Avignon met kinderen – 5x Uitjes

Avignon met kinderen in Zuid-Frankrijk, wat is hier te doen? De stad zegt je vast en zeker wat vanwege het liedje Sur le pont. Maar wat heeft de stad behalve de brug te bieden? Wij gingen op onderzoek uit en delen hier tips voor leuke kinderactiviteiten en kindvriendelijke accommodaties.

De stad Avignon staat bekend om de brug, de stadswal en als voormalige verblijfplaats van de pausen. Avignon ligt in de Provence, in het departement Vaucluse, zuidelijk in Frankrijk. De stadsmuren hebben een lengte van 4,2 kilometer. Er zijn zeven poorten en 39 torens.

Alhoewel de stad ontzettend veel bezienswaardigheden heeft, en vanwege het historisch, religieus en cultureel erfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heb je het meeste in een dag echt al wel gezien.

Doen in Avignon met kinderen

Le Jardin des Doms

In het centrum van de stad kan je naar het stadspark Le Jardin des Doms gaan, met groen en een mooie vijver. Dit park is gebouwd op een richel boven de rivier de Rhône. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad!

Palais des Papes

Als je in Avignon met kinderen bent dan moet je het Palais des Papes bezoeken. Dit is een gotisch bouwwerk en een voormalige pauselijke residentie. Het is het het grootste gotische paleis ter wereld! Je gaat op pad met een iPad, voor een interactieve ervaring waarmee je onder andere kan zien hoe de kamers vroeger eruitzagen

Pont d’Avignon

De beroemdste bezienswaardigheid moet je natuurlijk ook zien in Avignon met kinderen. De Pont d’Avignon staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Petit Palais Museum

Ook het Petit Palais staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit gebouw is een museum gevestigd. Je ziet hier Italiaanse schilderijen uit de 13e tot de 16e eeuw. Dit museum is gratis toegankelijk.

Villeneuve-lès-Avignon

Op een paar kilometer vanaf Avignon kan je naar het stadje Villeneuve-lès-Avignon met een middeleeuws centrum. Hier bezoek je de omheining Fort Saint-André. Daarnaast zijn er ook de mooie tuinen bij de Abdij Saint-André.

Avignon Grand Hotel

Overnachten in Avignon met kinderen

Avignon Grand Hotel met zwembad op het dak ligt net buiten de middeleeuwse stadsmuren en op 70 meter van het centraal station van Avignon.

Best Western Hôtel Le Paradou Avignon Sud met zwembad ligt in een parkgebied in Avignon Sud – Montfavet. Het hotel ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Avignon.

Bereikbaarheid

Avignon is goed bereikbaar per TGV en ligt op de spoorlijn tussen Parijs en Marseille. Tickets koop je via NS International.

Met de auto? Lees de tips voor tussenstops op doorreis door Frankrijk!

Lees verder over Frankrijk en de Cote d’Azur met kinderen!

Avignon met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën