Oldenburg met kinderen | 7x Uitjes

Tijdens de zomervakantie van 2024 rijden we naar Zuid-Zweden. Deze bestemming is in een dag aan te rijden, maar wij houden van tussenstops. Onderweg verkennen we dan 1 of meerdere steden en natuurgebieden. De eerste stop dit keer is Oldenburg in de deelstaat Nedersaksen! Een gezellige stad die niet ver van Groningen ligt. Hier lees je leuke tips voor Oldenburg met kinderen.

Het is een mooie stad met een lange geschiedenis. Er zijn daarom verschillende bouwstijlen en tal van bezienswaardigheden. Bezoek het slot dat in 12e eeuw als een waterburcht werd gebouwd. Ook een aanrader is het om naar de Sint-Lambertuskerk te wandelen.

De stad Oldenburg ligt in de buurt van de de maritieme waterweg Hunte en het Küstenkanal. Deze zijn uiteraard zeer geschikt voor mooie wandelingen langs het water. Wil je dit van boven bekijken, wandel dan over de Eisenbahnklappbrücke of ga naar de haven van de stad!

Uitjes in Oldenburg met kinderen

Stadsparken

In de stad zijn verschillende mooie parken. Zo is er een grote kasteeltuin in het centrum, de Schlossgarten Oldenburg (Maps). Dit is een mooi stadspark met veel groen, grasperken en bloemen. Er zijn tal van wandelpaden door het park.

Een bijzondere tuin is de ‘hoortuin’, ofwel de Hörgarten. Hier kan je allerlei akoestische fenomenen ontdekken en testen. Zo kan je op 40 meter afstand fluisteren met iemand.

Wij bezoeken graag de Botanische Tuin van een stad en die in Oldenburg is gratis toegankelijk! Deze tuin is 3,5 hectare groot en er groeien zo’n 7000 soorten planten en bomen. Ook leven er een aantal dieren, waaronder schildpadden, uilen en slangen.

Kerstmarkt

De Lamberti-Markt, de kerstmarkt, vindt in de laatste maand van het jaar plaats. Zoek je een leuke Duitse kerstmarkt om naartoe te gaan net over de grens, dan zit je hier goed! Deze markt staat op de Rathausmarkt en Schloßplatz. En zijn ongeveer 100 versierde houten kraampjes in de vorm van een groot kerstdorp. Daar omheen staan gebouwen als het kasteel, het oude stadhuis en de Sint-Lambertikerk. Op de Schlossplatz staat een reuzenrad.

OLantis Huntebad

Een leuk uitje in Oldenburg met kinderen is om te gaan zwemmen in het OLantis Huntebad. Dit zwembad ligt in de kasteeltuinen. Het is een bad met vrij veel faciliteiten, zo is er een binnen- en een buitenzwembad, lazy river, glijbanen en wellnessruimte. In de zomermaanden kan je relaxen op de grasvelden bij het buitenbad. En voor kleine kinderen is er een peuterdeel met waterspeeltuin en glijbaan. – Website

Blacklight Golf 3D

Op een regenachtige dag kan je indoor minigolf spelen bij Schwarzlichtgolf. Er zijn hier 18 minigolfbanen met veel versiering op de muren, neonkleurige strepen en een industriële vloer. Ga op pad met een 3D-bril en met het blacklight wordt het een bijzonder uitje. – Website

Oldenburg Computer Museum

In Wenen waren wij van de zomer in een Computermuseum en dat was echt heel erg leuk. We dachten eraan om er een of twee uurtjes te blijven, maar we waren er een groot deel van de middag. In Oldenburg is dat wat lastiger, want omdat dit door vrijwilligers wordt beheerd is het enkel open op dinsdagen vanaf 18.00.

Er staat hier vooral homecomputers en gameconsoles uit de jaren zeventig en tachtig, zo’n 700, die je allemaal kan proberen. Ook zijn er ongeveer 40 arcadespellen, historische simulators, schiet- en jump-and-run-spellen. – Website

Staatsmuseum voor Natuur en Mens

Een museum dat wat vaker geopend is, is het Staatsmuseum voor Natuur en Mens! Dit staat in het teken van de omgeving van de stad, het heidegebied en de kust. Daarnaast zijn er diorama’s en een aquarium.

Museumsdorf Cloppenburg

Een museum op een minuut of 30 rijden vanaf Oldenburg met kinderen is het Museumsdorf Cloppenburg. Dit is een groot museumdorp dat bestaat uit allerlei gebouwen uit de afgelopen 5 eeuwen. Zo staan er bakkerijen, een molen, dorpsschool en boerderijen.

Er worden veel activiteiten georganiseerd, vaak tegen een kleine betaling. Dit zijn bijvoorbeeld ontdekkingstochten, wandeltochten, doe-activiteiten en oude ambachten ontdekken. Bijna elke zondagmiddag zijn er participatieactiviteiten. Terwijl de volwassenen kunnen deelnemen aan de gratis rondleiding, kunnen de kinderen gaan knutselen of koken. – Website

Overnachten

Langer in Oldenburg blijven? Dit zijn 2 tips voor overnachten:

#1 B&B Hotel Oldenburg heeft familiekamers. Dit hotel ligt op 500 meter van het centrum en op 1 km van het centraal station. Er is gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Elke kamer beschikt over een zithoek en een eigen badkamer met douche.

#2 Bergmann Boardinghouse is een ruim appartement met een ligging in het centrum van de stad. Het appartement met airconditioning heeft 1 slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer met een douche en toiletartikelen.

Verder lezen na dit artikel over Oldenburg met kinderen? Lees de tips over Düsseldorf of Bremen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.