Meest kindvriendelijke bestemmingen – Top 5

Wat zijn nou de meest kindvriendelijke bestemmingen volgens jou? Die vraag werd mij onlangs gesteld toen we tijdens een PR-event in Bloemendaal aan lange tafels zaten. Een leuke vraag waar ik gelijk bij dacht: hier moet ik een blog over schrijven. Dus bij deze, een artikel met tips voor bestemmingen die ideaal zijn om met het gezin naartoe te reizen.

Wij gaan graag op reis met de kinderen, maar voor dit artikel heb ik de hulp van onze lezers en volgers op Instagram ingeroepen. De landen die het meest genoemd werden zijn in de top 5 van dit artikel terecht gekomen!

Meest kindvriendelijke bestemmingen volgens onze lezers

Spanje

Spanje werd het meest genoemd op Instagram en dan met name de eilanden Ibiza, Menorca en Tenerife. Wij zijn al meerdere kinderen in Spanje geweest met de kinderen en we kunnen alleen maar beamen dat het een zeer kindvriendelijke bestemming is. Naast de eilanden zijn ook Andalusië, Valencia, Barcelona en Bilbao en omgeving mooie regio’s voor een gezinsvakantie in Spanje.

Het hele leven lijkt te zijn ingericht op gezinnen, er zijn overal speeltuinen, het weer (zeker in het voor- en najaar) is heerlijk en er is zo’n diversiteit aan bestemmingen en landschappen. Wat lastig kan zijn met jonge kinderen zijn de etenstijden, zeker in de avonden. Wij lossen meestal op door een appartement of huisje te huren. Overdag eten we buiten de deur en ‘s avonds koken we zelf. Het voordeel van die late etenstijden van de Spanjaarden is wel dat de kinderen in de avond nog tot laat in de speeltuinen kunnen spelen, omdat de Spaanse gezinnen daar ook zitten.

Italië

Tweede in de lijst: Italië! En hoe kan het ook anders. Als ik aan een ultieme zomervakantie met het gezin denk, dan komt Italië toch al snel naar voren. Italië heeft ongeveer alles: bergen, stranden, drukke steden, rustigere dorpen, bekende regio’s, onbekende delen, cultuur, natuurgebieden, eilanden en natuurlijk veel lekker eten.

Enkele favoriete gebieden voor een gezinsvakantie naar Italië:

  • Zuid-Tirol en de Dolomieten in Noord-Italië
  • De studentenstad Bologna
  • Uiteraard Toscane
  • De zuidelijke regio Puglia
  • Het eiland Sicilië

Denemarken

Een van de meest genoemde landen op de vraag wat de meest kindvriendelijke bestemmingen zijn, was het land Denemarken. Ik hoor veel goede verhalen over vakanties in Denemarken met het gezin, wij zijn er zelf helaas nog niet geweest.

Diverse bloggers van Reistipsmetkids waren in Denemarken. Zo bezocht de ene Eva Zuid-Jutland, met tal van activiteiten, en ging de andere Eva op een rondreis door Denemarken. Het land heeft stranden, natuurgebieden, hele leuke steden en veel kinderactiviteiten. Het land is goed bereikbaar met de auto en verblijven kan bijvoorbeeld bij een van de zeven Landal parken!

Kroatië

Een andere bestemming die wel voorkwam in de meest kindvriendelijke bestemmingen, maar waar wij niet zijn geweest, is Kroatië. Het is een land in het zuiden van Europa, dus met het klimaat zit het wel goed (alhoewel het in de zomermaanden eerder iets te warm kan worden).

Kroatië staat bekend om de mooie natuur en de vele leuke eilanden. Met de kinderen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een vakantie in Dalmatië of Istrië, ga voor een roadtrip of eilandhoppen. Kies bijvoorbeeld voor een verblijf op een van de leuke en kindvriendelijke campings voor jouw vakantie.

Duitsland

En de laatste tip is ons buurland, Duitsland. Voordat wij kinderen kregen gingen we nooit op vakantie naar Duitsland. Dat veranderde toen de kinderen jong waren en we op een eerste perstrip naar Duisburg gingen. Het is een stad in het Ruhrgebied die ontzettend leuk was voor een gezinsvakantie met jonge kinderen. Er waren veel leuke activiteiten te doen voor gezinnen en daarbij was de bestemming net wat goedkoper dan Nederland.

Sindsdien gaan we geregeld op vakantie naar Duitsland. Naar Berlijn voor een stedentrip, maar liever nog voor een vakantie in de natuur. De Eifel, Saar-Hünsruck of de Allgau bijvoorbeeld, stuk voor stuk prachtige bestemmingen! Ook in Duitsland kiezen we vaak voor een verblijf bij een van de parken van Landal of die van Roompot.

Meest kindvriendelijke bestemmingen buiten Europa

Natuurlijk zijn er ook buiten Europa kindvriendelijke landen voor een gezinsvakantie. Een aantal tips:

  • Op de vraag welke landen heel geschikt zijn voor een gezinsvakantie, kwam Australië vaak voorbij. Even beginnen met de bekende nadelen van dit land: de vliegtijd, jetlag en kosten. En dan snel door naar de voordelen: een waanzinnig mooie bestemming met prachtige natuur, stranden en steden.
  • Ook Thailand is geschikt om rond te reizen met kinderen. Wij waren hier toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren. We combineerden Bangkok met enkele eilanden en een minder bekend stuk. Het eten, de gastvrijheid, de natuur, de ervaring: Thailand was echt een heerlijk land om te zijn.

In het artikel over kindvriendelijke verre bestemmingen staan nog meer tips!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën