Zomerbestemming: Fins Lapland met kinderen

1

Fins Lapland verscheen als persbericht in mijn mailbox. Ik had nog nooit gedacht over deze bestemming en daarom wilde ik er meer van weten! Fins Lapland met kinderen? Het lijkt mij een hele toffe, alternatieve bestemming voor de zomervakantie.

rendieren

Fins Lapland met kinderen in de zomer

Fins Lapland heeft heel veel te bieden voor kinderen en hun ouders! Denk aan de Middernachtzon, de rendieren en wie weet is er een beer te spotten. Avontuur is gegarandeerd. Finland, ook wel het  ‘Land van de Duizend Meren’., staat natuurlijk bekend om alle wateractiviteiten. Je kinderen kunnen de hele dag zwemmen, stap in een kano of leer vissen.  Ook zwemmen, kanoën en vissen kan nagenoeg overal. Mooi aan Finland is dat het water overal kristalhelder is!

Rondreis door Fins Lapland met kinderen

Een geschikte rondreis voor het gezin door Fins Lapland is “Duizend meren en Lapland”. Deze rondreis, van in totaal zeventien dagen, start bij je huis. Je rijdt met je eigen auto naar Noord-Duitsland in ruim vijf uur. Een ontspannen start van je vakantie en je kan meenemen wat je wilt, wat altijd fijn is als je reist met kinderen. In Noord-Duitsland rijd je de boot op, die je in 27 uur naar Finland vaart.

vis-op-grill

Als je in Finland aankomt, rijd je van de boot en kan je op je gemak de omgeving verkennen, of je gaat direct door naar de eerste overnachting in Finland. Hoogtepunt van de reis door Fins Lapland is natuurlijk het deel van de reis in Lapland. Lapland is nog ontzettend ruig, waardoor het echt een hele andere vakantie is dan elders in Europa. Met de kinderen kan je nadat je onderweg bent geweest naar de volgende locatie, deze buitenactiviteiten doen: vuurtje stoken, worstje grillen, kanoën, rendieren voeren, een husky uitlaten, wandelen en vissen.

Aan het einde van de reis door Fins Lapland met kinderen, heb je tijd om nog even de hoofdstad Helsinki te ontdekken. Altijd leuk om nog even wat cultuur te snuiven!

Meer lezen over Scandinavië? Dit gezin ging op rondreis door Zweden!

1 reactie
  1. Daisy Dingen zegt

    Wauw! Dit is dus echt wel mijn droomreis.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.