Sens met kinderen tips + hotel bij A5 & A6

Een van de populaire plekken voor een tussenstop onderweg naar het zuiden, of onderweg terug naar huis, is de stad Sens. Wij delen wat hier te doen is met kinderen en wat goede familiehotels zijn voor op doorreis langs de A5 en A6.

Sens ligt in het noordwesten van de Bourgogne, vlakbij de Champagnestreek en ten zuiden van de stad Parijs. Op een paar plekken in de stad zijn stukken van de vroegere Romeinse stadsmuur bewaard gebleven.

Sens met kinderen bezoeken

Kathedraal

De stad heeft slechts enkele bezienswaardigheden, dus na een reisdag kan je gemakkelijk deze stad nog even verkennen met de kids. En de grootste bezienswaardigheid van Sens is de kathedraal Saint-Etienne. Voor kinderen is er een mysterieonderzoek, dit duurt ongeveer 1u15 en wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Naast de route in de kerk is er ook de route “Op zoek naar de kat van Moeder Michel”, deze start bij het VVV-kantoor.

Andere kinderactiviteiten

Er is een zwembad dat het hele jaar geopend is. De buitenruimte is open vanaf 1 juni tot het tweede weekend van september. Naast een zwembad en een deel met duikplanken zijn er groene ruimten met picknicktafels en er is een geasfalteerd basketbalveld.

Ook zijn er in het Parc du Moulin à Tan verschillende routes uitgezet met wat sport-elementen, bekijk de routes hier.

En ook Fun Space is een leuk uitje in Sens met kinderen! Er zijn diverse ruimtes, met onder andere een binnenspeeltuin voor kids tot en met 12 jaar, klimwanden, trampolines. Daarnaast is er een restaurant met wat simpele menu’s.

Overnachten rondom Evry en Sens

The Originals City, Archotel is een hotel in Sens. it hotel biedt comfortabele accommodatie, kamers voor 4 personen met gratis WiFi en je kan er gratis parkeren.

Premiere Classe Sens Nord ligt op slechts 2 kilometer van het centrum van Sens, er is gratis privéparkeergelegenheid en de kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en gratis WiFi.

La ferme de flo’ betekent verblijven op een vakantieboerderij, dit wordt beoordeeld met een ruime 9. Je verblijft in een cottage met aparte slaapkamer en er is een gemeenschappelijke lounge, barbecuefaciliteiten en gratis WiFi.

Dat waren onze tips voor overnachtingen bij Sens en Evry met kinderen. Lees ook de tips voor op doorreis langs de Route du Soleil.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën