Het centrum van Willemstad in beeld

1

Na afloop van de Dushi Walk hadden we zin om nog even Willemstad in te gaan. Met de kinderen hebben wij heel wat gelopen door de hoofdstad van Curacao. In deze blog deel ik de foto’s en het verslag van deze kleine en korte stedentrip.

Willemstad IMG_5122

Willemstad, een overzicht van het centrum

Het eerste dat opvalt aan de stad is de kunst! Overal zie je kraampjes waar zeer kleurrijke souvenirs worden verkocht. Ik hou van al die kleuren. De kinderen blijven vaak ook een tijdje staan kijken.

IMG_5124

De Julianabrug

De Julianabrug. We zijn er al een paar keer overheen gereden, leuk om hem ook eindelijk te zien vanuit het centrum van Willemstad. De brug is echt hoog. Hij is zo hoog omdat er cruiseschepen onderdoor moeten kunnen. Aan de andere kant van de brug is de olieindustrie. Het is een gek en ook mooi gezicht van bovenaf: aan de ene kant het prachtige, kleurrijke centrum en aan de andere kant veel industrie.

De welbekende gekleurde huizen, zo bekend voor het eiland. Toen ik hier stond kon ik pas echt geloven dat we op Curacao zijn.

IMG_5201

Rif fort, een leuk winkelcentrum vlakbij de pontjesbrug. Een aanrader als je zin hebt in een ijsje. Rechts van het winkelcentrum zie je allerlei kraampjes waar je souvenirs kan kopen.

Deze kleurrijke koe, alias bank, staat in het Rif fort winkelcentrum. Hier hebben wij heerlijk ijs gegeten en ook is er goede koffie bij het DE café.

Één van de winkelstraatjes. Johan houdt helemaal niet van winkelen en dat gecombineerd met een peuter en dreumes zorgt ervoor dat je niet kan winkelen.

IMG_5267

Dit is de overkant van de drijvende markt: vanaf hier wordt de handelswaar naar de kraampjes gevaren. Mooi om te zien.

Lees ook: doen op Curacao met kinderen

1 reactie
  1. Rowan zegt

    Wat toevallig, ik schreef laatst ook een stukje over Willemstad. Leuk om jouw foto’s te zien. Ik herken alles, en dat is heerlijk! 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.