Nis met kinderen | 4x Uitjes in Servië

Wij waren in juni 2017 met de kinderen op vakantie in Servië. De laatste twee dagen van deze korte vakantie waren wij in de stad Nis. We hadden een hele leuke dag in deze stad. In deze blog deel ik wat er in Nis met kinderen te doen is. 

Het gekke aan deze stad is dat ik het niet direct zou aanraden voor een stedentrip: de stad is rauw, heeft weinig echt centrum en is niet zo bijzonder als sommige Europese steden zijn. En toch hebben wij deze stad wel als heel prettig ervaren en met de kinderen was het er erg leuk.

Ik raad je wel heel erg aan om naar Servië te gaan, en vliegen vanaf Eindhoven naar Nis kan voor weinig geld. En als je er dan bent, sla de stad dan niet over, want het is zeker een belevenis. Als je de stad door rijdt dan kom je ook nog typische sovjet-flats tegen, wat ik erg leuk vond om te zien!

Lees ook: overzicht van kindvriendelijke bestemmingen in Servïe

4 tips voor Nis met kinderen

1. Het fort

Het fort van Nis was ooit het mooiste fort van de Balkan. Het deed dienst als gevangenis, badhuis en plek voor het leger. Nu zijn er nog restanten: een prachtige entree, hoge en lange stadsmuren en binnenin wat ruïnes. Wij hebben in het fort, wat je het beste kan zien als een mooi park, een uur of vier doorgebracht.

Er is een toeristentreintje (€ 2,50 voor 2 volwassenen en 2 kinderen), er zijn twee speeltuinen, veel grasvelden en een aantal restaurants. Bij een van de restaurants waren heel wat speeltoestellen, hier hebben we twee uur gezeten.

De entree van het fort ligt in het centrum van de stad, tegenover de winkelstraat en de brug. Je kan het eigenlijk niet missen als je in Nis met kinderen bent.

Toeristentrein Nis Fort

2. De schedeltoren

Na het concentratiekamp (punt 3) wilden we naar de schedeltoren. Deze toren is gebouwd van schedels. Schedels van mensen! Wij waren er niet, zo’n 30.000 toeristen per jaar komen er wel op af. Het is een kleine toren, volgens de boeken wel de moeite waard.

Concentratiekamp Nis
Concentratiekamp Nis

3. Het concentratiekamp

Onze eerste stop was het concentratiekamp tijdens ons bezoek aan Nis met kinderen. Dit kamp is een van de weinige concentratiekampen die in tact zijn gebleven na de oorlog. Het is dan ook erg indrukwekkend om hier rond te lopen.

Onze kinderen waren zeer onder de indruk en wilden snel weer weg. (Naast het kamp is een schoolplein waar ik met ze ben gaan spelen) Het is natuurlijk niet het eerste dat in je opkomt tijdens een stedentrip met kinderen, het is voor mij wel een plek die ik niet zou overslaan tijdens een bezoek aan Nis.

Stock Coffee

4. Koffie drinken bij het park

We hebben twee keer koffie gedronken bij Stock Coffee. Hier drink je goede koffie, ze hebben er verstand van. Het leuke is dat de winkel aan een pleintje met een park ligt. In dit park is een speeltuin. Verwacht daar niet teveel van: ze hebben 12x dezelfde wip en een paar schommels. Evengoed hadden wij het naar ons zin terwijl de kinderen konden rondrennen.

Ben jij in Nis met kinderen geweest? 

Waar je verblijft in Nis:

  • S&N Apartments Nis is heel betaalbaar, met een slaapkamer in het centrum.
  • Garni Hotel Zen: op een kilometer of 3 van het centrum. Familiekamers, met een buitenbad en een zonneterras.
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.