Costa de la Luz met kinderen | 9x Tips

Wij bezochten de Costa de la Luz tijdens onze rondreis door Spanje en Portugal. Het gebied is het stuk van de Atlantische kust van Andalusië, vanaf Tarifa en de Straat van Gibraltar in het zuidwesten tot de grens van Portugal. In dit artikel vertel ik wat je kan doen tijdens een vakantie in Costa de la Luz met kinderen!

Wel naar Spanje maar weg van de drukte? Dan is de Costa de la Luz waar je heen wilt gaan met het gezin. In het Nederlands is het de lichtkust en dit gebied heeft zijn naam te danken aan het feit dat je hier de meeste zonuren hebt van heel Europa. Tel de mooie witte stranden en de leuke dorpen en steden daarbij op en je hebt een prettige vakantiebestemming zonder massatoerisme.

We lazen dat er best wel eens wat wind kan staan in dit gebied. In de dagen dat wij er waren merkten wij daar niets van. Evengoed is dit wellicht wel iets om rekening mee te houden.

Doen in Costa De La Luz Met Kinderen

Bezoek Cadiz

Met de kinderen waren wij een aantal dagen in Cadiz, de oudste stad van Europa! Het is een stad met historische gebouwen, smalle straatjes en prachtige zandstranden. In de zomermaanden kan het in deze stad wel druk worden. Vanwege de ligging op het schiereiland staan de toegangswegen snel vol. Kies er dan voor om er met de trein heen te reizen!

Tarifa

In Andalusië zijn er meerdere witte dorpen te vinden. In de Costa de la Luz bezoek je om dit te aanschouwen bijvoorbeeld Vejer de la Frontera en Tarifa. In Tarifa is meer te doen tijdens een vakantie:

  • Leuk is om vanuit Tarifa een boottocht te maken om dolfijnen en walvissen te zien. Dit kan van april tot en met oktober.
  • Het kasteel Castillo de Guzman kan je bezoeken.
  • Als je een auto hebt gehuurd kan je de ruïnes van Baelo Claudia bezoeken.

Provincie Huelva

Huelva is de meest westelijke provincie van Andalusië en de provincie ligt bovenin de Costa de la Luz. Er is een bijzondere geschiedenis, want de gelijknamige stad Huelva is het vertrekpunt geweest van de eerste ontdekkingsreis van Columbus! Aan de Muelle de las Carabelas pier in Palos de la Frontera kan je de replica’s van een aantal schepen zien.

De provincie Huelva staat vooral bekend als onbekende parel van Spanje. Zonder de massa’s toerisme, met prachtige natuur, laaggebergte (In het natuurpark/berggebied Sierra de Aracena y Picos de Aroche ligt het hoogste punt rond de 900 meter) en witte stranden!

Nationaal Park Doñana

Beschermd natuurgebied Doñana in de provincie Huelva is de moeite waard om te bezoeken. Het stond hoog op onze lijst, maar we moesten die dag op tijd de grens van Portugal over vanwege problemen met het tolsysteem. En we wilden hoge boetes toch liever wel voorkomen.

Ga je naar de Nationaal Park, autovrij, dan zie je mooie moerassen en veel verschillende vogels en een aantal andere dieren. Je kan er excursies boeken om op die manier het park te ontdekken, bijvoorbeeld wandelend of per boot.

Bedevaartsoord El Rocío ligt aan de rand van dit natuurgebied. Het is een klein wit dorp en eens per jaar is het er ontzettend druk. De bezoekers komen dan om de Maagd van El Rocío te eren. De rest van het jaar is het een heel rustig plaatsje dat mooi uitzicht biedt op het natuurgebied.

Gibraltar

Wil je nog even naar Groot-Brittannië tijdens je vakantie aan de Costa de la Luz met kinderen, dan moet je de grens oversteken bij Gibraltar! Je kan hier met de kabelbaan naar boven (het kost wel wat) en boven komen de apen je tegemoet. Er is in Gibraltar een botanische tuin, de Alameda Botanical Gardens, deze is niet heel groot.

Dierentuinen in de Costa de la Luz

Met de kinderen op vakantie, dan moet ik al snel denken aan speeltuinen, zwembaden, stranden en hier en daar een dierentuin bezoeken. In de Costa de la Luz zijn er verschillende opties:

  • Zoobotánico Jerez is een goed verzorgde dierentuin met veel verschillende dieren.
  • Centro de cría la Avutarda ligt in La Algaida, in de provincie Cadiz. Het is een broedcentrum waar ze proberen om beschermde en met uitsterving bedreigde vogels te redden.

Waterparken in Costa de la Luz

Naast de dierentuinen zijn de waterparken ook aangenaam voor een warme zomerdag tijdens een vakantie met kinderen. In deze regio kan je dan gaan naar:

  • Bahia Park is een waterpark in Algeciras. De recensies zijn wat wisselend: het is een waterpark met allerlei mogelijkheden als glijbanen en een golfslagbad, maar het is niet zo spectaculair als sommige andere waterparken.
  • Aqualand Bahia de Cadiz is een ander waterpark in deze regio. Bij dit waterpark dezelfde soort recensies: er zijn spectaculairdere waterparken. Dit gebied is nog niet zo toeristisch en dat zie je vaak ook terug in de attracties en waterparken die ontwikkeld worden.

Overnachten in Costa De La Luz Met Kinderen

Overnachten in dit gebied? Waar je verblijft hangt natuurlijk af van wat jouw wensen zijn. Wij huren graag een auto als we op vakantie zijn, omdat we dan mobiel zijn en veel kunnen ondernemen. De auto huren we de laatste jaren via SunnyCars, omdat alle verzekeringen al inclusief zijn bij het boeken. Wij reden vanaf Sevilla, via Malaga en Ronda naar Cadiz en dat vonden wij echt fantastisch om te doen.

Het Barcelo Punta Umbria Beach Resort ligt op 20 kilometer van Huelva en op ongeveer 200 meter van het zandstrand. Vlucht en verblijf is ingebrepen!

  • Kids Club
  • Kinderzwembad

Ga je roadtrippen, dan kies ik meestal voor boeken via Booking.com. De keuze is enorm en ik let meestal ook op de annuleringsvoorwaarden. Als ik de route wil veranderen, dan kan ik de overnachtingen zonder extra kosten aanpassen.

Dat waren ze, onze tips voor de Costa de la Luz. Ben je hierheen op vakantie geweest met je gezin en heb je leuke tips, deel die dan zeker met ons.

Costa de la Luz gezin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën