Mâcon met kinderen + tussenstop hotels (Tips)

Wat is er te doen in Mâcon met kinderen? Deze stad in de Bourgogne ligt op de westelijke oever van de Saône. Veel reizigers die in Mâcon komen doen dat vanwege een tussenstop op doorreis naar de Alpen of Zuid-Frankrijk. De stad is een bezoek waard, hier lees je onze tips!

De stad Mâcon ligt langs de snelweg A31 – A6, tussen Beaune en Lyon, en is daarom een ideale plek voor een tussenstop naar een bestemming in Frankrijk, Italië of Spanje. In de regio liggen er allerlei wijngebieden.

Uitjes Mâcon met kinderen

Edenwall

In Charnay-les-Mâcon, ten oosten van het centrum van Mâcon, kan je indoor klimmen bij de Edenwall. Hier zijn opties voor kinderen van alle leeftijden! Voor kinderen tot 9 jaar is er een Betoverd bos, een ruimte van 100m2 waarin ze kunnen klimmen, er zijn boomklimnetten, hutten en andere opties. Naast de klimmuren voor oudere kinderen en volwassenen is er ook een buitenruimte. Hier kan je naar het Ninjaparcours, de trampoline, slacklines, badminton en pingpong spelen.

Maïsdoolhof

Op een paar minuten rijden van Mâcon is er ieder jaar een maïsdoolhof. Bij Epidefi kan je het doolhof lopen, er is een escape spel en daarnaast is er een loungebar. Dit doolhof is geopend vanaf begin juni tot en met eind september.

Acro’bath

Het klimpark Acro’bath ligt ten noorwesten van Mâcon. Je gaat hierheen als je in Mâcon met kinderen bent, omdat je het leuk vindt om actief bezig te zijn. Er zijn al opties voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn 10 verschillende parcoursen, steeds met stijgende moeilijkheidsgraad.

EDEN Center

Het EDEN Center ligt ten noorden van Mâcon. Hier ontdek je de dieren en planten van de regio op een interactieve manier. Tijdens de Franse schoolvakanties zijn er ook workshops en planetariumsessies voor gezinnen.

Grottes d’Azé

De Grottes d’Azé liggen ten noordwesten van Mâcon. Er zijn hier twee grotten om te ontdekken in de omgeving van Mâcon met kinderen, de Underground River en de Prehistoric Cave. In de ene grot ontdek je de geologische wonderen van Azé en in de prehistorische grot ontdek je de sporen uit het verleden! Je bent in totaal zo’n 1,5 uur in de grotten en de route is 2 kilometer lang.

Touroparc Zoo

De dierentuin Touroparc Zoo ligt zo’n 15 kilometer ten zuiden van Mâcon. Hier leven meer dan 600 dieren, met onder andere tapirs, leeuwen, flamingo’s, Indische neushoorns en rode panda’s. In de zomermaanden is het aquapark Touroparc geopend, met 5 glijbanen, 36 waterspelen en een zwembad. Daarnaast zijn er een aantal attracties als een draaimolen, de toegang is inbegrepen bij de entreeprijs van het dierenpark.

Novotel Nord

Hotels Mâcon met kinderen

Fasthotel Nord Autoroute du Soleil heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal voor op doorreis, met kamers voor 4 personen. Je kan er gratis parkeren.

Novotel Nord Autoroute du Soleil is ook zeer geschikt voor een tussenstop, met een buitenbad en een restaurant! Ook is er een speeltoestel en een kinderruimte binnen.

Verder lezen na dit artikel over Mâcon met kinderen? Lees over de tips voor op doorreis door Frankrijk en overnachtingen Zwitserland langs de snelweg!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.