Getest: Wondr met kinderen in Amsterdam

Wondr Amsterdam is een pop-upexperience. Dit museum staat vol met bijzondere installaties en je maakt er de beste foto’s voor social media en Instagram. Klinkt tof, maar hoe leuk is het om Wondr met kinderen te bezoeken? Blogger Jessica ging er met haar pubers heen en deelt hun ervaringen.

“Daar moeten we echt heen!” riepen ze toen ze op Insta foto’s van Wondr zagen. De eerste foto die mijn dochtertjes me lieten was een glijbaan in een bad met spekjes. De plek om de perfecte instafoto’s te maken als ik de kids moet geloven. Tja, toen ik het spekjesbad zag was ik al vrijwel meteen om. Want wie wilt dat nou niet ‘van de glijbaan in een bad vol met spekjes’!

De meiden zeiden dat ze echt snel moesten gaan, want het is een pop-up, dus tijdelijk. Nu hadden we nog wel even de tijd gehad hoor, want Wondr is er nog steeds. Maar toch, ook ik was wel erg benieuwd na het zien van al die foto’s!

Bezoek aan Wondr met kinderen

In de trein vroegen mijn dochtertjes en hun vriendinnetjes zich af of de spekjes echt zouden zijn. Op het antwoord moesten ze nog even wachten, want na de trein gingen we ook nog met een pontje over het IJ naar de ‘overkant’: Amsterdam-Noord. Vanaf daar was het een kort wandelingetje naar het roze gebouw. Dit kan je echt niet missen!

Wondr met kinderen

En roze is echt alles in Wondr, mierzoet roze! Van de muren tot de kleding die de medewerkers dragen. En ook het keycoard van de sleutel van je locker waar je jassen en tassen kan opbergen. Mijn lievelingskleur, dus echt geweldig dit!

Na het melden bij een mevrouw in een megafluffy roze bontjas, krijg ik via de mail een barcode gemaild. Daarmee kan je in een aantal ruimtes gebruik maken van de camera van Wondr. Zo kan je heel makkelijk een leuke foto maken van iedereen samen. Erg handig merken we later. En dan gaan we ‘eindelijk’ naar binnen.

Amsterdam-Noord gezin uitje

Instagram ruimtes

Bij iedere ruimte die we binnenlopen in Wondr met kinderen is de reactie steeds hetzelfde: “wow, supercool”. Manlief en ik zijn het daar helemaal mee eens. Elke ruimte heeft zijn eigen stijl en verrast je. Het zijn vijftien totaal verschillende ruimtes met elk de meest grappige, vrolijke scènes. Je kan er helemaal in op gaan door van alles wat er in de ruimte is gebruik te maken. Van pennen en karaokeboxen tot fluffy bontjassen en tropische schommels.

In elke ruimte kan je verschillende foto’s maken. En dat doen tieners dan dus ook, want die willen de leukste foto’s voor Instagram maken. Samen, alleen, met z’n allen. Gevolg daarvan is dat je batterij van je telefoon snel leeg gaat. Niet gek natuurlijk na bijna tweeënhalf uur foto’s maken. Gelukkig hadden we een paar powerbanks bij!

Amsterdam-Noord gezin uitje

Wondr met kinderen | Een aanrader?

Je leest het al in de blog: wij waren verkocht bij dit uitje in Amsterdam. We vonden Wondr nog zoveel leuker dan we hadden verwacht. De pubers waren namelijk al dagen in spanning aan het wachten op het bezoek aan Wondr. En als dan blijkt dat het nog leuker is dan verwacht, dan is het een dikke aanrader.

Plannen om er heen te gaan is wel nodig, want je kan kaarten met tijdslot alleen online bestellen. Ga je met jongere kinderen, dan zijn er speciale uren waarop je welkom bent. Bekijk de informatie op de website.

Meer lezen over wat te doen in Amsterdam?
Dit doe je tijdens een dagje Amsterdam met kinderen
Tips voor Amsterdam-Noord
Ook in Noord: 5D ervaring This is Holland

Wondr met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.