Épinal met kinderen | 5x Uitjes + hotels

Wat is er te doen in Épinal met kinderen, de stad in de Vogezen? De Moezel stroomt door de stad en aan de ene kant van de rivier ligt het historische deel van Épinal, aan de andere kant het nieuwere gedeelte. Place des Vosges is een belangrijk plein in het oude centrum en wordt omringd door renaissancehuizen. Ideaal aan deze stad is de ligging in de buurt van Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en België.

Als je op doorreis bent door Frankrijk, bijvoorbeeld onderweg naar Zuid-Frankrijk, dan is Épinal misschien niet de meest handige plaats voor een tussenstop. Er zijn plaatsen langs de Route du Soleil die veel handiger zijn voor een overnachting net langs de snelweg. Épinal is een mooie stad in het hart van de Vogezen, op de weg tussen Nancy en Mulhouse. Dus als je een leuke plek voor een tussenstop zoekt, en je hebt net wat meer tijd, dan is dit een leuke tip!

  • In de directe omgeving van Épinal is het schitterend wandelen, dit zijn tips voor wandelroutes van het toerismebureau!

Uitjes Épinal met kinderen

Kasteel van Épinal

Dit kasteel is een voormalige middeleeuwse vesting van de Vogezen en ligt zo’n 400 meter boven de zeespiegel. Je hebt hier mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Het kasteel is inmiddels een ruïne en in het kasteelpark is nu een dierenpark gevestigd. Dit zijn boerderijdieren als schapen en kippen, maar ook lama’s en ezels. Ook is er een klein café, P’tit Resto, en een speeltuin. Verder mogen kinderen tot 12 jaar in de draaimolen, kaartjes koop je bij het café.

Musée de l’image

Épinal staat bekend om de in kleur gedrukte prenten, dat ontstond al in de negentiende eeuw. In die tijd was dit nog uniek. In het Musée de l’image zie je een grote collectie aan prenten.

Spinaparc

Een leuk en actief uitje in Épinal met kinderen is een bezoek aan het Spinaparc. Dit is een van de grootste avonturenparken van Frankrijk! Er is zo’n 2,5 kilometers aan routes op de kliffen van een oude zandsteengroeve. Voor kinderen vanaf 6 jaar en een lengte van 1.45m zijn er klimroutes en ook is er een parcours op de grond van 500 m2 voor 4-6-jarigen.

Planetarium

Het Planetarium in Épinal is toegankelijk met kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn wekelijks sessies rond verschillende thema’s. Je kan het heelal observeren en de mysteries van het universum ontdekken vanaf je stoel onder de schermkoepel. 

Mudaac museum

Het Musée départemental d’Art ancien et contemporain is een museum in Épinal! In dit museum op het Moezeleiland zijn er allerlei activiteiten bedacht voor kinderen. In de schoolvakanties zijn er geregeld workshops. Daarnaast zijn er gratis zoek-en-vindboekjes te verkrijgen bij de balie. Hiermee ga je op zoek door de ruimtes van het museum, naar de monsters die tussen de collecties verborgen zijn. 

Madame Imagine, Lodges & SPA

Vakantie Épinal met kinderen

Bereikbaarheid

Épinal is met de auto bereikbaar en ook kan je er met de trein naartoe reizen! Je reist dan via Parijs! Tickets koop je via NS International.

Hotels Épinal met kinderen

Mercure Centre met familiesuites ligt naast de rivier de Moezel, op 5 minuten lopen van het centrum van Epinal. Je kan tussen 10:00 en 23:00 gratis gebruikmaken van de fitnessruimte en de ontspanningsruimte (verwarmd zwembad, sauna, hamam en bubbelbad).

Madame Imagine, Lodges & SPA wordt beoordeeld met een 9,6! Dit is accommodatie met gratis WiFi, een tuin met een terras en toegang tot een hot tub en een spacentrum.

Verder lezen na dit artikel over Épinal met kinderen? Lees over tussenstops naar Italië, uitjes in de Elzas en wat je doet in de Lorraine met gezin.

Mercure Centre
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.