Iseomeer met kinderen | 5x Kinderactiviteiten

Op vakantie naar het Iseomeer met kinderen? Wij delen wat er te doen is rondom dit mooie meer in het noorden van Italië. Wat kleiner en minder bekend dan het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore, maar absoluut niet minder mooi of leuk. Omdat het wat minder bekend is, is het ook in de zomermaanden nog goed te doen qua drukte.

Dit meer in Lombardije kreeg in 2016 internationale bekendheid vanwege het kunstproject “The Floating Piers”. Daarnaast werd Monte Isola in 2019 als derde bestemming gekozen in de verkiezen van European Best Destinations. Toch is dit absoluut nog geen plek voor het massatoerisme. Dus wil je op vakantie naar Italië, dan kan je hier met een gerust hart heen als je zoekt naar water, natuur en leuke bezienswaardigheden.

Doen aan het Iseomeer met kinderen

Monte Isola

Bezoek zeker het eilandje Monte Isola tijdens een vakantie. Dit is per boot bereikbaar vanuit de dorpen Carzano, Tavernola Bergamasca en Sulzano. Verken het eilandje, met meerdere dorpjes, op de fiets of wandelend.

Lovere

Lovere wordt gezien als een van de mooiste dorpjes van Italië. Dit komt door het mooie, historische centrum, artistieke erfgoed, de oever van het meer. In het dorp zijn meerdere pleinen met terrasjes. Bezoek hier ook de vijftiende-eeuwse basiliek van S. Maria in Valvendra.

Antica Strada Valeriana

De Antica Strada Valeriana is een wandelroute van 140 kilometer, dit pad is gemarkeerd met gele en bruine V’s. Deze begint in Pilzone d’Iseo en eindigt in Passo del Tonale. Dit was ooit de enige weg tussen het Iseomeer en de Valle Camonica. Nu wandelt men stukken van deze route vanwege de panoramische vergezichtspunten. Je kan een klein stukje wandelen of een groter stuk. Een tip die vaak gegeven wordt is de trein van van Iseo naar Marone pakken en dan 12 kilometer terugwandelen. Met jonge kinderen, zeker in de warme zomermaanden, is dit geen aanrader.

Lido Goia

Het zandstrand lido Goia is een van de populairdere stranden rondom het meer. Ben je aan het Iseomeer met kinderen, dan is dit een aanrader omdat er een zwembad, bar, terras, beachvolleybalveld en ligstoelen zijn. Het treinstation is vlakbij.

Piramide Del Zone

De piramides, of de ‘schoorstenen van de elfjes’, liggen in een groene vallei ten noorden van het Iseomeer. Deze zijn gevormd door de erosie van water. Het zijn aardpiramides, deze kan je bewonderen bij het bergdorp Zone. Bij de Via Piramidi kan je parkeren en dan wandel je naar de piramides, trek wel goede schoenen aan.

Stelvio National Park

Het Stelvio National Park is een van de grootste nationale parken van Europa. Het ligt onder andere in de Italiaanse regio’s Lombardije en Trentino. Dit is een prachtig berggebied met ongerepte natuur, hoge toppen en een aantal gemarkeerde wandelingen. Dit is de pagina van het deel van het park in Lombardije, met tips voor activiteiten en wandelingen.

The Big Benches

Rondom het meer zijn zeven Big Benches geplaatst. Inderdaad, grote banken. Eigenlijk zijn het gigantische banken met een prachtig uitzicht over het Iseomeer. Hier lees je waar ze staan, de meeste zijn ook goed bereikbaar met kleine kinderen.

Archeopark

Ten noorden van het Iseomeer kan je met kinderen naar het Archeopark met gereconstrueerde prehistorische dorpen. Je ontdekt grotten, het leven van boeren, ziet paalwoningen en leert over het leven van de jagers. Ook zijn er allerlei activiteiten die je kan proberen als vuur aansteken, graan malen, metalen smelten, met de boog schieten, muziekinstrumenten bouwen en meer. Voor workshops met materiaal (bijvoorbeeld koper) wordt een bijdrage van € 2,00 gevraagd. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en op het park is een restaurant.

Natuurreservaat Torbiere del Sebino

Het natuurreservaat Torbiere del Sebino ligt tussen het meer en de wijngaarden. In dit gebied nestelen verschillende soorten vogels. Deze kan je observeren als je langs de paden en houten loopbruggen door het riet en de plassen water wandelt. De kortste route is 4 kilometer, goed te doen met kinderen. Combineer het bezoek met een stop bij het klooster van San Pietro in Lamosa.

Iseomeer met kinderen

Overnachten aan het Iseomeer met kinderen

Op vakantie en zoek je een kindvriendelijke accommodatie, dan zijn dit enkele tips:

ISEOLAGO is omgeven door een grote tuin, met daarachter het Iseomeer. Bij het hotel is een wellnessgedeelte met onder andere jacuzzi, sauna en stoombad. Ook is er een kinderbad, zwembad, speeltuin en miniclub.

ISEOLAGO

Camping DEL SOLE VILLAGE ligt pal aan het meer. Je kan zwemmen in het wedstrijdbad of kinderbad, er zijn sportvelden, er is een miniclub en een speeltuin. Verblijven kan in een stacaravan of een volledig ingerichte tent.

La Casa di Paola ligt op 6 minuten lopen van het strand in Lovere. Het is een appartement met een slaapkamer.

Ga je met de eigen auto onderweg naar Italië, bekijk dan onze tips voor tussenstops. En ga je met het vliegtuig of de trein (boek tickets via NS International), bijvoorbeeld naar Milaan, huur dan een auto bijvoorbeeld bij SunnyCars. Wij boeken graag bij deze organisatie omdat de verzekeringen direct bij de boeking geregeld zijn.

Dat waren ze, onze tips voor het Iseomeer met kinderen. Bekijk hier tips voor het Idromeer en kindervakanties Italië. Dit zijn onze tips voor Verona, Venetië en Bologna.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën