Winterzon Afrika met kinderen | 5 bestemmingen

10

In dit artikel deel ik een aantal bestemmingen die je goed kan bezoeken met kleine kinderen in Afrika. Ik kijk onder andere naar de bereikbaarheid, vaccinaties, veiligheid en het klimaat. In deze blog de winterzon Afrika met kinderen.

Met kinderen een vakantie naar de winterzon vind ik ideaal. De prijzen liggen vaak lager (tenzij je in een vakantie gaat), het is rustiger en in Nederland is het koud.

Eerder verscheen de goed ontvangen blog over winterzon Verenigde Staten met kinderen

Winterzon Afrika: Gambia

Gambia, ook wel het “Afrika voor beginners” genoemd. Gambia heeft het relaxte gevoel dat je in het zuiden van Afrika vindt maar wel met een Westers tintje. Gambia is een vrij klein land waardoor je veel van het land kunt zien tijdens je vakantie in de winterzon. Vliegen naar Gambia duurt ongeveer zes uur, wat erg meevalt. De temperatuur ligt in de winter rond de 32 graden! Ik ben nieuwsgierig geworden!

Mauritius en de Seychellen

In mijn artikel over zon in de herfstvakantie noemde ik Mauritius al en het land is ook prima geschikt voor een winterzon Afrika vakantie! Ook beloofde ik dat ik ga uitzoeken of je een budget vakantie kan maken naar Mauritius. Als ik dit artikel schrijf zie ik via Tui aanbiedingen voor vlucht en hotel vanaf € 999, – per persoon.

Waarom dit eiland geschikt is tijdens de wintermaanden? Met prachtige stranden, het mooie groene binnenland en een goede temperatuur tussen de 27 en 30 graden kan je heerlijk opwarmen onder de Afrikaanse zon. Nadeel is wel dat het ontzettend ver vliegen is, waardoor het niet echt geschikt is voor een korte vakantie met kinderen.

De Seychellen liggen op een uur of tien vliegen, net zover als Curacao. Een stuk beter te doen dus dan Mauritius. Het tijdsverschil met Nederland is slechts drie uur en de temperatuur is de hele winter door rond de 29 – 30 graden.

Lees ook: Vakantie op Mauritius met het gezin

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, ik ben gek op dit land. De mensen, cultuur, sfeer, het eten, de natuur en natuurlijk de stranden. De omgeving rondom Kaapstad is zo waanzinnig gaaf en mooi. In onze wintermaanden is het zomer in Zuid-Afrika waardoor het een heerlijke winterzon bestemming is voor met kinderen. Zeker het gebied rondom Kaapstad is vrij westers en veilig. Als je met een rechtstreekse vlucht gaat ben je er in een uur of elf, twaalf. Bekijk de mogelijkheden voor een rondreis in dit waanzinnige land.

Kaapverdie

Kaapverdie hebben wij bezocht in de winter van 2014. Toen verbleven wij op het eiland Sal met twee kleine kinderen. Ik raad de Kaapverdische eilanden echt aan en als je meer tijd hebt tijdens je winterzon Afrika vakantie, ga dan eilandhoppen!

Zie voor het eilandenhoppen mijn artikel over Cabo Verde, daarin beschrijf ik alle eilanden en hoe je er komt. Wij waren op Kaapverdië met baby, wat een goede combinatie was.

Bekijk de aanbiedingen naar Kaapverdië.

Tanzania

Goed, het is een stuk vliegen, negen uur zelfs. (Bekijk hierover mijn artikel vliegen met kleine kinderen) Vooral het eiland Zanzibar spreekt bij veel reizigers tot de verbeelding, dit zijn enkele kinderhotels op Zanzibar. Heerlijke winterzon in Afrika met een temperatuur boven de dertig graden! Bekijk hier de reizen.

Lees onze ideeën voor een bestemming met winterzon

10 Comments
 1. Yvonne zegt

  Ik kijk ook wel eens naar deze bestemmingen, maar helaas zitten wij aan de vakanties vast en dan zijn de prijzen toch minder gunstig. Bij Gambia houdt het malariarisico mij verder tegen. Ik zou dat echt niet aan onze kinderen willen geven en aangezien er wordt gezegd dat er het hele jaar door risico is vind ik dat geloof ik net iets te spannend.

  1. Karlien zegt

   Aah wat zonde van die malaria in Gambia. Ik wist dat niet, voor mij houdt het dan ook op. Klopt, de prijzen liggen in de vakanties vaak hoger helaas 🙁

 2. yasemin zegt

  Wat leuk dat je blog over reizen met kids! Zal ik zeker vaker een kijkje op nemen!

  1. Karlien zegt

   Dank je wel, leuk om te horen 🙂

 3. Lotte - scratchingmymap zegt

  Ik heb zelf nog geen kinderen rondlopen, maar Afrika lijkt me toch al wat een lastigere bestemming met kinderen. Maar blijkbaar is het goed te doen als ik jou zo hoor. Maar toch maar eerst eens een keertje zelf naar Afrika. 🙂

 4. anto zegt

  Wij wilden deze winter ook naar de zon en hadden gekeken naar Kaapverdië maar uiteindelijk kregen we een goed aanbod (via mijn werk) voor Thailand en dat is het dus geworden. Nog steeds geen Afrika voor mij dus haha

  1. Karlien zegt

   Wow wat gaaf om via je werk naar Thailand te gaan! Ben heel benieuwd naar jullie ervaring, wij gaan komend jaar daar ook heen. Afrika is fantastisch, dus zeker een keer heen gaan 😉

 5. Judith zegt

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat Afrika mij niet trekt. Al wil ik ooit (later als ik groot ben) nog eens naar Tanzania icm Zanzibar. Niet met kleine kinderen want daar ben ik al even uit. Ik mag/moet in de schoolvakanties als ik met mijn zoon wil gaan. Een fijne plek voor winterzon vind ik Tenerife. Europa, maar voor de kust van Afrika en dus altijd heerlijke temperaturen. En een erg veelzijdig eiland.

 6. Maud - Maudgeniet.nl zegt

  Aah, wat een fijne bestemmingen allemaal! Ik zou zo graag eens naar Gambia gaan – maar ook Senegal lijkt me prachtig. Senegal staat overigens niet op je lijstje, maar dat maakt niet uit 😉

 7. Sheila zegt

  Gambia vond ik zo leuk. Wij vierden O&N altijd in het buitenland. Sinds ik twee relaties heb niet meer. Vriendlief heeft een leuke familie met wie ik het graag vier. Maar dat terzijde. Dus van de vele O&N momenten zaten we eens een week in Gambia. Erg leuk. Maar sinds ik moeder ben, vermijd ik nu ook voorlopig malaria bestemmingen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.