4x Hoogeveen met kinderen Uitjes!

1

Wat is er te doen in Hoogeveen met kinderen? Wij delen een aantal tips voor leuke kinderactiviteiten in deze plaats. Ook geven wij een aantal tips voor kindvriendelijk overnachten in Hoogeveen.

Hoogeveen ligt in het zuiden van de Nederlandse provincie Drenthe. De stad is bekend om het turf. Ook is deze stad bekend vanwege de Cascade. Dit is het langste waterkunstwerk van Europa. Dit kunstwerk is 250 meter lang en ligt midden in de Hoofdstraat. Het water kronkelt tussen alle winkels door.

Wil je deze plaats al wandelend ontdekken, loop dan deze Stadswandeling. Deze route is zo’n 5,5 kilometer lang. Het is een bewegwijzerde wandelroute die start aan de Grote Kerk. Wandelen door de natuur kan bijvoorbeeld in het Spaarbankbos, dit is een stadsbos aan de rand van de stad.

Doen in Hoogeveen met kinderen

Strand Nijstad

Strand Nijstad is een recreatiegebied vlak achter Hoogeveen. Het is een recreatiegebied met ligstrand, duikschool, (outdoor) fitness, beachvolleybalvelden, diverse kinder speeltoestellen, amfitheater en Paviljoen Nijstad.

Natuurontdekplek Zuiderpark

Deze Natuurontdekplek ligt aan de Bieleveldlaan 7906. Er zijn hier geen speeltoestellen als glijbanen en schommels. Wel mogen de kinderen hier echt lekker hun gang gaan!

Kinderboerderij de Beestenbult

Kinderboerderij de Beestenbult is een kleinschalige werkplek voor volwassen mensen met een beperking. De kinderboerderij is altijd open en er is een speeltuin bij.

FunZone Hoogeveen

Dit is het grootste indoor speelparadijs, met attracties en spellen en overal speelpleinen. De pleinen hebben elk hun eigen thema. Vooral leuk om te bezoeken met wat jongere kinderen, tot een jaar of 11.

Leuk uitje is een bezoek aan attractiepark Slagharen, op zo’n 10 kilometer van Hoogeveen.

Overnachten in Hoogeveen met kinderen

Langer blijven in deze plaats? Dit zijn een aantal tips voor accommodaties:

#1 Hotel Boschzicht ligt in het dorpje Echten, op 6 kilometer van de stad. Dit hotel wordt omgeven door bossen. Er zijn familiekamers en er is een speeltuintje.

#2 Vakantiepark Buitenplaats De Marke van Ruinen ligt in het plaatsje Ruinen. Je verblijft in een van de comfortabele villa’s.

#3 Villaparc Schoonhovenseland ligt midden in de natuur en vlakbij recreatieplas Schoonhoven. Er is een speeltuin op dit vakantiepark.

#4 Vakantiepark Slagharen ligt op zo’n 12 kilometer van Hoogeveen. Hier kan je overnachten in één van de Wild West vakantiehuizen of een Wigwam Deluxe. Een overnachting is inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark. 

Verder lezen? Dit zijn onze tips voor Meppel, de stad Assen en voor Emmen met gezin. Ook deelden we eerder in een uitgebreid artikel over Drenthe allerlei leuke tips voor kinderactiviteiten.

1 reactie
  1. Kimberley zegt

    Zippa Zebra is overgenomen door Funzone. Het is dus niet een ander speelparadijs, maar heeft een naamsverandering gehad. (Zou leuk zijn als er hier 2 speelparadijzen zouden zijn)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.