4x Winterzon Caribisch gebied, vakantie tips

6

Op mijn blog post ik regelmatig ideeën voor een winterzon vakantie. Dit keer deel ik tips voor een winterzon Caribisch gebied vakantie, eventueel met kinderen. Het Caribisch gebied vind ik zo heerlijk: het is er warm, de sfeer is relaxed en de cultuur ligt mij. Het liefst zou ik alle eilanden van het gebied een keer ontdekken.

Heb jij toevoegingen aan de tips voor vakanties in het Caribisch gebied, deel die met ons. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën!

Curacao-winterzon caribisch gebied-vakantie-tips-kinderen-reisblog-reis

Winterzon Caribisch gebied: Curacao

Afgelopen najaar waren wij een aantal weken op Curacao. Het was heerlijk! De temperatuur is iedere dag goed, als het regent is dat meestal ’s nachts, fantastische stranden en heerlijke restaurants. Leuk is ook dat haast alle restaurants ingericht zijn op gezinnen. Voor kinderen staan er aparte stoelen, er is speelgoed of ander vermaak.

Curacao bleek ook veel meer te zijn dan enkel zon, zee en strand. Er is namelijk veel mooie natuur en je kan er prachtige wandelingen maken. Lees al onze tips voor Curacao met kinderen!

Winterzon Caribisch gebied: Bonaire met kinderen

Naast Curacao ligt Bonaire. Ook daar is het tropisch warm. Het is overigens een heel ander eiland dan Curacao. Het is kleiner, er wonen veel minder mensen en er zijn wat minder toeristen.

De toeristen die er zijn komen vaak voor de watersporten: duiken, snorkelen en windsurfen. Naar Bonaire ben ik heel benieuwd vanwege de natuur, cultuur en uiteraard de watersporten. Met kinderen zou het eiland ook fantastisch zijn vanwege de relaxte sfeer. Ook Bonaire bereik je direct vanaf Nederland, soms wel met een tussenlanding op Curacao of Aruba.

Vakantie Aruba

Aruba ligt aan de andere kant van Curacao en is een populair eiland onder de toeristen. Ook voor een vakantie in de winterzon Caribisch gebied. Dit eiland is uiteraard ook altijd heerlijk warm. De sfeer is er wel anders dan op Curacao, veel meer gericht op Amerika. Wel ben ik heel benieuwd naar het eiland vanwege de prachtige witte zandstranden en de mogelijkheden om te surfen!

Sint-Maarten

Sint-Maarten staat al jaren hoog op mijn lijst. Het eiland is deels Nederlands en deels Frans. De invloeden uit Europa komen duidelijk naar voren op het eiland, dat toch echt ook Caribische invloeden heeft. Extra leuk vind ik dat er een strandtent Karakter zit, op Curacao was dit mijn favoriete strandtent!

Ook leuk is het om vanaf Sint-Maarten te gaan eilandhoppen!  De hoofdstad Philipsburg biedt de mogelijkheden voor trips over het water naar Anguilla, Saba, St. Barths & St. Eustatius. Ik ben gek op eilanden en het ontdekken van nog meer eilanden. Dit is een van de redenen waarom Sint-Maarten zo hoog op mijn lijst staat: er zijn diverse eilanden in de omgeving die je kunt ontdekken. De een nog kleiner dan de ander maar allemaal minimaal een dagtrip waard.

Meer tips lezen na deze blog over winterzon Caribisch gebied? Lees onze tips voor kindvriendelijke verre bestemmingen of bekijk de tips voor een zonnige wintervakantie.

6 Comments
 1. Eric zegt

  Waaw te gek! Mooie foto’s en leuke vooruitzichten! Ga zo door!! Eric

 2. Elisa | Lies rond de wereld zegt

  Dit lijkt me echt een heerlijke winterzonbestemming! Ik moet sowieso echt eens naar Curacao, een vriendin van mij is er vorig jaar gaan wonen en ik heb haar nog niet opgezocht. Toch eens doen 🙂

  1. Karlien zegt

   Wat heerlijk, zeker doen. Extra goede reden om er eens heen te gaan. Heeft zij het naar haar zin?

 3. Linda zegt

  Curacao lijkt me echt zo mooi! Evenals Aruba.
  Het enige wat me/ons weerhoudt is dat het lang vliegen is met een dreumes van 1,5 jaar. Dat is iets wat we nog niet goed aandurven, maar misschien gewoon moeten doen.

  1. Karlien zegt

   Wij zijn met baby van zes maanden naar Florida geweest en dat was een reis van 20 uur van deur tot deur en ging prima. Maar dochter was heel makkelijk als baby. Denk dat het afhangt van hoe je kind is & hoe jullie er zelf in staan. Ik zeg: gaan, die vlucht gaat voorbij 🙂 Tablet mee, boekjes.

 4. Mariëlle | Me-licious zegt

  Heerlijk! ALs je net zoals ik een winterdip hebt, dan moet je zeker jouw post lezen. Ik word er helemaal vrolijk van wat een lekkere en zonnige bestemmingen allemaal! Ik weet wel welke ik uitkies: Curacao! Lijkt me prachtig. Ik weet eigenlijk niet waarom ik er nog steeds niet ben geweest, maar blijkbaar komt er steeds iets tussen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.