11x Zuid-Eifel met kinderen (Uitjes!)

0

Op vakantie naar de Zuid-Eifel met kinderen en op zoek naar leuke tips? Wij waren hier met de kids en delen onze beste tips voor kinderuitjes en voor kindervakanties, met vakantieparken en campings!

De Zuid-Eifel is inderdaad het meest zuidelijke deel van de Eifel en dit is een grensoverschrijdend natuurgebied op max 4 uur rijden! Het is een prachtige regio voor bijvoorbeeld een wandelvakantie, maar er zijn ook leuke uitstappen mogelijk. Als je een dagje naar een stad wilt, dan liggen de steden Trier en ook Luxemburg Stad dichtbij.

Over de Zuid-Eifel met kinderen

Op het drielandenpunt van Duitsland, België en Luxemburg ligt het natuurpark de Zuid-Eifel. Dit is een open en uitgestrekt plateau met rivieren als Irsen, de Our en Prüm. Er zijn heuvels, bossen en valleien. In het gebied kan je fantastisch wandelen en dit zijn tips voor wandelroutes specifiek in de Zuid-Eifel, met een lengte tussen de 6 en 16 kilometer.

Wij waren in de Zuid-Eifel met het gezin tijdens onze vakantie in het Müllerthal, dat ligt in Luxemburg. Een vakantie in Luxemburg is goed te combineren met de Zuid-Eifel, want de regio’s Müllerthal en Zuid-Eifel liggen tegen elkaar aan. Voordeel van het zuidelijk deel van de Eifel is dat het wat goedkoper verblijven is dan in Luxemburg.

Zuid-Eifel met kinderen | KINDERUITJES

Dinopark Teufelsschlucht

Eerste tip voor uitstappen in de Südeifel met kids is het Dinopark Teufelsschlucht. Hier ontdekken de kids 600 miljoen jaar geschiedenis van dichtbij. Dit park staat natuurlijk in het teken van dino’s. Meer dan 170 levensechte modellen in originele grootte brengen de prehistorie tot leven in het uitgestrekte parkgebied. 

Er zijn allerlei activiteitenstations en speelmogelijkheden onderweg en ook is er PALEO LAB. Verder worden er korte films over dino’s getoond in de Dino Kino.

Avonturenzwembad CASCADE in Bitburg

Cascade is een groot zwembad met een sauna in Bitburg. Zowel binnen als buiten zijn er zwembaden. Er is de leuke “Black Hole”, een 55m lange buisglijbaan, een steile glijbaan en een peuterbad en kinderspeeltuin. Buiten zijn er meer zwembaden, glijbanen en een peuterbad!

Sprookjespad Bollendorf

Dit sprookjespad in de Südeifel is een wandeling door het rotsbos van Bollendorf. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en laat je de Zuid-Eifel met kinderen op een bijzondere manier ontdekken. Het sprookjespad is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Stevige schoenen zijn aan te raden. Als je op de link klikt aan het begin van deze alinea, kan je het sprookjesboek downloaden voor onderweg. Het boek is tijdens openingstijden ook verkrijgbaar bij de Tourist Information in Bollendorf.

Andere toffe wandelroutes voor kids zijn:

Natuurparkcentrum Teufelsschlucht

Het Natuurparkcentrum Teufelsschlucht ligt vlakbij het Dinopark Teufelsschlucht. In het natuurpark leer je over het ontstaan van dit gebied. Ook kan je een korte wandeling (2 km) maken door het gave rotsachtige landschap!

TIP! Het premium wandelpad “Felsenweg 6” (17 km) is een van de mooiste routes van Duitsland!

Gondorfer Eifelpark

Het avonturenpark Eifelpark Gondorf is een pretpark en dierenpark. Er zijn meer dan 60 attracties en meer dan 200 wilde dieren. Dit is een van de tofste uitjes in de Zuid-Eifel met kinderen!

Het zijn allemaal verschillende soorten attracties, zoals de wildwaterbaan Pirateninsel en een zomerrodelbaan. Ook zijn er opties voor de kleinsten. En je kan naar de verschillende avontuurlijke en themaspeeltuinen. Daarnaast kan je naar de dieren!

Speeltuinen

 • Vlakbij het centrum van BITBURG is een avonturenspeeltuin, dit is een houten kasteel aan de Schleifmühle.
 • Een andere leuke speeltuin in Bitburg vind je in het park “Maximiner Wäldchen”.
Zuid-Eifel met kinderen

Zuid-Eifel met kinderen | Kindervakanties

Prümtal vakantiepark

(FAVORIET!) Vakantiepark Eifel Prümtal  ligt midden in het natuurpark Zuid-Eifel, bij het drielandenpunt Duitsland – België – Luxemburg. Er is een speeltuin en in de zomermaanden is er in de directe omgeving een openluchtzwembad geopend.

 • Openluchtzwembad
 • Speeltuin
 • Talrijke fiets- en wandelpaden

Camping Südeifel

Camping Südeifel is een camping in Irrel en ligt aan een rivier/beek. De camping heeft plaatsen zonder schaduw en plaatsen met enige schaduw. Er is mogelijkheid tot het huren van trekkershutten. De camping heeft een speeltuin.

Landal Hochwald

Landal Hochwald ligt net iets zuidelijker, bij de Hünsruck. Wij waren hier met de kids (onze review) en maakten vanaf hier uitstapjes naar de Zuid-Eifel.

 • Overdekt zwembad
 • Restaurant
 • Speeltuinen
 • Indoor speeltuin
 • Fun & Entertainment-programma
 • Minigolf, bowling, tafeltennis
 • Fietsverhuur op het park

Vakantiepark Wirfttal

Vakantiepark Wirfttal heeft allerlei bungalows, sommige met sauna. De bergachtige ligging van de bungalows op het vakantiepark in het kuuroord Stadtkyll is prachtig.

Op het park is er een overdekt zwembad met kinderbadje. Ook is er minigolf, bowling, indoorspeelplaats, Bollo Club en nog veel meer.

 • Zwembad
 • Waterspeelplaats
 • Adventure Golf
 • Amusementshal
 • Recreatieplas

Dat waren onze tips voor de Zuid-Eifel met kinderen! Lees ook de tips voor de Vulkaneifel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.