Chalkidiki met kinderen – Vakantie TIPS

Waarom zou je als gezin naar Chalkidiki in Griekenland gaan? Onze gastblogger deelt haar redenen waarom je op vakantie wilt gaan naar Chalkidiki met kinderen.

Wij waren erg benieuwd naar het vaste land van Griekenland en zo belandden wij in Chalkidiki. Wát een prachtige regio! In een kleine drie uur vlogen we naar Thessaloniki. We zaten in een vliegtuig met veel Grieken en die vonden zo’n blonde baby met blauwe ogen helemaal geweldig! Op het vliegveld van Thessaloniki stond een huurauto op ons te wachten en reden we naar het plaatsje Pefkochori.

De reis gaat relatief snel en je stapt toch in een compleet andere wereld. De regio Chalkidiki is echt ontzettend mooi. Hier vind je nog dorpjes die totaal niet gebaseerd zijn op het toerisme, op het schiereiland Sithonia blijkt dat nog meer zo te zijn.

Chalkidiki met kinderen

Vakantie naar Chalkidiki met kinderen

Chalkidiki is nog niet ontdekt door toerisme. Zelfs in het hoogseizoen was het niet druk en dat is ook wel eens heel fijn. Geen Nederlanders tegenkomen maar juist omringd te zijn met super vriendelijke locals.

Wij vlogen op Thessaloniki, dat is vanaf Nederland maar 3 uurtjes vliegen (fijn als je met jonge kinderen vliegt!). Het weer is goed van mei tot en met oktober, dus je hoeft er niet per se heen tijdens de zomervakantie.

Er zijn super veel mooie stranden bij Chalkidiki en kinderen maak je natuurlijk altijd blij met zand & zee. Het fijne aan het strand was dat de zee lekker ondiep en vlak was, ideaal voor kids. Alle stranden zijn eigenlijk een grote highlight op Chalkidiki met kinderen! De kristalheldere zee is werkelijk overal magisch, naar welk stand je ook gaat!

Kindvriendelijke activiteiten in Chalkidiki

Er zijn zoveel leuke hotspot in Chalkidiki waar je ook met je kinderen lekker kan zitten!

#1 Visrestaurant Captain Manolis is mijn eerste tip. Wat een aanrader! Overal in Griekenland kan je verse vis eten maar hier is vooral de setting te gek. Lekker Grieks (wit met licht blauw) maar vooral het uitzicht is fijn, over de zee, op het strand allemaal spelende kinderen en families die na hun werk nog even naar het strand gaan! Een heerlijk tafereel om te aanschouwen. Er zijn ook kinderstoelen aanwezig.

#2 Restaurant Kalamatianos is echt een aanrader! Er zijn vele visrestaurants maar dit is echt de beste waar we geweest zijn. Het uitzicht over zee is prachtig. De bediening was super professioneel. Voor de kinderen werd er speciaal een wit vis klaar gemaakt. Ze hebben kinderstoelen, er zit een speeltuintje bij en de kinderen kunnen op het strand spelen. De wijn is zalig en dat allemaal voor een mooie prijs.

#3Enapoz Meze voelde heel hip tijdens de vakantie op Chalkidiki met kinderen. Er hing een fijne sfeer, er was een muziekje erbij, mooie zee, gegrilde inktvis, speeltuintje ernaast. Wij zijn hierwij van vroeg tot laat gebleven.

Glazenbodem-boottocht

Leuk om met de kinderen te doen is meegaan met een glazenbodem-boottocht. Geniet onderweg van het onderwaterleven en van het uitzicht op 6 van de 9 heilige kloosters van de berg Athos. Ook bezoek je tijdens de tour het Ammouliani Island.

MagicPark

Leuk om te bezoeken is het MagicPark. Dit is de nummer 1 entertainmentbestemming in Thessaloniki! Het is een mooi en veilig amusementspark bij het winkelcentrum Cosmos. Er zijn allerlei kleinere attracties en spellen te doen.

Chalkidiki met kinderen | Vakanties

TUI BLUE LAGOON PRINCESS staat bekend om de mooie ligging aan het strand. Er zijn drie zwembaden en er is een play room voor de kids is de keuze hier reuze! Bijna alles is op basis van All Inclusive. 

Voor de kinderen:

  • Baby Club (tegen betaling) (0 t/m 3 jaar)
  • Bambse Club (3 t/m 5 jaar)
  • @611 (6 t/m 11 jaar)
  • The Hang Out (12 t/m 15 jaar)
  • De clubs staan onder leiding van een internationaal team
  • Animatie
  • Activiteiten voor de kinderen

Hotel SANI BEACH is een resort dat is gebouwd tussen de dennenbomen. Er zijn twee zwembaden en er is een kinderbad.

Voor de kinderen:

  • Miniclub (4 t/m 11 jaar)
  • Tienerclub (12 t/m 17 jaar)
  • Crèche (0 t/m 3 jaar)

Verder lezen?
In de blog over een rondreis Noord-Griekenland met kids lees je meer over deze regio.

SANI BEACH

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën