Kinderactiviteiten op La Palma

Vakantie op La Palma met kind

0

Wat is er te doen op La Palma met kinderen? Wij waren bijna een week op La Palma en hebben heel veel van het eiland gezien. Daarom deel ik mijn tips voor kinderactiviteiten op La Palma.

Toen wij naar La Palma gingen, kon ik amper tips vinden voor wat te doen op La Palma met kinderen. Ik deel daarom mijn tips voor het eiland, en een aantal dingen die er heel leuk uitzien maar waar wij geen tijd meer voor hadden.

speeltuin Puerto de Tazacorte
speeltuin Puerto de Tazacorte

Overzicht van Kinderactiviteiten op La Palma

Speeltuinen vind je overal op La Palma. Vergeleken met de andere Spaanse eilanden waar ik met kinderen was, Tenerife en Mallorca, merkte ik wel dat de speeltuinen op La Palma kleiner waren en er waren er minder veel. Maar nog steeds: in ieder dorp kom je een speeltuin tegen.

Absoluut hoogtepunt voor mijn jongste was de dierentuin. Anders dan anders: dit is een verticale dierentuin. Deze is tegen een helling aan gebouwd. De dierentuin is niet heel groot, maar wel leuk. Bij de ingang kan je voor een euro een zakje voer kopen. Zien hoe de grote ara’s de noten eten vonden de kinderen erg leuk.

De beste kindvriendelijke stranden van La Palma vonden wij die bij Puerto de Naos en bij El puerto de Tazacorte. Zwarte stranden, en bij Puerto de Naos zit er een leuk tentje op het strand. Ook landen de paragliders daar heel dichtbij, dus als je dat leuk vindt is er meer dan genoeg te zien. El puerto de Tazacorte is dan weer het leukste stadje van La Palma voor ons. De sfeer, de huisjes, het uitzicht op de inham van de bergen, en aan de andere kant de zee. Deze plek is echt de moeite waard. Een andere tip is het strand van Los Cancajos.

natuurlijk zwembad La Palma

Een andere hele leuk plek was het natuurlijke zwembad, helemaal in het noorden van het eiland bij La Fajana. Hier liggen drie natuurlijke baden tegen elkaar aan. Ook het uitzicht op de hoge rotsen is de moeite waard. Het restaurant hier mag je overslaan: het is relatief duur en hier hebben wij het minst lekker gegeten tijdens onze vakantie op La Palma met kinderen. Het andere natuurlijke zwembad heet Charco Azul en vind je in San Andres.

De kinderen hebben het er haast dagelijks nog over. Het vulkaanmuseum bij Fuencaliente. Dit museum stelt eigenlijk niet zo heel veel voor, maar het heeft toch een enorme indruk achtergelaten. De kids, vooral de oudste, waren nogal gespannen over de aanwezigheid van vulkanen op de Canarische eilanden. In dit museum zijn wat infoborden over vulkanen, en er worden films gespeeld. Vooral buiten is een leuk extra element toegevoegd. Ik verklap niets, maar raad je wel aan om ernaar op zoek te gaan!

Bekijk ook het overzicht van musea op La Palma (in het Engels). Let op: van wat ik gelezen heb, en zag in het vulkaanmuseum, zijn de meeste musea op het eiland een beetje saai.

Paragliden La Palma
Paragliden bij Puerto de Naos

Doen op La Palma met kinderen

Om verder te gaan op het vulkaanmuseum: vanaf daar loop je langs de krater. Zonder kinderen doe je er ongeveer een half uur over. De tijd die je nodig hebt met kinderen hangt van de leeftijd van je kids af. Er kan veel wind staan, dan kan je dit stuk beter niet lopen. Het begin is eenvoudig, daarna wordt het zwaarder. Trek goede schoenen aan en neem water mee. Er is geen schaduw.

Vanaf het vulkaanmuseum reden we verder naar beneden. Naar de zoutpannen en de vuurtoren. Eerst kwamen we terecht bij het strandje (geheel zwart) La Fuente Santa, waar je met kinderen nog prima een klein stukje kan wandelen. Vervolgens gingen we door naar de vuurtoren en de zoutpannen. We vonden het erg leuk om dit te zien. Er zit ook een restaurantje dat mooi uitzicht biedt op het geheel.

Naar La Palma ga je om te wandelen. Met kleine kinderen wandelen is natuurlijk niet altijd heel makkelijk. Neem daarom een goede draagzak mee. Wij wandelden bij Las Tricias (verslag volgt binnenkort) en hadden daarna nog plannen voor een wandeling van een kilometer of 7-8. Helaas was de oudste goed ziek geworden en lukte dit niet. Deze website heeft veel info over wandelingen op La Palma. Ben je van plan om veel te wandelen, schaf dan hun reisgids aan. Bekijk ook de andere mogelijkheden om te sporten op het eiland.

dierentuin La Palma

La Palma staat bekend als een plek waar je fantastisch sterren kan kijken. Wij zaten graag ‘s avonds op het terras en konden dan al heel veel sterren zien. Nog leuker is het om naar een van de punten te gaan waar je de sterren goed kan zien, of naar het observatorium te gaan. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn welkom. Onderweg kwamen wij geregeld bordjes tegen waar aangegeven stond dat je er sterren kan kijken. Op deze website lees je de mooiste plekken.

Niet gedaan maar zeker een aanrader: met een excursie op zoek naar de dolfijnen!

Kindvriendelijke restaurants op La Palma

Als wij ergens gek op zijn, dan is het om te relaxen in een café. Ook de kinderen zijn hier gek op. Op La Palma kwamen we zoveel leuke cafés tegen. Anders dan op andere plekken waar we waren, hadden niet veel cafés bijzondere mogelijkheden voor kinderen. Tot we per toeval toch nog even omreden naar een restaurant.

Los Braseros, Santa Cruz de La Palma: dit restaurant bezochten we omdat ze een tafel bbq hadden. En dat wilde Johan wel proberen! Bij aankomst zagen we eerst het geweldige uitzicht over de hoofdstad en een deel van het eiland. En toen bleek er ook nog een speeltuin bij te zitten. De prijzen zijn laag, dus ik zou dit restaurant echt niet overslaan als je op La Palma met kinderen bent.

Bio Cafe Finca Aloe is ook echt een aanrader. Je wandelt erlangs tijdens de wandeling Las Tricias. Het uitzicht is schitterend.

Café Don Manuel heeft de beste koffie van het eiland! Vanaf café El Time geniet je van een prachtig uitzicht. Bij Taberne del Puerto zaten we graag.

Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten op La Palma?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.