Pforzheim met kinderen | 7x Uitjes

Veel Nederlandse toeristen overnachten in Pforzheim als zij onderweg zijn naar hun vakantiebestemming in Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Deze stad, die wordt gezien als de toegangspoort tot het Zwarte Woud, staat bekend als de ‘Goudstad van Duitsland‘ vanwege de horloge- en juwelenindustrie. Daarnaast is het een hele groene stad en deze leent zich goed voor een langere tussenstop! Dit zijn onze tips voor Pforzheim met kinderen!

Op Reistipsmetkids deelden we al meerdere artikelen met tips voor een tussenstop, waaronder dat met tips voor een tussenstop Duitsland. Wij kiezen een tussenstop vaak zo uit dat het op, uiteraard, een handige afstand ligt. Daarnaast probeer ik een locatie te vinden die aanspreekt. Met groen, een zwembad bij het hotel of een leuk museum of stadspark in de omgeving. Pforzheim is een heel aangename plek voor een tussenstop! Of natuurlijk voor een dagje uit in het Zwarte Woud, op nog geen 6 uur rijden vanaf Utrecht.

Uitjes Pforzheim met kinderen

Gasometer Pforzheim

Een van de leuke en bijzondere uitjes in deze Duitse stad is om het industriële monument de Gasometer te bezoeken. Deze gasketel is gebouwd in 1912 en heeft inmiddels een hele andere functie. In dit gebouw zie je het grootste 360-graden-panorama ter wereld. In een gebouw van 40 meter hoogte duik je in de onderzeese wereld. Je verkent hier het Great Barrier Reef. Het is een heel bijzondere en gave ervaring.

Waterspeeltuin Enzauenpark

Een leuk gratis uitje in de stad is om naar het Enzauenpark te gaan met de waterspeeltuin. Daarnaast is er onder meer een speel- en bewegingspad in het speelpark “Römerauen“. In dit park is trouwens ook de grootste biertuin te vinden van de stad en omgeving.

Buitenzwembad Wartberg

Het Freibad am Wartberg ligt inderdaad op de Wartberg en is heerlijk om te bezoeken als je op een warme dag in Pforzheim met kinderen bent. Hier zwem je met uitzicht over de stad en de omgeving. Er is een zwembad met duikplanken, een zwembad met glijbaan van 70 meter en een peuterbad. Verder is er een grote ligweide met een speeltuin, café, volleybalvelden, een voetbalveld, 2 basketbalringen en 2 tafeltennistafels.

Pforzheim met kinderen

Wildpark Pforzheim

Een andere gratis kinderactiviteit is een bezoek aan het Wildpark van Pforzheim, parkeren kost wel geld. Dit is een groot en mooi dierenpark, er leven ongeveer 70 verschillende diersoorten. Tijdens een bezoek aan dit dierenpark in Pforzheim met kinderen zie je onder andere geiten, otters, lynxen, wasberen en damherten. Verder is er een speeltuin, snackbar en een kinderboerderij. 

Klimpark

In het wildpark kan je naar het klimpark Waldklettergarten. Als je langer dan 120 centimeter bent kan je hier klimmen. Er zijn heel wat hindernissen en verschillende klimroutes. Hoe groter je bent, hoe uitdagender de routes zijn.

Archeologisch Museum Pforzheim

In Pforzheim met kinderen kan je naar het Archeologisch Museum, dit is een klein museum dat in het teken staat van opgravingen onder woningen. De vondsten zijn te zien en je ontdekt het een en ander over de Romeinse tijd. Het museum is gratis toegankelijk en is geopend op zondagen.

Boomkroonpad

Op ongeveer een half uur rijden van Pforzheim kan je naar het boomkroonpad van Bad Wildbad op de Sommerberg! Tijdens een route van ruim een kilometer kom je langs allerlei speelstations voor de kinderen. Dan sta je op 40 meter hoogte en kijk je uit over het Zwarte Woud. Vervolgens kan je via de 55 meter lange glijbaan naar beneden. En naast het boomkroonpad kan je een 3 kilometer lange wandeling lopen die in het teken staat van een sprookje. Ook is er een groot trampolinegedeelte en een speeltuin.

  • In de omgeving van Pforzheim zijn er tal van wandelroutes, deze drie zijn specifiek voor gezinnen gemaakt. Het zijn routes tussen de 7 en 8 kilometers. Ook is er deze route van 5 kilometer die geschikt is voor kinderwagens.

Tussenstophotels Pforzheim met kinderen

Gute Hoffnung Hotel met familiekamers ligt in het centrum van Pforzheim, naast het congrescentrum en het theater. Er is privéparkeergelegenheid.

ibis Styles heeft familiekamers, parkeermogelijkheid en een fitnesscentrum, 24-uursreceptie en gratis WiFi in alle ruimtes.

Verder lezen na dit artikel over Pforzheim met kinderen? De steden Freiburg en Karlsruhe liggen in de buurt en wij waren in Oberkich in het Zwarte Woud.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën