7x Jordanië met kinderen | Activiteiten + Familiereizen

0

Jordanië met kinderen bezoeken is heel erg leuk. Niet voor niets komt dit land voor in het artikel met kindvriendelijke verre bestemmingen! Omdat ik benieuwd ben naar kindvriendelijk Jordanië, heb ik tips gevraagd voor leuke activiteiten aan het bureau achter VisitJordanië. Zij delen hun leukste tips voor dit land met kinderen!

Jordanië is heel leuk om met kinderen te bezoeken. Dit land ligt op een uur of 5 vliegen, een reis erheen is betaalbaar en er is veel te doen voor gezinnen.

Op zoek naar een leuke, verre bestemming? Bekijk dan deze tips van landen voor een kindvriendelijke verre reis.

5x DOEN in Jordanië met kinderen!

De Dode Zee

De Dode Zee bezoeken is een heel bijzondere ervaring, omdat je er kan drijven. Met kleine kinderen is het wel uitkijken: het doet veel pijn als het water in ogen of wonden komt.

De hotels aan de Dode Zee zijn allemaal prachtig met enorme zwembaden en pierenbaden voor de kleintjes.

Wadi Rum woestijn

De Wadi Rum woestijn is fantastisch en een must om te zien tijdens een vakantie in kindvriendelijk Jordanië: in een jeep of op een kameel (of zelfs in een luchtballon!) reizen door het eindeloze, prachtige woestijnlandschap dat net een maanlandschap lijkt. Wist je dat de meeste films die zich afspelen op Mars daar zijn opgenomen? Extra bijzonder is een nachtje kamperen onder de sterrenhemel en met de bedoeïenen bij het kampvuur zitten. Er zijn ook luxere kampen waar je je tent met eigen badkamer hebt!

Je kan bijvoorbeeld meegaan op deze tour, dit is een jeeptour naar de Wadi Rum-woestijn.

Jordanië met kinderen

Wereldwonder Petra

Wereldwonder Petra is prachtig en deze uitgehakte stad in de rotsen staat op de must visit lijst van iedere toerist in kindvriendelijk Jordanië.

Je kunt een koetsje met paarden nemen door de kloof naar de Treasury en met een ezeltje de klim naar de Monastery maken. Drie avonden per week is er ‘Petra by Night’ dan is de hele kloof en de Treasury verlicht met kaarsjes. Heel magisch en ook voor kinderen heel leuk.

Aqaba

Aqaba is het zuidelijkste puntje van Jordanië en de enige badplaats van het land. Het is een gezellige stad met leuke restaurantjes en een mooi strand, waar veel hotels direct aanliggen. Je kunt er ook mooie boottochtjes maken (bijvoorbeeld met een glasbodemboot).

Amman

Veel rondreizen door Jordanië met kinderen starten in Amman, omdat er rechtstreekse vluchten hierheen gaan. Ga hier bijvoorbeeld naar het kindermuseum, dit museum in Amman is leuk voor de hele familie. Er is heel veel te doen en te ontdekken! Amman, de hoofdstad van Jordanië, is verder ook een leuke plaats om te ontdekken met je kinderen.

Naast het kinderenmuseum is bijvoorbeeld het King Hussein National Park leuk om te bezoeken en ga naar het Royal Automobile Museum.

De bezienswaardigheden in Amman zijn onder andere het Romeinse theater, het forum, het paleis van de Omajjaden en de koning Abdoellah moskee.

Kindvriendelijk Jordanië | FAMILIEreizen

Travelnauts

Als je naar Jordanië op vakantie wilt gaan met kinderen, dan kan je dit laten regelen door Travelnauts. Deze organisatie is gespecialiseerd in het samenstellen van individuele rondreizen voor gezinnen. De reis wordt op maat gemaakt. De 10-daagse Gezinsreis Jordanië met woestijn, Petra en strand is een voorbeeldreis, deze wordt aangepast naar jullie wensen. Deze reis is onder andere met:

  • Onder de sterrenhemel slapen
  • Drijven in de Dode Zee
  • Bezoek een van de zeven wereldwonderen
  • Vertoeven aan het strand
  • Marshmallows roosteren in de woestijn

Djoser Family (2 Groepsreizen)

Djoser Family heeft 2 groepsreizen voor gezinnen. De eerste is de 8-daagse reis door Jordanië, met

  • Excursie naar Jerash
  • Ontspannen verblijf aan de Dode Zee
  • Bezoek aan Petra
  • Overnachting bij de bedoeïenen in de woestijn

De tweede is een 18-daagse reis, waarbij je ook Israël bezoekt! Je hoeft niet lang te vliegen en het eten in de restaurants is goed en gevarieerd. Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen en de hotels hebben meestal een zwembad, of liggen pal aan het strand. Op dag 11 reis je van Jordanië naar Israël.

Riksja Travel

Ook bij RiksjaTravel kan je een rondreis laten samenstellen, zij bieden dit aan door middel van bouwstenen. Zij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. De Familiereis Jordanië (self drive) is een 9-daagse rondreis voor gezinnen met kinderen die houden van cultuur en avontuur.

Dat waren al onze tips voor Jordanië met kinderen! Lees ook de tips voor een kindervakantie India of een rondreis Sri Lanka.

De foto’s bij dit artikel komen van VisitJordanië!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.