Onze wandeling in Paguera, Mallorca

Tijdens de stedentrip naar Mallorca met mijn peuter en een zus, zijn we een dag op pad gegaan voor een wandeling in Paguera. Paguera is een toeristendorp met opgespoten zandstranden. Waarvoor je echt komt is de omgeving, want die is prachtig! Toen wij spontaan aan een wandeling (zonder route of reisgids) begonnen, genoten we van fantastische uitzichten en ondanks het laagseizoen kwamen we andere (fanatieke) wandelaars tegen.

Wandeling in Paguera

We pakken vanuit Palma de bus naar Paguera omdat we in onze reisgids een mooie foto van Paguera zagen en er stond bij dat je vanuit het centrum van deze stad zó de bergen in loopt. Reden genoeg voor ons om op onderzoek uit te gaan. Sowieso is Mallorca geliefd onder wandelaars vanwege de mooie wandelroutes.

Paguera

Dit mooi aangelegde pad is de reden dat we echt gaan wandelen. We lopen over het pad en zien een mooi uitzicht over de zee. Is dit echt op twee uur vliegen van Nederland, het blijft ons verbazen! Via dit strand gaan we naar het volgende pad op zoek. Zo slingeren we een tijdje om Paguera uit te komen. Omdat we geen kaart of route hebben, is het zoeken naar het pad. Dit maakt het wandelen ook weer erg leuk. Toch zou ik gaan voor een kaart van een wandeling: de omgeving ziet er zo mooi uit, dan is het zonde als je alleen maar bezig bent met door een toeristisch stadje te dwalen.

img_0182
img_0186

De route slingert langs de prachtige zee en we genieten volop van de spectaculaire uitzichten. Peuter heeft er ook zin in en wandelt vrolijk mee.

We kunnen amper betere woorden vinden dan “dit kan niet”, “dat dit zo dichtbij Nederland is” en “waarom reizen we de wereld over als Mallorca zo dichtbij is”.

wandelen in Peguera
img_0218

Bergen bij Paguera

En dan lopen we de bergen in en worden we verrast door bovenstaand uitzicht. We staan op een smal bergpad en geloven onze ogen echt niet meer. Zonder na te denken boekten we een stedentrip Mallorca en dan blijkt de natuur op het eiland prachtig te zijn. Zus en ik zijn het eens: we komen terug, met de mannen en kleuter, we huren een auto en lezen ons in over de mooiste wandelingen.

Nadat we rondgedwaald hebben, komen we, met hulp van Google Maps, terug in de bewoonde wereld. We zijn in een dorp verderop beland. Vanaf hier vertrekken de bussen naar Palma. Ook ideaal op zo’n ontwikkeld eiland: de bussen rijden op tijd.

Lees ook de andere tips voor een vakantie op Mallorca!

wandeling in Paguera
img_0228
3 Comments
 1. Denise - Follow my footprints zegt

  Leuk, deze had ik nog niet gezien. Ik was begin van de maand ook in Paguera.

 2. Mandy zegt

  Weet je nog hoelang de wandeling totaal ongeveer duurde?

  1. Karlien de Bruijn zegt

   Helaas niet, ik denk 1 tot 2 uur maximaal?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.