10x Marseille met kinderen | Uitjes

Wat is er te doen in Marseille met kinderen? Wij delen een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden en kinderactiviteiten in deze stad in het zuiden van Frankrijk.

Marseille is qua grootte de tweede stad van Frankrijk, uiteraard na Parijs. De stad is een belangrijke havenstad en het is de oudste stad van het land. Je kan de stad gemakkelijk bereiken met de trein, tickets koop je via NS International. Maar wat is er te doen voor gezinnen? Wij delen enkele leuke tips!

#1 In Marseille kan je fietsen huren, dat kan bijvoorbeeld online via Bajabikes. Fiets bijvoorbeeld langs de kust naar Nationaal Park Calanques. Kinderzitjes zijn wel beschikbaar, kinderfietsen niet.

#2 Wil je veel doen in Marseille, dan kan je eventueel de Marseille CityPass aanschaffen. Deze pas geeft toegang tot vele attracties, musea, treinen, boten, rondleidingen en het openbaar vervoer.

Doen in Marseille met kinderen

Oude haven (Vieux Port)

Marseille is gesticht door de Grieken en zij bouwden een haven. Deze oude haven is tegenwoordig een jacht- en vissershaven. Er omheen vind je allerlei winkels, terrasjes en restaurants.

Notre-Dame de la Garde

Deze basiliek, die halverwege de 19e eeuw gebouw werd, ligt op een heuvel. Bovenop de kerk staat een 10 meter hoog Mariabeeld. Vanaf de toren heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Is het te warm om te lopen door Marseille met kinderen? Je kan ook naar boven met het toeristische treintje of een tuk-tuk.

Palais Longchamp

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Marseille is het Palais Longchamp. Het is een prachtig paleis dat werd gebouwd tussen 1862 en 1869. In het paleis kan je naar het Museum voor Schone Kunsten en het Musée d’Histoire Naturelle. Ook de tuinen zijn een bezoekje waard.

Mucem

Een ander museum in de stad dat wordt aangeraden is het Mucem, bij het Fort Saint-Jean, een een historisch monument. De toegang tot het fort is gratis. Het museum staat in het teken van Europese en Mediterrane Beschavingen. Dit hoort tot de meest bezochte musea in de wereld, kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang.

Stranden in Marseille met kinderen

Ideaal aan een stedentrip Marseille is dat je stad en strand zo gemakkelijk kan combineren. Er zijn stranden met zand en met kiezels. Ga bijvoorbeeld naar de Prado-stranden, aan de Promenade Georges Pompidou, of naar Anse des Catalans.

Château d’If

Als je een boottocht wil maken, dan kan je meegaan met een tour naar het Château d’If. Op dit eilandje voor de kust van Marseille ligt en fort en een voormalige gevangenis. Het fort is bijna 30 meter hoog.

La Friche

Wil je cultuur en vermaak tijdens je verblijf in Marseille met kinderen? La Friche is gevestigd in een voormalige tabaksfabriek. La Friche biedt tentoonstellingen, films, workshops. Maar daarnaast is er ook een skatepark en een speeltuin. Voor een ontbijt, lunch of diner kan je terecht in café La Salle des Machines en het restaurant La Grandes Tables. 

Marseille met kinderen

Parc Borély

Een mooi park om te bezoeken tijdens je bezoek aan Marseille met kinderen is het Parc Borély. Met het Château Borély en een mooie botanische tuin. Je kan er wandelen en picknicken, een roeiboot huren, de kinderen willen waarschijnlijk in de trapauto’s en er is een speeltuin.

Ludiq ‘Land – binnenspeeltuin 

Als het regent, of als de kinderen er gewoon zin in hebben, dan kan je voor een binnenspeeltuin terecht in Ludiq Land.

Pouce

Pouce is een theesalon, net buiten het centrum van de stad. Leuk om heen te gaan in Marseille met kinderen, vanwege de tuin en de speeltuin. Let er wel op dat deze in augustus gesloten is.

Overnachten in Marseille met kinderen

Waar verblijf je als je in Marseille op stedentrip bent met het gezin? Dit zijn een aantal tips:

Verder lezen? Lees de tips voor wat je doet in de Provence, in Nice met het gezin of lees onze tips over Montpellier.

stedentrip Frankrijk
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.