Succesvolle lange reis met kleine kinderen

0

Een lange reis met kleine kinderen? Deze familie ging twee maanden naar Thailand met hun jonge kindjes. De kids waren toen een dreumes van net 1 en een peuter van 2,5. Omdat ze merkten dat er vrij weinig informatie te vinden is over reizen met kinderen die jonger zijn dan vijf jaar, wilden zij hun tips delen voor een eerste verre en lange reis met kleine kindjes.

Met de oudste zijn wij een aantal keer in Europa op vakantie geweest. Toen de jongste bijna een jaar was zijn we naar Thailand gegaan als eerste verre en lange reis met kleine kinderen. We zijn er twee maanden geweest! We hebben bewust voor Thailand gekozen omdat het toch redelijk westers aanvoelt en goede voorzieningen altijd relatief dichtbij zijn. Verder is de gezondheidszorg ok, de veiligheid meer dan ok, de hygiëne ok (meestal) en het eten is te doen voor kleine kinderen.

Thailand met kinderen

Op een lange reis met kleine kinderen: de voorbereidingen

We hadden ons goed voorbereid door veel blogs te lezen van ouders die met kinderen op reis gaan en we gingen op zoek naar praktische tips voor de vliegreis. Wat hielp bij het voorbereiden was dat we zelf al veel gereisd hadden (zonder kinderen). Dan heb je toch al een idee van hoe het er aan toe gaat in Azië. Al kan eigenlijk je niets echt voorbereiden op wat er komt. De ervaring is zoveel intenser, zowel op de goede als de mindere momenten (die zijn er ook, wees gerust ).

Al kan eigenlijk je niets echt voorbereiden op wat er komt. De ervaring is zoveel intenser, zowel op de goede als de mindere momenten.

Tips voor een lange vlucht met kleine kinderen

De vlucht viel ons eigenlijk heel erg mee. De jongens waren echt braaf, en dat is toch de voornaamste zorg op zo’n moment. We hadden een ‘mandje’ aangevraagd voor onze dreumes, omdat die nog maar 1 jaar was. We wisten op dat moment al dat hij er niet meer in zou mogen. Maar door die aanvraag hadden we wel de plaatsen met extra beenruimte!

Nog een vliegtip: snel zijn als er ergens toch nog twee zetels vrij zijn.

Andere meevaller: een tablet met filmpjes-logisch- en koptelefoon voor de oudste. Maar ook veel kleine zaken ingepakt meenemen als cadeautje. Dat gaat van een stift tot een klein pakje rozijntjes. Op zich niet zo belangrijk wat er in zat, waar het om ging was gewoon het idee dat er een cadeautje was. Voor t opstijgen kregen de kinderen wat snoepjes (voor de oren). We hadden ook zo’n opblaasbaar matje voor op de schoot (de Deryan Air Traveller), maar daar waren ze eigenlijk al te groot voor.

Reizen in Thailand met kinderen

Voor de reis zelf hadden we wel al bijna alle locaties geboekt. Iets wat we nooit deden, maar wat ons met kinderen toch raadzaam leek. We zochten specifiek naar iets dat niet te ver van de zee lag, waar ze apart konden slapen en waar we zelf konden koken. Die combinatie woog wel op het budget, maar je moet het jezelf niet nog moeilijker maken

De eerste grote fout die we maakten was om na de vlucht (Brussel, Abu Dhabi, Bangkok) enkele dagen in Bangkok op ons positieven komen. Ik was zeer erg fan van de stad door mijn vorige reizen, maar met kinderen en de jetlag is het te druk. We waren beter gewoon direct doorgevlogen naar ’t zuiden en daar op ons gemak bekomen. De vlucht viel mee, maar er werd niet geslapen. Niet door onze kinderen en dus al zeker niet door ons. Dat wil zeggen dat je eigenlijk met vier oververmoeid toekomt in een drukke stad. Nacht is dag en omgekeerd. Als er dan iemand ziek wordt, wat bij ons zo was, wordt de reis al snel een soort hel.

Lees ook: het reisverslag van een vakantie in Thailand met kleine kinderen

Onderweg in Thailand met kleine kinderen

Voor de rest hadden we niet zo veel voorbereid. We hebben grotendeels op het ritme van de kinderen geleefd. Waar we veel plezier aan hebben beleefd, of eigenlijk vooral onze peuter en dreumes, zijn de stickerboeken die we meenamen.

We zijn ongeveer twee tot drie weken op een locatie gebleven en hebben vier verschillende locaties gedaan. Zo reis je niet heel de tijd vanuit je valies en hebben de jongens af en toe wat gewoontes, maar blijf je ook niet heel de tijd op dezelfde plaats. Dat was voor ons ideaal, maar ik kan me inbeelden dat dat voor iedereen verschillend is.

Hoeveel spullen neem je mee op een lange reis met kleine kinderen

Less is more, maar met kinderen heb je toch best een aantal zaken mee. Wij hebben vrij licht gereisd, elk een rugzak, een extra zak voor de kinderen en een buggy. Een draagzak en een mobiel kinderstoeltje (oprolbaar – zie foto) waren ook onmisbaar. Daarnaast waren we wel blij een goede verzekering te hebben (niet echt nodig gehad, maar wel goed voor het gerust gevoel ).

Wij hadden een beetje speelgoed mee, maar eigenlijk echt niet veel. Het meeste hebben we daar gekocht. Wat niet te verkrijgen was in Thailand zijn zwempampers. Wij gingen ook redelijk vaak naar ’t zwembad van andere resorts (als er bij ons huisje geen was) en dan kan dat wel echt nuttig zijn. Voor de rest… er leven in Thailand ook kinderen en de 7-Eleven’s zijn meestal niet ver weg.

Lees ook: verre reis met peuter

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.