geboren was liep ik met haar in de wagen naar de theetuin.

Inmiddels is ze te groot om een uur in de wagen te zitten, dus vaak gaan we op de fiets met de kinderen. En ook wel is met de auto. Op koude, regenachtige dagen. Of aan het eind van de dag, als we op tijd willen zijn voor een kopje koffie. En als de kinderen vakantie hebben kunnen we er lekker vaak heen.

Tuin en speeltuin

In en om het huis staan tafeltjes en zitjes. En toch, op mooie dagen, komt het voor dat je even moet wachten voor je plaats kan nemen.

Eerder stond er een schommel, inmiddels staan er meer speeltoestellen. Nu onze kinderen wat ouder zijn kunnen wij rustig op een bankje aan het water zitten (reserveer dit bankje eventueel!) terwijl de kinderen spelen.

speeltuin Monnickendam

Fluisterboten

Naast koffie drinken en taart eten kan je hier ook fluisterboten huren! En dat is fantastisch. Wij huurden afgelopen jaar een aantal keer een kano en op die manier ontdekten we landelijk Waterland vanaf het water. Met de kinderen zaten we in een speciale familiekano, en zonder de kinderen gingen we met een tweepersoonskano op pad.

Daarnaast kan je nu ook met een speurtocht en een fluisterboot op stap vanaf deze theetuin. Lees ons verslag in de blog over varen door Waterland!

Kindvriendelijke hotspot

Voor de kinderen is er altijd wat extra aandacht in deze kindvriendelijke hotspot. Ze komen extra koekjes brengen, voor speelgoed wordt gezorgd en op rustige momenten laten ze achter de theetuin de pasgeboren kuikens zien. Er is een speeltuin en er zijn heel wat beesten. Daarnaast vind je kinderstoelen, recepten voor kinderen op de kaart en er is een verschoningstafel in het toilet aanwezig. Meer dan geschikt voor kinderen dus, deze hotspot in de buurt van Monnickendam.

Theetuin Overleek hotspot kinderen

Theetuin Overleek met kinderen, een aanrader?

Ik ben niet subjectief. Sinds mijn eerste zwangerschap maakt dit restaurant onderdeel uit van mijn leven. In de zomer, maar ook in de andere maanden van het jaar dat ze open zijn kom ik hier graag met de kinderen.

Op een hele mooie locatie heerlijke koffie drinken. Knus binnen als het buiten koud is. En als het weer het toelaat toch nog even een rondje in de tuin lopen. Kindervriendelijk: ja. Zonder kinderen ook een aanrader: ja!

Bekijk het adres en de openingstijden op de website.

16 Comments
 1. julia zegt

  Hoi Karlien, ik doe mee met de actie. Het lijkt me erg leuk om hier een keer naartoe te gaan met mijn jongens 🙂 Groetjes Julia

  1. Karlien zegt

   Leuk 🙂

 2. ingeborg zegt

  Hallo karlien,
  Wat een heerlijke plek om te zien en om te horen! Graag doe ik mee met de actie.

  1. Karlien zegt

   Ja echt een toffe plek

 3. Nelleke zegt

  Leuke website Karlien en ik ga je facebookpagina zeker volgen! Graag doe ik mee aan de actie, ik kom af en toe bij de theetuin om te genieten van de rustgevende omgeving en de heerlijkheden die ze te bieden hebben. Zo dichtbij eigenlijk en het voelt iedere keer een beetje als vakantie!

  1. Karlien zegt

   Wat leuk om te horen 🙂

 4. Jacqueline van boven zegt

  Ik doe mee.. Mijn vriend woont er vlakbij.. Maar we zijn er nog nooit aan toegekomen om er eens heen te gaan,lijkt me heel leuk en gezellig!

 5. Marjolein zegt

  Wat een leuke site! Ik heb een tijdje samen met mijn vriend in Monnickendam gewoond en de theetuin was ook 1 van onze favorieten, om lekker naar toe te wandelen en te genieten van de tuin maar ook om vanaf daar lekker te gaan varen met een gehuurd fluisterbootje. Echt een toplocatie en fantastisch leuke zaak met lieve mensen.
  We zijn inmiddels verhuisd maar als we in de buurt zijn, gaan we zeker nog langs 🙂
  Blijft een bijzondere plek voor ons.

 6. jolanda van der Veen zegt

  Ik doe graag mee met de actie. Ik kom er graag bij jullie. Om heerlijk van de rust en natuur te genieten en ondertussen van een
  heerlijk hapje en een drankje…

 7. nancy zegt

  Toevallig vandaag op een verjaardag gehoord dat het bij jullie zo lekker en gezellig is. Nooit eerder van jullie gehoord nu voor het slapen gaan nog even Facebook checken. Zie ik deze advertentie. Zo op deze avond twee keer met de theetuin in “contact” kan geen toeval zijn…..

 8. Evelien zegt

  Ik doe graag mee met de winactie! Ik zou graag eens willen langs komen na alle goede verhalen die ik gehoord heb van vriendinnen. En aangezien het kindvriendelijk is is het zeer geschikt voor ons! We komen graag eens een kop thee met gebakje drinken binnenkort!

 9. Nicole zegt

  Wat een mooi verhaal. Graag doe ik mee met deze winaktie om ook kennis te gaan maken met de theetuin.

 10. Heleen zegt

  Deze plek is fantastisch, ik doe mee!!!

 11. Nathalie zegt

  Ik doe zeker mee met de actie! Een hele leuke plek, ook met kleine kinderen. Echt even genieten en er tussen uit!

 12. Thalia zegt

  Ook een van mijn favoriete plekken in Monnickendam en omgeving. Leuke actie, ik doe mee!

 13. Jill zegt

  leuk!!
  Ik doe mee 😊😄

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.