Roompot Kronenburger See met kids – Review

In het voorjaar waren wij in de Eifel op vakantie. Wij kozen voor een verblijf bij Roompot Kronenburger See. Hoe dit park ons beviel deel ik in deze blog.

We besloten om naar de Eifel te gaan en zochten toen een geschikt bungalowpark of particulier huisje om te huren. De keuze voor een bungalowpark maakten we omdat er dan toch wat meer faciliteiten zijn voor de kinderen.

Roompot Kronenburger See

Review Roompot Kronenburger See

Roompot Kronenburger See was beter geprijsd dan andere vakantieparken in de Eifel, zoals Landal en Centerparcs, en de reviews waren goed. Middenin het Nationaal Park Eifel, bij Dahlem en aan de Kronenburger See, ligt het vakantiepark van Roompot. De ligging is fantastisch: middenin het natuurgebied en in de buurt van Luxemburg, de Hoge Venen en Zuid-Limburg.

Wij rijden via Maastricht (voor een koffiebreak) en een wandelingen in de Hoge Venen naar het vakantiepark. Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen. De kinderen zien de speeltuin bij het restaurant, dus daar gaan we eerst heen.

huisje Eifel bungalowpark

Ons huisje bij Roompot Kronenburger See

Wij hadden een huisje geboekt voor vier personen, met twee slaapkamers. Ons huisje had huisnummer 1. De foto’s op de website waren wat gedateerd en deden het huisje echt geen recht.

Nu hangt het interieur af van de eigenaren van het huisje, maar in ons huisje was het echt prima. Het was groot en schoon. De twee slaapkamers en de badkamer waren prima, de keuken was compleet.

In de woonkamer was voldoende ruimte en de afgeschermde tuin met heerlijke banken was perfect tijdens zonnige momenten. Wat we misten was een barbecue.

Kronenburger See
Het bungalowpark vanaf het meer gezien

Faciliteiten op het park

Op het park is er een receptie met restaurant, terras, speeltuin, binnenspeeltuin en een zwembad. Het is allemaal in orde maar het is niet erg groot. Bij het zwembad is een apart kinderbadje, wat erg fijn is.

De kinderen vonden de speeltuin op het terras ook top, de binnenspeeltuin was vooral voor ouders (qua geluid) wat klein. Daarnaast was er nog een klein “klimpark”, wat meer een speeltuintje was, vlakbij ons huisje.

speeltuintje op het park
Speeltuintje op het park

De omgeving

De directe omgeving van Roompot Kronenburger See is erg mooi. Je zit aan het Kronenburger meer, een best groot meer waar je in de zomer kan varen. Naast het meer is een grote speeltuin, waar onze kinderen lang gespeeld hebben.

Vanaf het park Kronenburger See starten allemaal wandelingen, de ene wat langer dan de ander. Vanaf het park wandel je zo het bos in, en aan de andere kant sta je tussen het heuvellandschap.

Let even op: toen wij er waren hadden de wandelingen een nummer. Dat werd omgezet naar namen in plaats van nummers. Vraag dus even na wat de naam van de route is. Wij kregen het zelfs voor elkaar om terug te moeten lopen, omdat de nummers op het moment dat wij de route wandelden, werden vervangen door naambordjes.

Vanaf het park kan je wandelen naar Kronenburg, een heel mooi stadje met allerlei koffiebars. Ook is er een ruïne en er is een gratis kunstmuseum met wat activiteiten voor kinderen. Wij zaten graag in de tuin bij Villa Kronenburg.

Conclusie

Wij waren enthousiast over dit bungalowpark. Niet eerder waren we bij Roompot en dit park gaf een goede eerste indruk. Ons huisje was groot, schoon en mooi, wat heerlijk is. De tuin er omheen was ook fijn. De overige faciliteiten op het park waren wat minder dan we van andere bungalowparken kennen. Er zijn wat minder speeltuintjes en het zwembad was prima maar niet al te groot.

Ook op vakantie of een weekendje weg naar Roompot Kronenburger See? Bekijk het park op de website!

Villa Kronenburg
Villa Kronenburg
Roompot Kronenburger See
Roompot Kronenburger See

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën