7x Chiemsee met kinderen | Kinderactiviteiten

0

Chiemsee met kinderen, wat is er te doen rondom dit meer in Beieren? Onderweg naar Oostenrijk, Slovenië of Kroatië passeer je dit meer waarschijnlijk. Daarnaast is een vakantie aan dit meer ook een leuke optie voor bijvoorbeeld de zomermaanden. Wij delen daarom waarom je hier een tussenstop houdt, wat er te doen is en waar je overnacht met het gezin.

De Chiemsee ligt grofweg tussen Berchtesgaden, Salzburg en München in. Dit meer wordt ook wel het Beierse Meer genoemd en qua grootte is dit het derde meer van Duitsland. In het meer liggen een aantal eilandjes. De regio heet Chiemsee-Alpenland, met de vlakke stukken rondom het meer en de berggebieden in het Alpenland. Op deze pagina van het toerismebureau zie je welke wandel- en fietstochten geschikt zijn voor gezinnen. In de wintermaanden kan je er ook rodelen en daarnaast staan er ook enkele ideeën voor wandeltochten met kinderwagen.

Doen aan de Chiemsee met kinderen

Varen naar de eilanden

De zogenaamde Herreninsel en Fraueninsel zijn allebei bereikbaar met de boot. Op het Herreninsel staat Schloss Herrenchiemsee, dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland. Het is gebouwd als buitenverblijf van koning Ludwig II. En op het Fraueninsel zijn een aantal leuke strandjes.

Er zijn trouwens rondom het meer ook roeiboten, waterfietsen, kano’s en kajaks te huur. Op die manier kan je zelf het water op.

Klimbos Prien am Chiemsee

Prien am Chiemsee is de grootste plaats rondom dit meer. Er is onder andere een klimbos. Er zijn 13 verschillende parcoursen, een aantal daarvan zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een leuke en overzichtelijke klimtuin.

Ook leuk om te bezoeken in Prien am Chiemsee met kinderen is het PRIENAVERA avonturenbad, met onder andere een binnenbad met lange glijbaan en een buitenbad met ligweide aan het meer.

Wendelsteinseilbahn

Rondom de Chiemsee zijn er verschillende kabelbanen waarmee bezoekers de voor-Alpen op kunnen. De Wendelsteinseilbahn is een historische, want deze is ruim 100 jaar oud. Deze tandradbaan legt een route van ruim 7,5 kilometer af, met het maximale stijgingspercentage van 23,7 procent. Wendelstein is een berg (1838 meter) in het Mangfall-gebergte en biedt uitzicht op de uitlopers van de Alpen. Er is een speeltuin, “Tiere des Wendelstein” en een uitkijkplatform. Ook zijn er een aantal panoramaroutes en er is een zogenaamde showgrot met vier interactieve stations.

Chiemsee met kinderen

Babalu Funpark Traunstein

Mocht het regenen tijdens jullie verblijf aan de Chiemsee met kinderen: ga naar Babalu Funpark Traunstein. Dit is een grote indoor speeltuin, de grootste in dit gebied. Natuurlijk met trampolines en klimkasteel, maar daarnaast ook met een kartbaan en er zijn zaalvoetbalvelden.

Sprookjespark Ruhpolding

Het sprookjespark is een leuk pretpark, het oudste pretpark van Beieren, voor gezinnen met jongere kinderen. In het pretpark Ruhpolding zijn er verschillende attracties en er is een sprookjesgedeelte.

BergTierPark Blindham

Het BergTierPark Blindham in Aying bestaat uit een dierenpark, kinderboerderij, natuuravonturenparcours, pony rijden, roofvogelvoorstellingen en binnenspeeltuin. Er zijn inheemse wilde dieren en zeldzame huisdieren te zien.

Andere kinderactiviteiten in de omgeving van de Chiemsee

  • Tatzelwurm-watervallen
  • De zomerrodelbaan in Oberaudorf met een vrijevalglijbaan
  • Giessenbachklamm
  • Tandemparaglidervlucht & tandemparagliden bij de Chiemsee

Overnachten aan de Chiemsee met kinderen

Tussenstop of een langer verblijf aan de Chiemsee met kinderen (onderweg naar Oostenrijk of onderweg naar Slovenië)? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties rondom het meer:

Dat waren ze, onze tips voor dit gebied. Lees ook onze tips voor de Allgau met kinderen en andere ideeën voor Zuid-Duitsland bezoeken met gezin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.