Dit doe je tijdens een vakantie Malta met kids

0

Malta met kids, is dat een goede combinatie? Kimberley was met haar vriend Diego en hun dochter Chelsey (2,5) op Malta en deelt in deze reisblog hun ervaringen. Kimberly vlogt en je kan haar op Facebook volgen!

Malta met kids

Wij gingen op gezinsvakantie naar Malta met onze dochter. Het is een eiland waar we niet eerder waren. Via vrienden kregen we de tip om naar Malta te gaan, omdat het heel kindvriendelijk zou zijn. Omdat we ooit in het buitenland willen wonen, zijn we er ook gaan kijken. Helaas is Malta voor ons niet de plek om te gaan wonen.

Vliegen naar Malta met peuter

Vliegen naar Malta

We vlogen heen en terug business class en moesten een keer overstappen. We hadden verwacht dat het niet mee zou vallen, vliegen met een kid. Maar ze was vrolijk, had nergens last van en deed haar ding in het vliegtuig en in de bus op weg naar het hotel. Ik ben echt onwijs trots op haar. Ze heeft zich voorbeeldig gedragen. Ik zou het dus zo weer doen!

Malta met kids: Dolmen Resort

Wij verbleven in een hotel, het Dolmen Resort op Malta. Dit is een geschikt hotel voor kinderen. Ze organiseren ook kinderavonden en je kan er als kind veel spelen. Erg leuk dus. Wij zelf waren veel op pad of ze sliep al, dus Chelsey was nooit bij zo’n kinderavond. Het was echt een net hotel. Goede service, maar de mensen daar in het hotel waren soms wel wat chagrijnig.

Bekijk de reizen naar Malta

Resort Malta kindvriendelijk

Kindvriendelijke activiteiten en restaurants

Wij gingen tijdens de vakantie zelf op pad, op eigen houtje. Wel hebben wij een rondvaart gehad en die was gewoon gepland vanuit de reisleider. Je stopte bij drie verschillende plekken, wat heel leuk was. We hebben ons verbaasd over onze dochter, het ging zo goed met haar op reis. We hebben genoten! We hebben vooral dingen gedaan als winkelen, rondlopen en bezienswaardigheden bezoeken. We hoefden niet speciaal voor onze dochter ergens heen, ze vond alles goed. Het aquarium is vrij klein maar wel echt een aanrader.

Een restaurant dat erg leuk is is restaurant Bistroteca! Het is een top restaurant en het ziet er netjes uit en het personeel is leuk!

Ervaring gezinsvakantie Malta met peuter

Een vakantie naar Malta met kids raad ik zeker aan. Als je meer wilt zien moet dat wel met de boot. Het eiland is namelijk net ze groot als Texel. Als je snel zeeziek bent, zoals ik blijkbaar, dan is er ook voldoende te zien en doen op het eiland.

We hebben een super vakantie gehad. Wel was het een slopende week. Normaal ging ik op vakantie met mijn ouders, nu was het met mijn kind en vriend. Dat wel wel spannend! Er zijn zoveel meer dingen om over na te denken en dat vond ik soms best heftig. Een volgende keer zou ik langer gaan, zodat er wat meer rust is! Het reizen beviel zo goed dus op korte termijn ga ik naar Parijs!

Tips voor Malta met kids

Als je met je kinderen op Malta bent zijn dit de leukste tips. Ga een dagje naar het eiland Gozo. Dit eiland is veel rustiger dan Malta en wordt vaak als authentieker gezien. Een nog kleiner eiland is Comino, een walhalla voor watersportliefhebbers! Het eiland is maar een paar vierkante kilometers groot (of klein) en is autovrij. De belangrijkste attractie is het prachtige water.

Op Malta is de markt in Valletta echt een bezoek waard. Ga daarna een vis je eten in Marsakloxx. Ben je met meerdere volwassenen, ga dan dansen in Paceville en laat één of twee volwassenen achter bij de kids. Combineer dat met het drinken van een wijntje met uitzicht over de baai van st. Julians. En een hele belangrijke: vergeet geen taart te eten bij Fontanella in Mdin

Op de hoogte blijven van gezinsvakanties, volg mijn Facebook!  Bekijk de reizen naar Malta

Malta met kids is een aanrader. Ben jij op Malta geweest met kids en wil je jouw tips delen? Laat het weten in de comments!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.