Naar Weesp (etappe 1 en 2 Westerborkpad)

0

Op een mooie dag in het weekend, nadat ik mijn weer een les windsurfen had, stapte ik met mijn dochter in de bus. We gingen naar Amsterdam Muiderpoort. Het doel was om naar Weesp te lopen, via etappe 1 en 2 van het Westerborkpad. Eerder liep ik de proloog van dit pad, vanaf Amsterdam centraal naar de Stadsschouwburg. Omdat ik de NS-wandeling liep, kwam ik uit bij Muiderpoort. Het eerste deel van de eerste etappe zie zie je daarom in dit artikel.

Amsterdam-wandelen-langeafstandspad

Amsterdam-wandelen-langeafstandspad

Westerborkpad, van Amsterdam Muiderpoort naar Diemen

We starten bij het Muiderpoort station. Hartstikke Amsterdam en ik maak mij klaar om mezelf en dochter in de kinderwagen richting Weesp te duwen. Het is al later op de middag dus ik twijfel over één of twee etappes. We lopen via de Valentijnkade en langs de Joodse begraafplaats Amsterdam uit. Zo opmerkelijk dat je opeens in het niets staat. Tien minuten wandelen en je ben in bruisend Amsterdam.

joodse-begraafplaats-amsterdam-zeeburg amsterdam   IMG_20160618_160744 IMG_20160618_161006

Vanuit Amsterdam lopen we naar Diemen. De route loopt het laatste stuk van de eerste etappe door een klein natuurgebied. Er staan mooie planten en bloemen in bloei en ik geniet van dit stuk van de wandeling. Mocht je ook met kinderen wandelen: er is in dit natuurgebied een grote speeltuin, vanuit waar je wandelt aan de linkerkant. Wij hebben de speeltuin overgeslagen: er kwam regen aan en dochter was erg moe.

station diemen
IMG_20160618_162814

Na iets meer dan vijf kilometer staan we in Diemen. Omdat ik vijf kilometer wel erg weinig vind voor een wandeling, gaan we door met etappe twee.

Van Diemen naar Weesp, etappe 2 Westerborkpad

De tocht gaat verder, vanaf het station van Diemen door het dorp (of stad). Er komt regen aan en we lusten wel wat. Direct na het station zit een winkelcentrum. Aan het eind van het winkelcentrum, dus rechtdoor lopen, zit een leuk café met goede koffie. Ook hebben ze taarten en huisgemaakt ijs. Mocht je de twee etappes combineren, dan raad ik je deze lunchroom aan!

IMG_20160618_170743

Het eerste stuk van de wandeling gaat door Diemen. Diemen is niet het mooiste stuk van Nederland, om het maar mooi te verhullen.

IMG_20160618_172812 IMG_20160618_175024

Al snel staan we buiten Diemen en we lopen via dijken en weilanden richting Weesp. Mooie stukken komen we tegen, net onder de rook van Amsterdam.

IMG_20160618_175029 IMG_20160618_181351 IMG_20160618_182149

De spoorbrug in zicht! Merkte ik nog op dat etappe 1 vrij kort was, mede omdat ik een deel al had gelopen. Etappe 2 is wel een flink stuk wandelen. Normaal zou ik het niet zo hebben ervaren maar de dag ervoor had ik ook al een flink stuk gewandeld. En de ochtend voor de wandeling stond ik op het water. Het is inmiddels tegen zeven uur dus we krijgen trek. Goed, het is nog een paar kilometer.

IMG_20160618_182939 IMG_20160618_183316 IMG_20160618_185807

Voor kinderen is dit het mooiste deel van de wandeling. Treinen rijden af en aan, je loopt er vlak langs. Zeker het stuk over de spoorbrug was
gaaf!

IMG_20160618_190249

Als ik deze score zie, 11 kilometer, weet ik niet waarom het zo zwaar voelde. Een klagend kind, spierpijn en honger zullen niet hebben bijgedragen. Desondanks was het een mooie wandeling!

Weesp

weesp-la-base-pizza

weesp-la-base-pizza
En mocht je nog tijd hebben, sla dan Weesp niet over. Wat een prachtig stadje! Wij genieten van een hele goed pizza bij La Base! Als je etappe 3 loopt, richting Muiderberg, kom je ook door Weesp.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven van mijn wandeling!

Lees ook: De route vanaf Weesp naar Muiderberg in beeld.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.