ROERMOND met kinderen – 7 Leukste uitjes

De stad Roermond is zeer geliefd bij dagtoeristen. Ze komen hier onder andere heen voor de Designer Outlet Roermond, de grootste outlet van Europa! De stad heeft echter veel meer te bieden, ook voor een dagje uit met het gezin. Wat er precies te doen is in Roermond? Hier lees je een aantal leuke tips voor een dagje of weekend in Roermond met kinderen.

Roermond is een stad in Noord-Limburg, ligt aan het water en heeft een historische binnenstad, monumenten en winkels en restaurants. De Markt is het belangrijkste plein van de stad en hier staat onder andere het stadhuis en de Sint-Christoffelkathedraal. Een ander leuk plein in de stad is het Munsterplein, met een markt op woensdag.

  • De stad gemakkelijk verkennen? Ga het water op met een rondvaart van De Corporaal. Tijdens een rondvaart van 70 minuten vaar je door de stad en ook vaar je naar het natuurgebied van de Maasplassen.

Uitjes Roermond met kinderen

Stadspark De Kartuis

In het centrum van Roermond kan je wandelen door het stadspark. Het park is van 1 mei tot 1 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Dit is een ommuurd park midden in het stadscentrum. In het park zijn culturele-, archeologische- en beeldhouwwerken te zien.

Maasplassen

De stad Roermond ligt direct aan het water. In natuurgebied De Maasplassen kun je surfen, zeilen, zwemmen, roeien, duiken, kanoën en waterskiën in de omgeving van Roermond. Leuk is ook de Beach Club Palm Beach, deze ligt direct aan het zandstrand en er zijn hier leuke speelmogelijkheden voor kinderen. Er is ook een waterpark en je kunt SUP-boards en kano’s huren en waterskiën.

Brasserie Pakhuis

De Brasserie Pakhuis is leuk voor gezinnen en heeft ook de mogelijkheid avonturengolf met allerlei leuke uitvindingen, kleurrijke kunstwerken en spektakel. Met 16 verschillende golfbanen voor jong en oud kan het hele gezin zich vermaken. Adventure Golf is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.30 uur. 

Waterpark Fun Beach

Een volgende tip voor een uitje in Roermond met kinderen is om naar Fun Beach Panheel te gaan. Dit ligt op ongeveer 15 minuten van Roermond en dit is het grootste waterpark van Nederland! Er is een wit dagstrand met ruime groene ligweiden. Je kunt hier naar het waterpark van 2000 m2, dit is een park met allerlei drijvende speeltoestellen. Verder kan je bij het strand gaan kanoën. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een Junior aquapark, dit vind je bij Little Beach. Jonge kinderen spelen hier bij de opblaasbare speeltuin op het water.

Speeltuinen Roermond met kinderen

Kitskenberg

Een bezoek aan speeltuin Kitskensberg is leuk voor gezinnen in Roermond met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Hier kunnen de kinderen urenlang spelen met de ruim 80 speeltoestellen en een zwembad dat op warme dagen open is. Er is een blotevoetenpad, een doolhof en de nieuw ontworpen 12-holes midgetgolfbaan! Het trampolinepark is geschikt voor kinderen van 8 tot 18 jaar.

  • Er zijn ook speelvoorzieningen voor kinderen die in een rolstoel zitten. In 2022 ging hier het eerste inclusieve verkeerstuin van Nederland open. Hier kunnen grote en kleine kinderen volgens de verkeersregels fietsen en racen op de racebaan.

Valdeludo

Of ga naar het avonturenpark Valdeludo, dat op 15 minuten rijden van Roermond ligt. In de zomermaanden kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin, de waterspeeltuin, de kabelbaan en de avonturenberg. Ook kun je lasergamen, een jeep besturen en springen op de bungee-trampoline.

Pee Wee indoor speeltuin

Bijna op de Duitse grens ligt de indoor speeltuin Pee Wee, deze ligt vlakbij Roermond. Peewee is een zeer grote binnenspeeltuin van 2400 m2 met een apenkooi, rodelbaan en trampolines! Hier staat ook de grootste airtrampoline van Europa met een oppervlakte van 415 m2. Daarnaast is er een buitenspeeltuin van 20.000 m2 met veel speeltoestellen en een kinderboerderij met dwerggeiten, alpaca’s en nandoes.

vakantiepark Roermond met kinderen
De Lommerbergen

Overnachten Roermond met kinderen

1. Nero Office Hotel & City Café – Dit hotel biedt gratis WiFi, een tuin, een terras, een bar en privéparkeergelegenheid.

2. Grand Hotel Valies ligt op 750 meter van Designer Outlet Roermond. Het hotel biedt gratis WiFi en betaald parkeren.

Vakantieparken

3. Op Recreatiepark de Leistert kun je op verschillende manieren comfortabel overnachten. Op het vakantiepark kan je verblijven in vakantiehuizen en op de Camping de leistert sta je op een kampeerplaats of verblijf je in een van de kleurrijke of avontuurlijke accommodaties. Camping de leistert is een kindvriendelijke 5-sterrencamping in Limburg met een binnen- en buitenzwembad.

  • 500 m² indoorplezier
  • Grote buitenspeeltuin

4. Vakantiepark De Lommerbergen – Het vakantiepark beschikt over een waterpark met twee waterglijbanen, binnen- en buitenzwembaden, een golfslagbad en twee avonturenbaden voor kinderen. Daarnaast kunnen de kinderen spelen in de grote binnenspeeltuin, meehelpen met het voeren van de dieren in de kinderboerderij of een potje midgetgolfen.

Verder lezen na dit artikel over Roermond met kinderen? Lees de tips voor Limburg, wat je doet in Venlo en het leukste van Maastricht.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën