Sambil Curacao, winkelcentrum bij Willemstad

Op Curaçao heb je een groot aanbod aan winkels. Wij zijn een aantal keer in winkelcentrum Sambil Curacao geweest. In dit artikel vertel ik je waarom!


Sambil Curacao

Sambil Curacao, winkelcentrum

Op een regenachtige ochtend besloten we naar Sambil te gaan. Met een peuter en een dreumes de hele dag thuis zitten is niets. Bij binnenkomst werden we direct verrast: een speeltuin waar tot maximaal tien kinderen onder begeleiding van een oppas kunnen spelen. Groot, schoon en gratis. In Nederland zijn winkelcentra meestal helemaal niet ingericht op kinderen, blij om te zien dat dit op Curacao helemaal anders is.

Indoor speeltuin en koffie

Tegenover de speeltuin zit een leuk koffiezaakje. Johan haalt cappuccino, ik ijskoffie. Deze is met chocola en best lekker. Een andere keer haalde ik bij deze zaak de ijskoffie met caramel, die was te zoet naar mijn smaak.
IMG_20151119_174634

Indoorspeeltuin

We lopen verder en komen een mooie indoorspeeltuin tegen. Mooi, kleurrijk en schoon. Het valt ons op dat alles in het winkelcentrum schoon is. En iedere winkel is ingericht op kinderen. Speciale hoekjes, speelgoed en televisies. De eerste keer waren we overdag in het winkelcentrum, het was toen bijna uitgestorven. De tweede keer kwamen we er op een niet Nederlandse tijd: half zes. Waar in Nederland iedereen dan naar huis gaat, stroomt het op Curacao pas vol. Heel veel ouders met kinderen kwamen het winkelcentrum in.  
Nog een leuke lunchroom. In het winkelcentrum heb ik drie van dit soort koffietentjes gevonden.  IMG_20151119_165446
Als je zin hebt: er is een grote bioscoop. Het is een echte Amerikaanse aangelegenheid hier: winkels, eten en film allemaal in één centrum. In het midden van het winkelcentrum is een foodcourt. En buiten natuurlijk genoeg parkeerplaatsen.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.