Samos met kinderen | 7 leuke uitjes

Wat is er te doen op het Griekse eiland Samos met kinderen? Samos is een van de Noord-Egeïsche eilanden. Het hoogste punt van het eiland ligt op iets meer dan 1400 meter hoogte: de berg Kerk. Hier lees je leuke tips voor een vakantie naar deze mooie bestemming!

Naast mooie witte zandstranden heb je hier veel natuur, echte Griekse dorpjes, haventjes en kloosters. Het eiland is bijna 45 kilometer lang en er is zo’n 150 kilometer aan kust. Daarnaast bevind je je op slechts 2 kilometer van Turkije!

Als je graag gaat wandelen met het gezin, dan is dit zeker een goede bestemming daarvoor. Wel wordt aangeraden om daarvoor in het voor- of najaar naar het eiland te komen. In de zomermaanden kan het 40 graden of warmer worden.

Samos met kinderen | Kinderactiviteiten

Wat is er te doen op Samos met het gezin? Wij delen enkele leuke tips en we hopen dat we er na de Corona-pandemie naartoe kunnen gaan op vakantie!

De Eupalinos-tunnel werd ongeveer 2500 jaar geleden gebouwd en is 1036 meter lang. Deze tunnel is gebouwd om de stad van water te voorzien. Tegenwoordig kan je deze tunnel bezoeken.

De bekendste watervallen op Samos zijn de Potami watervallen. Om deze te zien kan je vanaf Potami Beach de waterstroom omhoog volgen. Hiervoor moet je 60 houten trappen beklimmen.

Samos met kind

Kerkis

  • Als je wilt wandelen tijdens je vakantie op Samos met kinderen, dan is de vulkaanberg een mooie plek daarvoor. Het is een witte, krijtachtige berg. Onderweg kom je langs kleine kloosters.
  • Een andere wandelplek is het Dal van de nachtegalen, dit ligt tussen de plaatsen Kokkari en Karlovassi in.

Badplaats Pythagorion

De badplaats Pythagorion is een mooie uitvalsbasis voor je vakantie op Samos. En anders wil je hier zeker een keer heengaan. Je ziet hier het standbeeld van Pythgoras, de Griekse wiskundige die op dit eiland geboren is. In de badplaats zijn leuke restaurants en winkels, je kan excursies maken met de en vlakbij bezoek je de Artemis tempel en het Spiliani klooster. Ga ook naar het kasteel van Lykourgos Logothetis.

  • Wil je op Samos met kinderen de zee in, dan kan je dat proberen bij het strand van Ireon, waar het water langzaam afloopt. Vergeet niet om de beroemde tempel van Hera te bezoeken!

Dagtrip naar Patmos

Je kan een dagtrip naar Patmos maken tijdens een vakantie op Samos. Op dit eiland is de Grot van de Apocalyps, waar Johannes de visioenen had die hij opschreef in het Bijbelboek Openbaring. Je vertrekt vanuit de haven van Pythagorion en maakt een 2,5 uur durende overtocht naar het eiland Patmos.

TUI SUNEO HYDRELE BEACH

Overnachten op Samos met kinderen

Waar kan je kindvriendelijk overnachten op Samos? Dit zijn enkele tips:

TUI SUNEO HYDRELE BEACH ligt aan het kleine kiezelstrand van Pythagorion. Voor de kinderen is er een SUNEO Play vliegtuig, speeltuin en een kinderbad buiten.

  • 3 buitenbaden: zoet water
  • Kinderbad buiten: zoet water
  • Speeltuin

DORYSSA SEASIDE RESORT in Pythagorion is een van de betere hotels van het eiland. Er is een kinderbad buiten en een speeltuin. Verblijf o.b.v. All inclusive is mogelijk.

  • Buitenbad: zoet water
  • Kinderbad buiten: zoet water
  • Speeltuin
DORYSSA SEASIDE RESORT

Verder lezen na deze tips voor Samos met kinderen? Lees onze tips voor Corfu, Zakynthos of juist de hoofdstad Athene.

gezinsvakantie Griekenland

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën