Zonvakantie Tunesië met kids – Mövenpick Resort

1

Overweeg je een zonvakantie met het gezin? Denk dan echt eens aan een zonvakantie Tunesië met kids. Als je nu richting Tunesië zou vertrekken, kan je voor een prikkie in één van de vele prachtige en luxe hotels verblijven. En zeg nou zelf, dat is best lekker als je een ukkie bij je hebt! De reissom is erg aantrekkelijk en de hotels zijn van alle gemakken voorzien. Sigrid deelt waarom je op zonvakantie wilt naar Tunesië.

Tunesië is een prachtig land in Noord-Afrika en heeft Algerije en Libië als buren. Het land zal zeker je aandacht moeten trekken als je op zoek bent naar een bijzondere vakantie. In 2015 was er in Sousse helaas een heftige terroristische aanslag heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, net als vele andere landen, direct een negatief reisadvies afgegeven en is het toerisme geheel ingestort.

En eindelijk heeft Nederland het negatief reisadvies afgewaardeerd en biedt Nederland ook weer vliegreizen aan richting de kust. En dat is fijn om verschillende redenen.

Daarom op een zonvakantie Tunesië met kids

Op uitnodiging van Tunisian Tourist Office verbleef ik in het Mövenpick Resort & Spa Sousse. Dit hotel ligt zeer centraal, waardoor je gemakkelijk excursies kan  ondernemen. Mövenpick is een hotelketen. Waar de meeste ketens qua kwaliteit vaak achteruit gaan, doet Mövenpick er alles aan om de standaarden hoog te houden. Alles wat je ziet blinkt je tegemoet en je zal niemand betrappen op een scheve stropdas met daarboven een zeer vriendelijke glimlach.

Bij je verblijf kan je allerlei extra kind benodigdheden boeken zodat je verblijf nog aantrekkelijker wordt. Ook biedt dit hotel speciale kindermenu’s aan en kinderactiviteiten. Geen enkel kind zal zich vervelen. Maar dat geldt ook voor de papa’s en mama’s, wij dus! Terwijl papa de kinderen in het pierenbadje entertaint, kan mama de Spa in duiken voor een heerlijke spa behandeling. 

De Spa bevindt zich in de kelder van het hotel en is zeker de moeite waard! Het is een prachtige ruimte met enorm veel mogelijkheden. Je kan kiezen uit massages, hamam behandeling en nog veel meer! Begin met een lekker aangeboden theetje en sluit uiteindelijk af in het zwembad van de Spa, gevuld met zout water. Je zal herboren terug komen op je kamer. Ik kan het je zeker aanraden!

Watersport tijdens je zonvakantie in Tunesië

Omdat dit hotel direct aan zee ligt, het heeft ook een eigen privé strand en zijn er legio mogelijkheden aan watersport. En dan beginnen vast de oortjes van de vaders te spitsen. Je kan er met de jetski op uit, gaan parasailen, met een bananenboot of gaan duiken. Het water is hier glashelder en je zal als duiker zeker niet teleurgesteld zijn.

Doen in Tunesië met kinderen

Maar natuurlijk ga je niet naar Tunesië om alleen op dit mooie resort te verblijven. In dit land moet je erop uit trekken! Sousse ligt centraal waardoor de uitstapjes die je kan maken qua reistijd niet enorm veel tijd innemen. Hierdoor ben je ook niet een hele dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat onderweg bent. Juist die eindeloze dagen maakt excursies vaak zo slopend voor kinderen. Aan het einde van de middag kan je gewoon nog een lekker duik maken in het zwembad of de zee.

Mijn tips voor excursies zijn Port el Kantaoui, Sidi Bou Said, medina en naar Carthago. In het hotel kan je deze excursies regelen. In een volgend artikel vertel ik je graag meer over Carthago, een plek die een enorme indruk op mij heeft achter gelaten. Zie jij een goedkope zonvakantie Tunesië met kids zitten?

Lees ook: doen in Egypte en tips voor Marokko

cultuur Tunesië excursie
1 reactie
  1. Denise zegt

    Leuk! Ik had de uitnodiging ook, maar ik kon niet. Wel ben ik 2x in Tunesië geweest, waarvan 1x met de kinderen. Een superleuke vakantie was dat! Ik zat in een minder luxe hotel maar wel met alles wat ik wenste en waar de kinderen het ook erg naar hun zin hadden. Ik heb een gave jeeptour naar het binnenland met ze gemaakt . Dus uitstapjes zou ik ook zeker aanraden inderdaad!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.