Lipnomeer met kinderen (7x Uitjes)

Een van de populairste bestemmingen voor de Tsjechen bij een gezinsvakantie in eigen land, is het Lipnomeer. Tijdens onze rondreis door Tsjechië deze zomer ligt het Lipnomeer helaas niet op de route. Wel hebben we al wat uitjes uitgezocht die leuk zijn bij het Lipnomeer met kinderen. Deze delen we in dit artikel!

Dit meer ligt in de regio Zuid-Bohemen, om precies te zijn in het Boheemse Woud en het meer is zo’n 50 kilometer lang. Op het meer kan je onder andere zwemmen, surfen, zeilen, varen en vissen.

Het Lipnomeer ligt in het zuiden van Tsjechië, tegen de grenzen met Oostenrijk en Duitsland aan. Een vakantie kan daarom makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld een aantal dagen rondom Linz, Salzburg of bijvoorbeeld München.

Doen aan het Lipnomeer met kinderen

Park Medi Kubika

Het Park Medi Kubika is een funpark met megaglijbaan en andere attracties voor kinderen. In de zomer is dit park geopend van juli tot en met september. In de winter één van de grootste kinderskiparken van Tsjechië. Naast de enorme glijbaan is er onder andere een springkasteel, een educatief pad en wat andere sportspellen.

Boomkroonpad Stezka korunami stromu

Een ander leuk uitje met de kinderen is het boomkroonpad. Extra leuk voor de kinderen is dat je, nadat je omhoog gewandeld bent, op een hoogte van 40 meter, via de glijbaan weer naar beneden kan gaan. Boven heb je mooi uitzicht over het Lipnomeer. Bij dit pad is een bosspeeltuin voor de kinderen.

Forest Kingdom

Een ander leuk uitje aan het Lipnomeer met kinderen is Forest Kingdom, geopend van april tot en met oktober. Dit ligt vlakbij het boomkroonpad en je kan combinatietickets kopen. In Forest Kingdom zijn allerlei leuke speelelementen, zoals touwklimmen en andere attracties, er is een trampoline en er zijn dieren.

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov is een mooie en grotendeels autovrije stad. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dat is niet voor niets: geniet hier van het mooie centrum met de huizen met pastelkleuren. Ook stroomt de rivier de Moldau door de stad en kan je het Krumlov kasteel bezoeken met de kasteeltuinen.

Dierentuin Hluboka

De ZOO Hluboká is een leuke dierentuin om een aantal uur rond te lopen met de kinderen. De entreeprijs is, zeker vergeleken de prijzen in Nederland en België, zeer schappelijk.

Ook leuk in de omgeving van het Lipnomeer met kinderen: zoo Dvorec met een Safaripark waar je ook kan overnachten. Op de website staat ook de mogelijkheid om met een luchtballon boven het safaripark te zweven.

Berg Plechý met drielandenpunt

Het drielandenpunt Duitsland-Tsjechië-Oostenrijk in het Bohemer Woud bezoeken tijdens je vakantie aan het Lipnomeer kan ook. Dit punt ligt op de berg Plechý (Plöckenstein in het Duits). Het extra raakpunt van deze drie landen ligt op een hoogte van 1378 meter.

Kasteel Hluboká

Dit kasteel wordt gezien als een van de mooiste, of misschien wel het mooiste, kasteel van Tsjechië. Het is een echt sprookjeskasteel.

Boheemse Woud (Šumava)

Jarenlang was het voor mensen verboden om in dit gebied te zijn en daarom bleef dit landschap ongerept. Nu is het een prachtig gebied met oerbossen en meren. Ideaal om te wandelen of fietsen met het gezin! Op deze pagina van het Nationaal Park kan je allerlei tips voor uitstapjes vinden. Druk op ‘vertaal in het Nederlands’ en filter vervolgens op jouw keuzes.

Zuid-Bohemen met gezin

Overnachten bij het Lipnomeer met kinderen

Willen jullie hier een aantal dagen of langer op vakantie zijn? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodatie:

Waterpark Marina Lipno – Dit vakantiepark van Landal ligt direct aan het Lipnomeer in de wouden van de Zuid-Bohemen. Er is een strand en een ligweide.

Pension U Řehoutů – Appartement met drie slaapkamers en er is een buitenzwembad.

LIPNO WELLNESS – op 2 minuten lopen van het strand, met klein binnenzwembad, groot buitenbad en een kinderspeelplaats.

Verder lezen? In de West-Bohemen bezochten wij Karlovy Vary, ook een aanrader en we waren in het sportdorpje Kliny!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën