Stichting Uniek Curaçao | Super uitstapje

Stichting Uniek Curaçao richt op bewustwording van de Curaçaose natuurschoon onder de lokale bevolking en toeristen. Ze organiseren onder andere wandelingen. Omdat deze niet geschikt zijn voor kinderen onder de twaalf, mochten wij een dag met een ranger op stap. Hieronder onze dag in foto’s!

Deze Stichting staat in de lijst van mijn verborgen hoogtepunten van Curacao!

Stichting Uniek Curaçao

Het is de niet het mooiste weer op de dag dat we met de stichting op stap gaan. De hele nacht heeft het geregend. In de ochtend is het droog en in de middag regent het weer. Uiteindelijk blijkt het weer ideaal te zijn, als het warmer was geweest waren we niet zo lang onderweg geweest.

Non Profits

We rijden achter Clarita, haar nicht en Robert aan. Af en toe slaat Clarita, door onze dochter al snel ‘oma Curaçao’ genoemd, een zijweg in. Hier staan we bij het graf van de laatste opzichter van de plantage Ascension. Dichtbij de hoofdweg, zonder Clarita waren we hier niet geweest. Clarita is al een aantal jaren actief bij Stichting Uniek Curacao.

Non Profits Stichting Uniek Curacao Non Profits Stichting Uniek Curacao

Clarita en Robert. Clarita is al jaren met pensioen en werkt sinds lange tijd bij deze stichting, vijf dagen in de week. Iedere dag is zij onderweg met Robert. Af en toe stoppen ze, bijvoorbeeld om overhangende takken weg te halen.

Non Profits Stichting Uniek Curacao

Achterop de auto

We mogen mee in het bakkie. Clarita vroeg of we geen bezwaar hadden tegen het zitten in de achterbak. Heerlijk, doet me aan Zuid-Afrika denken. Dreumes voelde zich zo op zijn gemak dat hij in slaap viel.

Non Profits Stichting Uniek Curacao Non Profits Stichting Uniek Curacao Non Profits Stichting Uniek Curacao

Dochter voelt zich op haar gemak bij oma Curaçao en vindt het heerlijk in de natuur. Ik denk aan de landgoedkampen die ik als kind mee heb gemaakt. Misschien dat ik met peuter zo’n kamp ga bezoeken!

Non Profits Stichting Uniek Curacao Non Profits Stichting Uniek Curacao

Natuurlijke jacuzzi

We zijn bij de natuurlijke jacuzzi. Omdat het niet erg hard waait kunnen we in de buurt komen.

Non Profits Stichting Uniek Curacao

We staan bij een afgrond, hieronder ligt een mooi strandje. Helaas is dit de plek waar al het afval uit het Caribisch gebied aanspoelt. Ieder jaar ruimen ze in een weekend tijd met 200 vrijwilligers deze plek op. Als ik dat hoor krijg ik de kriebels: ik wil ook!

Non Profits Stichting Uniek Curacao

Er is één ding waar dreumes echt heel blij van wordt: steentjes!

Non Profits Stichting Uniek Curacao  Non Profits Stichting Uniek Curacao

Water

Een gat waar het water soms uit komt spuiten, fantastisch mooi! Deze dag in foto’s is niet hetzelfde als deze dag in het echt meemaken. Je komt op plekken waar je anders niet komt. Belangrijker nog: de verhalen die je hoort, het voelen en ruiken van de natuur. Je bent echt op Curaçao. Dank je wel oma Curaçao!

Non Profits Stichting Uniek Curacao Non Profits Stichting Uniek Curacao

Het was zo’n mooie dag met Stichting Uniek Curacao. We hebben Curaçao echt even mogen zien. Dingen gehoord die we anders niet gehoord hadden, natuur gezien, bewustzijn gekregen.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

10 Comments
 1. Art Klep zegt

  Prachtig verslag van een zeer bijzondere tour! Dit krijgt men niet alle dagen te zien. Zelfs niet als tourguide op Curaçao. Top tips!

  1. Karlien zegt

   Dank je wel 🙂 En is echt de moeite waard om mee te gaan met een wandeling van ze!

 2. Monique | WritingMonique zegt

  Wat een prachtige foto’s! Dat zitten in de achterbak lijkt me heerlijk!

  1. Karlien zegt

   Dat is echt fantastisch. En je opmerking herinnert me aan wat ik vergat te schrijven: door in de achterbak te zitten ruik je het land. Normaal deuren dicht en airco aan, waardoor je het land niet ruikt.

 3. Mariska zegt

  Sowieso al heel mooi om op Curacao te zijn, maar zo’n tour is toch wel net dat beetje extra 🙂

  1. Karlien zegt

   Inderdaad, Curacao is echt fantastisch!

 4. Marjan zegt

  Dank je Karlien. Wij gaan over twee weken met twee van onze vier kinderen terug naar ons eiland waar we 10 jaar gewoond hebben in de jaren zestig. Leuk om jouw verslagen te lezen. Alles is zo anders en toch ook weer zo bekend! We hebben er echt zin in, zeker na jouw mooie foto’s en geweldige tips! Nogmaals onze dank!

  1. Karlien zegt

   Graag gedaan Marjan. En ook erg bedankt, heel leuk om te horen. Heel veel plezier op het mooie eiland met jullie kinderen, ik hoop dat jullie veel herinneringen kunnen ophalen. Ben benieuwd naar jullie indrukken. Een goed 2016!

 5. Marijke Grob-Bos zegt

  Stichting Uniek Curacao ik probeer jullie te vinden, lukt niet. Ben op zoek naar jullie wandelboekje. Vriendelijke groet, Marijke

  1. Karlien de Bruijn zegt

   Hoi Marijke,

   Wij zijn een keer op pad geweest met Stichting Uniek Curacao en we hebben toen contact gelegd via hun Facebook pagina.

   Succes,

   Karlien

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.