Op wintersport met baby | 11x Tips!

2

Op wintersport met baby, kan dat wel? Volgens Nanouk wel! In deze reisblog vertelt Nanouk over de wintersportvakantie met hun baby van toen 12 weken oud. Zij heeft samen met haar man en zoon Roan (die inmiddels 2 jaar is) al flink wat gereisd. Zo zijn ze een half jaar met een caravan door Spanje en Portugal getrokken.

Nanouk en haar man werken locatie onafhankelijk en kunnen daardoor veel reizen. Hun dochtertje is net geboren en het plan is om over enkele maanden weer te vertrekken met hun caravan. Meer over hun wintersportavontuur met baby las je eerder op de website Samen de Wereld Ontdekken.

Lees ook: Wintersport in Winterberg met kinderen

Wintersport met baby

Mijn man en ik zijn fanatieke skiërs. We hebben elkaar zelfs leren kennen in de sneeuw! Toen ik zwanger was van onze oudste twijfelden we dan ook geen moment: natuurlijk gingen we op wintersport met baby.

Voorgaande jaren gingen we met een hele grote groep en dat was altijd één groot feest. Met baby is het allemaal toch iets minder met de après-ski. Toch vertrokken we uiteindelijk met een groep van 13 naar de Oostenrijkse sneeuw. Dat onze baby Roan mee ging, vonden ze geen probleem!

wintersport-met-baby

Wintersport in Köningsleiten, Oostenrijk

Het was toeval dat we naar Köningsleiten in Oostenrijk gingen. We zochten een catered chalet, speciaal voor onze wintersport met baby, in een groot gebied en in Köningsleiten vonden we er één met appartement. Wij konden met z’n drietjes in dit appartement en de rest van de groep verbleef in het chalet. Zo hadden we een plekje voor onszelf en onze baby Roan en waren we wel zo bij de rest in het chalet voor het eten en de gezelligheid ’s avonds.

Het inpakken was een flinke klus! Een baby is zo klein, maar tjonge wat namen we een hoop spullen mee. Gelukkig paste het allemaal in onze stationwagen.

Overnachting onderweg

Onze baby is een echte slaapkop en sliep vrijwel de hele tijd in de auto. Toch kozen we ervoor om halverwege te stoppen voor een overnachting. In Duitsland hadden we een hotel geboekt, zowel voor de heen- als terugweg. En maar goed ook, want we hadden beide keren enorme file.

De overnachting in het hotel ging super goed met onze baby. We arriveerden rond etenstijd. Op de kamer gaven we Roan een flesje, waarna hij ging slapen. In het restaurant aten Joost en ik op ons gemak een hapje, met uiteraard de babyfoon op tafel.

Skiën in Köningsleiten met kinderen

Nu was onze baby nog heel klein, maar voor zover ik het kon inschatten is Königsleiten in het Zillertal een prima bestemming voor een wintersport met kinderen. De oefenweide was op loopafstand van ons chalet en ook de gondel was goed te bereiken via de oefenweide of met de skibus. Bij de gondel zijn ook een aantal restaurants en terrasjes voor de lunch en après-ski.

Om de beurt skiën

Dé vraag is natuurlijk hoe we dat deden met skiën. Het plan was om om de beurt te gaan skiën. Ik had echter bekkeninstabiliteit overgehouden aan de bevalling en kon dus niet skiën. Hierdoor werd de verdeling iets anders: ik was de hele week bij Roan, terwijl Joost ging skiën. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik dit heel jammer vond.

Omdat ik zoveel last had van m’n bekken kon ik ook niet met de wandelwagen door de sneeuw ploeteren. Een drager is sowieso handiger in de sneeuw, maar Roan dragen ging ook niet met m’n bekken. Gelukkig kwam Joost enkele keren rond lunchtijd of ’s middags na het skiën terug naar het chalet om mij en Roan op te halen. Hierdoor heb ik wel iets van het dorp en de omgeving gezien.

Neem oppas mee!

Toch kwamen de muren op me af na een paar dagen. Ik heb dan ook belangrijk advies voor als je op wintersport gaat met baby: neem iemand mee die niet gaat skiën. Diegene kan oppassen als jij en je partner beiden gaan skiën, maar je ook gezelschap houden als je bij je baby blijft en bijvoorbeeld gaat wandelen of tijdens een drankje op het terras.

Wintersport met baby: een aanrader?

Ja, een skivakantie met baby is absoluut een aanrader! Voor mij was deze wintersport niet zo’n toffe week, omdat ik last had van bekkenklachten. Maar ben je wel fit, dan is een wintersport met je baby geweldig! Accepteer dat het anders is dan in het pré-babytijdperk en geniet van de quality time met je gezin, van de mooie omgeving en de frisse berglucht.

Lees ook:

2 Comments
  1. Imke zegt

    Wij zijn twee keer met een baby op wintersport geweest. Inderdaad een aanrader! Bij onze oudste hadden we geen oppas bij, maar kinderwagen de gondel in boven op de berg in het zonnetje en daar wisselden we elkaar af (ook vrienden zodat ik en mijn man ook een keer samen konden gaan). Bij onze jongste zijn mijn ouders meegegaan en hebben lekker met haar gewandeld, zodat wij allemaal konden skien. We zijn voor gek verklaard door iedereen, maar wij vonden het fantastisch!

    1. Karlien zegt

      Wat een goede tip zeg!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.