Twiske met kinderen | Leuke kinderactiviteiten

Het Twiske is een recreatiegebied in Noord-Holland, het ligt tussen Zaandam en Amsterdam-Noord in. Je kan hier zwemmen, fietsen, varen, spelen en vissen. Wij vertellen waarom je naar het Twiske met kinderen gaat en wat er te doen is!

Ben je in Amsterdam met het gezin of woon je in de omgeving van het Twiske en wil je er even uit? Dan is dit recreatiegebied bezoeken een goed idee!

Doen in het Twiske met kinderen

Ben je op een zomerse dag in het Twiske, dan ga je natuurlijk naar een van de strandjes om te spelen en te zwemmen. Tussen mei en oktober wordt de waterkwaliteit meerdere keren per week gecontroleerd.

Wel zin in water maar geen zin om te zwemmen tijdens je dag in het Twiske met kinderen? Je kan een roeiboot of een kano huren bij Twiske Haven! Voor kinderen zonder zwemdiploma zijn er reddingsvesten. Bij Twiske Haven, een restaurant, is er een terras met strandje. Ideaal, want de kinderen spelen in het zand terwijl jij wat drinkt op het terras.

Ook bij Pannenkoek de Appel kan je met je kinderen goed terecht als je wat wilt eten na een wandeling door het natuurgebied. In “De Appelhoek” kunnen de kleintjes spelen.

Naast het pannenkoekenhuis is er een klimpark, zeker een leuk uitje in het Twiske met kinderen. Bij Klimpark Twiske kan je op avontuur op hoogte. Er zijn zeven verschillende parcoursen, waarbij de moeilijkheidsgraad en de hoogte variëren. 

Daarnaast is er een leuke avonturenspeeltuin in het Twiske. Zo is er een pontje of je kan via de touw- of vlottenbrug het water over. Er is een klimtoren, kabelbaan, piratenschip en natuurlijk zijn er glijbanen en schommels. Naast de speeltuin zijn er speelweides met picknicktafels. Bij kiosk De Indiaan zijn er toiletten.

Meer ideeën voor wat je doet in het Twiske met kinderen vind je op deze website. En lees ook de andere tips voor de Zaanstreek.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën