Zagreb met kinderen | 10x Uitjes Kroatië

Wat doe je in Zagreb met kinderen? Wij wilden hierheen reizen tijdens de Interrail trip van de zomer. Maar die ging niet door vanwege corona. Daarom deel ik een aantal activiteiten die wij hadden willen doen en hopelijk op een dag ook kunnen gaan doen!

In een dag kan je heel veel zien van de stad. Wil je wat meer tijd nemen voor de bezienswaardigheden, blijf dan één of twee dagen langer. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen: een deel van het centrum is autovrij.

Doen in Zagreb met kinderen

Deze stad is de hoofdstad van Kroatië en bestaat uit een hoger gelegen en een lager gelegen gedeelte. Je kan met de trap naar beneden of boven gaan, maar je kan ook kiezen voor een ritje in het funiculur treintje. Dit treintje doet 64 seconde over een enkele reis en het vertrekt iedere 10 minuten. Een andere manier om de stad te zien is met het gratis toeristentreintje, deze vertrekt vanaf het centrale plein, Trg Ban Jelacic.

Voor een mooi uitzicht over de stad ga je naar Zagreb 360. Dit is een observatiedek bovenop een gebouw van zestien verdiepingen. Vanaf hoogte kijk je over de hele stad uit en je hebt kans om zelfs Slovenië te zien, als het een mooie heldere dag is. (Website)

  • Ben je er op tijd? Zorg er dan voor dat je iets voor 12.00 bij de Lotrscak toren staat, zodat je ziet en hoort hoe om precies 12.00 een kanonschot wordt gelost! Deze traditie bestaat al sinds 1876.

Botanische tuin

We beginnen met een tip die niet direct een kinderactiviteit is, maar wel een waar wij blij van worden. In Zagreb is er een botanische tuin, vlakbij het centraal station. Een groot deel van de tuin bestaat uit een arboretum. De toegang is gratis, wel is de tuin in de wintermaanden gesloten.

Musea Zagreb met kinderen

Een hele andere activiteit is het Museum of Illusions. Als je in Zagreb met kinderen bent dan is dit echt een fijne plek om naartoe te gaan. Uiteraard zijn hier allerlei illusies en daarnaast ook spelletjes. Een gezellige activiteit en een plek waar je grappige foto’s kan maken.

Een andere leuke en kindvriendelijke activiteit in Zagreb is een bezoek aan het Techniekmuseum Nikola Tesla. Er staan hier allerlei oude machines, onderzeeërs, vliegtuigen, trams en auto’s.

De grootste modelspoorbaan van Zuidoost-Europa kan je zien in het Zagreb Minitrain Museum. Hier zijn zo’n 150 locomotieven en 1.000 wagons te bewonderen. Het model telt liefst acht verschillende verdiepingen.

Zagreb met kinderen

Schaalmodel van Zagreb met kinderen bekijken

Als je wandelt op het stuk tussen het Ban Jelačić-plein en Kaptol, onderweg naar de kathedraal van Zagreb, dan kom je het schaalmodel tegen. Het is bijna vier meter lang en breed en het is een schaalmodel van de stad. Op het model zie je de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden. Meer schaalmodellen kan je zien in het Zagreb City Museum.  

Meer uitjes Zagreb met kinderen

Zagreb Zoo – Een van de uitjes met kinderen die eigenlijk altijd wel goed is, is een bezoek aan de dierentuin. In Zagreb is er ook een dierentuin. Er zijn zo’n 275 diersoorten en daarnaast zijn er een aantal speeltuinen in de dierentuin.

Maksimir Park – Een van de leuke parken van Zagreb is het Maksimir Park. Met meren en heel wat bomen, daarnaast is er een speeltuin en je kan vaak een ritje op de pony maken bij de ingang van het park.

Plitvice Lakes – Blijf je langer in Zagreb met kinderen, dan is een daguitstap naar de Plitvice Lakes eigenlijk wel een must. Een gebied met prachtige meren en watervallen. Het is wel een lange rit, je bent zo’n twee uur onderweg!

Rastoke – Het dorp Rastoke ligt op iets meer dan 100 kilometer rijden van Zagreb. Het is een mooi dorpje aan de Korana. Je ziet er mooie huizen, historische molens en watervallen.

Overnachten in Zagreb met kinderen

Blijf je langer in Zagreb? Dan zijn deze accommodaties wellicht een aanrader. Toen ik voor onze zomerse trip naar accommodaties aan het zoeken was, was ik aangenaam verrast door de prijzen.

  • Timeout Heritage Hotel Zagreb heeft familiekamers. In het hotel is er een bar.
  • Swanky Mint Hostel ligt in het centrum van Zagreb, op 700 meter van het Ban Jelačić-plein. Je verblijft in een deluxe studio, die is geschikt voor vier personen. Leuk in de zomermaanden is het buitenzwembad.

Bereikbaarheid Zagreb

Zoals gezegd, wij wilden Zagreb bezoeken tijdens een rondreis met de trein door Europa. En hopelijk komt dat ervan! Reis bijvoorbeeld via München of Wenen naar deze stad als je met een Interrail pas reist.

Meer lezen over Kroatië met het gezin bezoeken? Blogger Jolanda was op vakantie in Noord-Dalmatië en ook hebben we een artikel over Istrië.

stedentrip Balkan met gezin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën