Ervaringen met woningruil met kinderen

Een manier om relaxt, comfortabel, avontuurlijk en ja, ook nog goedkoop op vakantie te gaan is woningruil. Vakantie is heerlijk, ver weg of dichtbij.

Maar met kleintjes is het niet altijd prettig om op een kleine hotelkamer te zitten. Bovendien is de ruimte vaak beperkt en zit je als ouders ’s avonds of in een donkere kamer met slapende kinderen, of met oververmoeide kinderen. Wat? Ja, huizenruil. Leuk hoor!

Woningruil met kinderen proberen

Het principe is dat jij je eigen huis open stelt voor anderen en dat jij in hun huis mag verblijven. Een ruil gebaseerd op wederkerigheid dus. Het is ons fantastisch bevallen dus ik zal deze manier van vakantie verder toelichten.

Via de website van Intervac Home Exchange kwamen we tot een woningruil met kinderen in België. We zijn met de auto gegaan (relaxt: geen stress op Schiphol) en op het afgesproken moment ontmoetten we de eigenaar van het huis.

Een oudere man die ons allervriendelijkst een rondleiding gaf. Hij was een ervaren huizenruiler en had allerlei informatie klaarliggen. Na uitwisseling van de sleutels begon ons Belgische avontuur.

Woningruil België met kinderen

We woonden twee weken aan de Belgische Zuidkust, een gebied dat vol is gebouwd met vakantieappartementen en waar veel te doen is voor kinderen. Elke dag hebben we heerlijk op het strand gezeten, gezwommen en Belgische biertjes gedronken. Aan de boulevards is veel horeca en zijn er speeltuinen en activiteiten voor kinderen.

Op sommige dagen hebben we de kust-tram genomen en zijn we naar andere plaatsen gegaan. Een dagje Plopsaland, een lange wandeling in De Panne en een dag naar Sea Life, super om te doen. Elke dag vloog voorbij.

Wat huizenruil zo leuk maakt is dat we geheel onafhankelijk waren. Van het strand waren we binnen 100 meter ‘thuis’ voor de lunch. Even iets halen, of de kleuter laten rusten, alles kon.

Appartement

Het appartement waar we verbleven was prima: ruim 70 m2 is niet te vergelijken met een hotelkamer. Bovendien waren alle faciliteiten aanwezig. Logisch omdat het een gewoon woonhuis is. Zelfs speelgoed was aanwezig.

De Belgen hebben een goede tijd bij ons gehad, want wij hebben echt met ze van woning geruild. Ze hebben zich prima vermaakt in ons IJsselmeerstadje en hebben veel ondernomen in de wijde omgeving. Het huis hebben ze keurig achtergelaten. Leuk om je eigen land en huis met andere ogen te bekijken.

Website voor woningruil

Via de website van Intervac Home Exchange kun je contact leggen met aanbieders. Na het bereiken van een akkoord leg je een overeenkomst vast zodat je weet wat je wel en niet van elkaar kunt verwachten. Een lidmaatschap bij voor woningruil met kinderen sluit je af voor één of twee jaar en start vanaf 79 euro.

Lees ook

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.