5x Gadgets voor op reis

Als er iets is waar ik een zwak voor heb dan zijn het wel gadgets. Apparaten in het algemeen sowieso. Mijn man heeft er weinig mee, ik wil bijna iedere gadget wel kopen! Ik heb een aantal toffe op een rij gezet voor je volgende vakantie!

Een gadget is een product dat vernieuwend en slim ontworpen is. Ik vind ze vooral heel erg leuk! Goed, mijn selectie!!

Leukste Gadgets

1. Instant camera

Een instant camera, ook wel bekend als een polaroid camera, is echt een hebbeding. Denk na over het licht en je kader, maak een foto en vervolgens is het beeld direct klaar! Niks geen twintig nieuwe foto’s en daarna eindeloos bewerken. Nope, what you see is what you get. Je kan er vast heel veel mee, ik ben op dit moment blij als er een foto uit komt rollen die een beetje goed belicht is.

Wat er bijvoorbeeld mee kan is je foto eindeloos belichten. Of meerdere keren belichten, zodat je beelden kan spiegelen en dergelijke. Hieronder een aantal van mijn eerste beelden. Deze camera gaat zeker mee naar Thailand!

2. Fitbit sporthorloge
Regelmatig deel ik foto’s over mijn sportieve activiteiten. Op instagram deel ik soms foto’s direct na een HITT training. Deze foto zou ik eigenlijk een keer moeten maken met mijn instant camera. Op reis ben ik ook graag sportief bezig maar ik ga geen gym opzoeken.

Wat zou helpen bij de gadgets voor op reis is een sporthorloge. Deze gadget meet alles wat je wilt weten: Hartslag, slaap en je dagelijkse hoeveelheid sportieve aktiviteiten! Goed, je wordt met je neus op de feiten gedrukt en het is de vraag of je dat wilt tijdens je vakantie. Ik houd van actieve vakanties dus dan is het alleen maar leuk om op je horloge te zien wat je op een dag gedaan hebt!

3. Selfie ontspanner

Een selfie stick bestaat al een tijd. Mij leek dat nooit zo handig op reis. Wat wel handig is voor de gadgets voor op reis, is deze selfie ontspanner. Op basis van bluetooth koppelt dit apparaatje met iedere smartphone. Je neemt hem mee aan je sleutelbos. Ideaal dus.

4. Virtual Reality headset
Wat ik op reis soms echt mis? De bioscoop! Echt waar. In Zwitserland dook ik zodra het kon de bios in. Maar als je in een hutje zit in Thailand, of ergens in een woestijn in een tent, dan heb je een andere oplossing nodig, gadgets voor op reis zijn dan echt een uitkomst. Deze bijvoorbeeld: Virtual Reality Headset voor smartphones. Voor vier tientjes is die van jou! Films in 3D kijken. Download een film, zet de gadget op je hoofd en verdwijn in je eigen wereld.

5. Bouw je eigen camera
Fotografie en fototoestellen zijn mijn zwakte. Erg hoog op mijn lijst staat deze camera die je zelf in elkaar kan zetten. Heerlijk helemaal terug in de tijd. Als wij terugkomen van Thailand heb ik een perfect fotoboek online en een old school fotoboek in mijn handen. Schots en scheve foto’s, niet allemaal even mooi en juist daarom helemaal echt!

Kidizoom Action Cam – Gadgets voor op reis

In de doos zitten heel wat accessoires, waaronder een waterdichte behuizing, een polsbandje en een camerahouder! Op de avond dat ze hem krijgt speelt ze er even mee en daarna bergen we hem op zodat we het mee kunnen nemen op vakantie naar Thailand. Wat mij direct opvalt aan de camera is dat die heel erg klein is. Met het polsbandje eraan vast is de kans iets groter dat je kind de camera bij zich houdt. De accessoires kan mijn kind nog niet zelf bevestigen, daar zal ze heel wat jaren ouder voor moeten zijn. Zeker om het stevig vast te draaien.

Kidizoom Action Cam: onze test

De camera is eenvoudig in gebruik: met slecht een paar knoppen kan ze de camera goed bedienen. Ook broer (3) weet al hoe de camera werkt. Je wisselt eenvoudig tussen foto’s maken en filmen. Daarnaast zijn er een aantal filters die ze al snel vinden. Ze worden er steeds handiger in, al op de eerste avond. In Thailand halen we de camera weer tevoorschijn. Om de lens te beschermen hebben wij standaard de waterbehuizing er omheen en ook zit de kleine bevestigingsstandaard eraan vast. Op die manier houden de kinderen de camera onderaan vast en komen er niet al te vaak vingers voor de lens.

De beelden die we schieten met de camera zijn best apart, het beeld vervormt best wel wat. Wat ook opvalt is dat de camera heel erg lichtgevoelig is. Avondfoto’s kunnen alleen als het beeld helemaal stil staat, onderwaterfoto’s zijn haast onmogelijk goed te krijgen. Positief is dat je er met een klein geheugenkaartje heel wat materiaal op kan zetten. En wat ik het leukst vind is dat mijn kinderen op deze manier op een laagdrempelige manier foto’s leren maken.

Wat ik merkte is dat de camera niet al te lang in het water kan. Al meerdere keren heb ik de behuizing moeten drogen, dat is natuurlijk zonde van de camera. Ook is er heel wat licht nodig voor een goede foto. Dus een echte aanrader is het helaas niet.

Lees ook: zo pak je je koffers efficiënt in en tips voor last minutes

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.