Aarschot met kinderen | 8x Leuke activiteiten

1

Wat is er te doen in Aarschot met kinderen, een stad in Vlaams-Brabant? Wij zochten het uit! Wat zo leuk is aan de stad is dat ze de kinderen hebben gevraagd om mee te denken over het inrichten van de speelterreinen. Hierdoor is het een plaats met veel leuke plekken voor kids! Hier lees je de beste tips voor kinderactiviteiten in deze stad.

Bezoek je Aarschot met kinderen met de auto? Dan parkeer je het best op parkeerplaats Demervallei. Reden hiervoor is dat er vanaf hier een wandelpad naar het centrum is uitgezet en onderweg kom je langs allerlei leuke speelelementen.

Aarschot ligt vlakbij de steden Leuven en Diest, tussen de heuvels van het Hageland. Mis jij tips of heb jij leuke ideeën voor wat je in of rondom deze stad kan doen? Deel ze met ons in de comments.

Doen in Aarschot met kinderen

Bezienswaardigheden Aarschot

Laten we beginnen met enkele van de bezienswaardigheden in Aarschot. Zo is er een heropgebouwd Begijnhof dat nu deelt uitmaakt van deel uit van het woonzorgcentrum Sint-Rochus.

Ook een bezoek waard tijdens je bezoek aan Aarschot met kinderen is de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De westertoren mag je beklimmen, na 200 treden geniet je van een mooi uitzicht over de stad en de omgeving! En wandel naar de Grote Markt! Als je wilt kan je de stad ontdekken aan de hand van de route de Beeldenwandeling, van 2.8 kilometer.

Speelbos Meetshovenbos

Wil je naar buiten, de natuur in, tijdens je bezoek aan Aarschot met kinderen, ga dan naar het Meetshovenbos. Er zijn hier meerdere uitgezette wandelroutes en er is een natuurspeelbos met speelelementen van natuurlijke materialen. Voor een drankje ga je naar de taverne ’t Wit Toreke.

Stedelijk Museum

In het Stedelijk Museum van Aarschot leer je van alles over de geschiedenis van de stad. Voor kinderen zijn er geregeld speurtochten door het museum heen. Je gaat dan met een zoekboekje op pad.

Wandelbos Parkheide

Nog meer natuur rondom Aarschot? Ga bijvoorbeeld naar het wandelbos Parkheide, met de brasserie Parkheide. Dit is een gezinsvriendelijke brasserie met terras en speeltuin.

Andere activiteiten in Aarschot met kinderen

Er is in deze stad nog veel meer te doen. Dit zijn enkele tips:

  • In het Stadspark is er een leuke speeltuin met speelschip.
  • Buitenspeeltuin Bekaf aan de Bekaflaan is ook een aanrader.
  • Zwemmen kan in het Stedelijk Zwembad. Met duikplanken, een miniglijbaan, snake en reuzenglijbaan van 60 meter.
  • Binnenspeeltuin Speelmijntje is, zoals het woord al zegt, een leuke indoorspeeltuin voor kinderen tot 13 jaar.

Overnachten in Aarschot met kinderen

#1 De Balkende Hoeve in Aarschot heeft familiebungalows met uitzicht op de tuin, een tuin en een terras.

#2 Hotel Pluimpapaver heeft familiekamers en ligt te midden van de groene omgeving van Aarschot. In een apart gebouw is een wellnessruimte met een sauna en een hot tub. 

Verder lezen?

1 reactie
  1. Clemente Narcisa zegt

    We hebben een don van 4 jaar ,we zal graag inschrijven vor activiviteiten op zijn leftijd .ik hoop we zijn niet te laat ons bedoeling is een week op kamp ,een week thuis .
    Mart respect Clemente Narcisa

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.