Koh Samet met kinderen | 7x leuke tips

Op rondreis door Thailand en wil je het noorden van Thailand en Bangkok toch combineren met een Thais eiland? Ga dan naar Koh Samet, een eiland dat goed bereikbaar is vanuit Bangkok. Hier lees je alle tips voor Koh Samet met kinderen: hoe je er komt, kindvriendelijke accommodaties en leuke kinderuitjes.

Het eiland Koh Samet staat in het teken van zon, zee en strand en is ideaal als je vanuit Bangkok of Noord-Thailand toch een aantal dagen wilt doorbrengen op een eiland in de Golf van Thailand. Dit eiland heeft heeft de meeste zonuren per jaar van alle Thaise eilanden! Omdat het eiland vanaf Bangkok goed bereikbaar is, gaan veel inwoners van de stad er in het weekend naartoe. De prijzen voor overnachtingen liggen daarom lager doordeweeks.

Heb je langer de tijd, kies dan bijvoorbeeld voor het eiland Koh Samui (ook per vliegtuig bereikbaar) of Koh Lanta. Het eiland is trouwens al ruim 40 jaar een beschermd natuurpark en daarom rijd je hier over zandweggetjes en is er geen massatoerisme.

De familiereis Olifanten en Spelen in het Zand is een 17-daagse, individuele gezinsreis door Thailand. Reis in rustig tempo met het hele gezin door Thailand en leer je met de kinderen op verschillende manieren het land kennen. Zo vaar je in verschillende bootjes door de kanaaltjes van Bangkok, fiets je tussen oude tempelruïnes in een voormalige hoofdstad van Thailand, ga je een dag met het hele gezin een olifant verzorgen en bezoek je een waterval midden in de jungle. Ook bezoeken jullie Koh Samet.

Doen op Koh Samet met kinderen

Het water op

Net als op veel andere Thaise eilanden, kan je op Koh Samet uitstekend watersporten. Leren duiken kan vaak ook al met tieners, op Koh Tao kan dat met kids vanaf 10 jaar, en ook kan je gaan kajakken, een waterscooter huren of windsurfen. Verder kan je natuurlijk ook gaan zwemmen en snorkelen. Je kan bijvoorbeeld hier duiklessen krijgen.

Stranden

Op Koh Samet met kinderen kan je natuurlijk naar het strand gaan, er zijn 14 stranden op het eiland. Tijdens een verblijf op het eiland ben je waarschijnlijk veel op het strand. Het strand Ao Karang is idyllisch en ligt in het zuiden van het eiland. Ook Ao Phai is erg mooi en wil je gaan snorkelen, dan wordt het strand van Ao Phrao aangeraden. Het strand van Hat Sai Kaew is erg levendig.

Khao Laemya National Park

In het noordelijk deel van Koh Samet ligt het Khao Laemya National Park! Er zijn hier een aantal wandelpaden uitgezet.

Kindvriendelijke hotels Koh Samet

Zoek je naar een accommodatie op Koh Samet met kinderen? Deze plekken raden wij aan:

Samed Cliff Resort ligt aan het strand Ao Noi Nha. Er zijn stijlvolle bungalows met 2 slaapkamers en een eigen balkon. Bij het resort is een buitenbad en een restaurant.

Samed Pavilion Resort heeft luxe familiekamers, een buitenzwembad met een zonneterras, restaurant en een excursiebalie.

Dat waren onze tips voor een verblijf op Koh Samet met kinderen! Lees ook onze tips voor Phuket en het eiland Koh Phangan.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën