Triple c’s met kinderen getest | Sint-Katelijne-Waver

Triple C’s food and fun met kinderen, hoe leuk is dat? Wij trokken deze zomervakantie met ons gezin naar regio Mechelen en testten het voor jullie uit. Je leest onze ervaringen in deze blog.

De laatste twee jaar heeft ons gezin quasi geen uitstappen meer gedaan, maar in onze staycation trokken we naar Sint-Katelijne-Waver om Triple C’s te ontdekken. Het betreft een nieuw concept dat recentelijk de deuren opende. Onze meiden van inmiddels 9 jaar en bijna 11 hadden er onwijs veel zin in en wij ook.

Triple C’s met kinderen

Toen ik voor het eerst de naam “Triple C’s” hoorde dan kon ik me geen goed beeld vormen. Wat zou “Triple C” betekenen en wat zou je er allemaal kunnen doen? Alles wordt duidelijk bij aankomt bij Heidi en haar gezin. Je ziet direct 3 zwarte containers staan en daarachter een mooi groot terras. De “C’s” staan dus voor een containerconcept, een trio containers waar je terecht kan voor food & fun. Het ziet er heel gaaf uit.

mechelen uitjes

Triple C’s Food & Fun

De 3 zwarte containers zijn op een ingenieuze manier verbonden en toveren de beschikbare ruimte om tot een knusse foodbar. Er is goed nagedacht over het concept, men werkte met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en dat zorgt voor veel sfeer. De lekkere geuren komen je daar tegemoet en je hebt direct zin om hun ontbijt of lunch uit te proberen. Alles is lekker vers en ziet er verrukkelijk uit. Er wordt ook rekening gehouden met mensen met een lactose- en/of glutenintolerantie. Echt een zaligheid!

Nu, ik hoor jullie al denken, containers, heb je dan plaats om je broodje op te eten? Wel én of je plaats hebt. Bij mooi weer heb je een fantastisch terras tot je beschikking. In een oase van groen kan je in alle rust genieten van je ontbijt of lunch. Er zijn ook voldoende gratis speelmogelijkheden aanwezig. Van een grote buitenspeelkeuken voor de kleintjes, voetbiljart voor de grotere kids tot een potje petanque voor de (groot)ouders. Super gewoon! Maar bij slecht weer is het iets moeilijker. Er is wel plaats binnen, maar de plekjes zijn beperkt. Als het concept aanslaat zullen er in de toekomst vast nog binnenplaatsen bijkomen en dan kan je kiezen of je binnen of buiten wil zitten.

Naast de gratis spellen op het terras van Triple C’s, kan je ook nog extra activiteiten doen zoals het blotevoetenpad en de boerengolf tussen de dieren. Voor het blotevoetenpad betaal je 6,5 euro per persoon en voor de boerengolf 8,5 euro per persoon. Dit kan iedere dag met uitzondering van maandag (sluitingsdag) en dat van 10u tot 18u.

Triple C's

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad van Triple C’s is een leuke activiteit voor jong en oud en om het nog leuker te maken voor de kinderen koppelden ze er een fotozoektocht aan vast. Vraag er zeker naar bij de inkom. Net zoals bij elke blotevoetenwandeling, zorg je beter voor aangepaste kledij en neem je best een handdoekje mee van thuis, want je voeten gaan echt wel nat worden. Voor de vergeetkousen onder ons bestaat er de mogelijkheid om een handdoekje te huren. Er zijn ook lockers voorhanden om je schoenen en/of andere waardevolle spullen op te bergen om rustig te kunnen genieten van de wandeling. Na de wandeling kan je bij de lockers je voeten weer schoonspuiten.

Regelmatig blootsvoets op verschillende ondergronden lopen stimuleert niet alleen het hart en de bloedsomloop, maar regelt ook de bloeddruk. Bovendien is wandelen op blote voeten goed voor de coördinatie, verstevigt het de rugspieren en bevordert het de darmwerking. Noem het gerust een natuurlijke voetmassage!

(Quote Tripe C’s)

Het blotevoetenpad van Triple C’s zit verscholen achter een mooie deur. En wat zal je je ogen uitkijken op het prachtige parcours dat slingert in een tuin die wel oneindig lijkt. Met de grootste zorg werd de tuin aangelegd door de man des huizes die terecht heel fier vertelde dat er achter elke plant die hij neerzette een verhaal zit. Sinds de jaren ’90 had hij een plan voor de tuin en werkte hij stelselmatig zijn ideeën uit. Er zit zoveel liefde voor de natuur in zijn ontwerp en dat voel je als je er doorheen wandelt.

En wat ik ook knap vond, is dat je op het eerste zicht aan een drukke weg zit bij Triple C’s. Echter, éénmaal je door die deur stapt, word je letterlijk een andere wereld ingezogen. Een wereld met oog voor detail, met veel recycling en doordachte concepten. Een paradijs voor liefhebbers van fauna en flora. En voor diegenen die er niet genoeg van krijgen, zoals onze kids, weet dan dat je het pad meerdere malen kan doen. Als je kids oud genoeg zijn, dan kunnen ze nog een toertje doen terwijl je als ouder in alle rust kan genieten van een welverdiende lekkere koffie of smoothie op het terras.

Weetje: Het is een actief parcours, kinderwagens of rolstoelen kunnen dus jammer genoeg niet mee de piste op. Je kan ze wel stallen bij de lockers. Hondjes zijn welkom op het terras maar mogen niet mee het pad op.

Boerengolf tussen de dieren

Als je nog meer leuke dingen wil doen bij Triple C’s dan kan je ook een partijtje boerengolf proberen. Gewapend met een klompenstok moet je dan een voetbal in 15 holes mikken. De holes zijn superleuk gemaakt en verspreid over een weiland met kippen, geiten en pony’s. En weet je wat ook leuk is, worden de kinderen wat moe na een tijdje dan kan je even iets gaan drinken en/of eten en dan gewoon weer verder doen waar je gebleven was. Ideaal! Hé jij daar, trek je vuile schoenen maar aan en ga lekker boerengolfen, fun verzekerd!

Triple C’s met kinderen: een aanrader?

Wij vonden het allemaal super leuk bij Triple C’s. Heel lekker eten, veel spelmogelijkheden en dat in een prachtig verscholen stuk natuur. Je kan je daar prima een halve dag vermaken zonder een groot budget uit te geven én zo met een big smile terug naar huis te keren.

Meer weten of triple C’s? Check hun website hier.
Andere leuke uitjes in België? Dit is onze lijst met tips voor kindvriendelijke uitjes in België!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën