10x Zaandam met kinderen | Kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Zaandam met kinderen, deze stad in Noord-Holland? Wij delen een aantal tips voor leuke kinderactiviteiten in en rondom Zaandam.

Leuk om te doen als je in het centrum van Zaandam bent: het Zaandam van begin 18e eeuw ontdekken. Met de app Zaandam 1725 schakel je over tussen het Zaandam van toen en nu. 

Doen in Zaandam met kinderen

Indoor speelparadijs Darteldome

Dit indoor speelparadijs is een soft-speelstructuur waar de kinderen kunnen spelen en klimmen. Er zijn trampolines op hoogte en je kan een parcourtje rijden op de skelters.

Natuurmuseum E. Heimans

Het natuurmuseum E. Heimans heeft vooral een educatief doel: de kinderen leren over de natuur in de omgeving. Het museum is open op woensdag- en zondagmiddag. In de vakanties is het museum vaker open maar tijdens de zomervakantie is het gesloten.

Hembrugmuseum

Het Hembrug Museum vertelt het verhaal van de wapen- en munitiefabriek die vanaf het eind van de 19de eeuw tot 2003 op het Hembrugterrein in Zaandam gevestigd was. Dit museum is gevestigd in twee transformatorhuisjes op Hembrug in Zaandam. Deze openluchtpresentatie is dagelijks gratis te bezichtigen.

Heemtuin Zaandam

De Heemtuin staat bekend als een klein paradijs in het hart van Zaandam. De tuin heeft allerlei wilde planten uit verschillende delen van Nederland, met de nadruk op de Zaanstreek. In de tuin zijn er allerlei kronkelige paadjes en spannende doorkijkjes, orchideeën en halsbandparkieten. De opening van de avonturenspeelplaats staat gepland voor juni 2021.

Recreatiegebied Jagersveld

Het Jagersveld is het recreatiegebied in Zaandam en hier kan je wandelen, zwemmen en natuurlijk heerlijk spelen!

Zaanstreek

FronikBuurtboerderij

De Fronik Buurtboerderij in Zaandam is een bijzondere plek. Kinderen mogen hier ongedwongen spelen, kanovaren en dieren aaien.

Recreatiegebied ’t Twiske

’t Twiske is een recreatiegebied in de buurt van de Zaanstreek. Leuk om naartoe te gaan als je in Zaandam met kinderen bent omdat je er kan zwemmen, wandelen en ook spelen. Daarnaast is er een klimpark en een pannenkoekenrestaurant.

Stadsboerderij Darwinpark

Stadsboerderij Darwinpark is de grootste kinderboerderij in Nederland. Natuurlijk kunnen kinderen hier dieren aaien maar er is ook een grote speeltuin. In het Darwinpark is er een labyrinth en er zijn speelplekken.

Zaans Museum en Zaanse Schans

Als je denkt aan de Zaanstreek, dan denk je waarschijnlijk ook aan de Zaanse Schans. Natuurlijk bezoek je hier de molens maar ook het Zaans Museum mag niet missen. Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, waar je opeens in een vroeg twintigste-eeuwse koekjes- en chocoladefabriek staat. Het is niet enkel kijken, de kinderen mogen ook een chocoladewikkel maken, biscuitjes versieren en koekfabriekjes bouwen.

Overnachten in Zaandam met kinderen

Langer in deze omgeving verblijven? Dan zijn dit leuke plekken om te overnachten met het gezin:

  • Het hotel Best Western Zaan Inn ligt in Zaandam. Je verblijft hier in een suite met twee slaapkamers.
  • Golden Zaan Hotel is een stuk goedkoper dan het Best Western Zaan Inn, maar ook wel minder luxe.
  • Zaan Hotel Amsterdam ligt op een ideale en centrale plek: direct naast het treinstation van Zaandam. Je verblijft in een familiekamer.

Verder lezen? Bekijk onze tips voor de Zaanstreek, hier ga je op vakantie in Nederland en lees wat je doet in Haarlem met kinderen.

Zaandam
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.