Beaune met kinderen | 5x Uitjes Route du Soleil

Wat is er te doen aan de Beaune met kinderen? Wij gingen op onderzoek uit en delen een aantal tips voor leuke kinderactiviteiten en kindvriendelijke accommodaties voor deze kleine Franse stad.

Beaune is een stad met een ommuurd centrum in de Bourgogne. Deze stad ligt langs de Route du Soleil en het is daarom een goede tussenstops langs de Route du Soleil. De stad ligt ongeveer 40 kilometer onder Dijon en staat bekend om het centrum, de kunst en geschiedenis en het is de hoofdstad van de bourgondische wijnen.

Doen in Beaune met kinderen

Leuk om te doen met kinderen tijdens een korte tussenstop is wandelen over de vestingmuur. Sommige bastions en torens staan er nog steeds! En in de stadspoort Porte Marie de Bourgogne is het Musée des Beaux-Arts gevestigd.

Het Parc de la Bouzaize is een park dat net buiten het centrum van de stad ligt. In het park is er een kleine speeltuin en er is een vijver waar je met een roeiboot mag varen.

Beaune Côté Plage

Beaune Côté Plage is een mooi buitenbad in Montagny-lès-Beaune, net buiten Beaune. Het is een mooi aangelegd zwembad met vier verschillende baden, waaronder een peuterbad. Er zijn glijbanen en 1 en 3 meter duikplanken. Er wordt geen chloor gebruikt.

Hospices de Beaune

Hospices de Beaune

Hospices de Beaune, gebouwd in 1443, is een van de bekendere bouwwerken van Frankrijk, vanwege de mooie torens en het gekleurde dak. Dit gebouw was een ziekenhuis en armenhuis. Koop een entreekaartje om ook de binnenkant van het gebouw en de binnenplaats met het mooie dak te kunnen bewonderen.

Op de website van het toerismebureau van Beaune staan meer leuke tips!

Overnachten in Beaune met kinderen

Blijf je hier langer, bijvoorbeeld voor een overnachting tijdens de lange reis van of naar het zuiden van Frankrijk? Dit zijn tips voor kindvriendelijke accommodatie:

Hotel Au Grand Saint Jean ligt in het centrum van Beaune. Er zijn kamers voor vier personen.

Novotel Beaune heeft een tuin en een buitenzwembad met een terras. Er zijn kamers voor twee personen waar nog twee bedden bijgezet kunnen worden.

Dat waren onze tips voor deze Franse stad. Bekijk ook de tips voor Lyon met gezin, hotels bij Sens en tips voor tussenstops op de Route du Soleil!

Beaune met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën