Ons weekend op Texel met kinderen in beeld

13

Wij waren een weekend op Texel met kinderen, wij verbleven bij een park van Landal. Wat een prachtig eiland! Ik ben er al een aantal keer geweest maar dit keer zag ik pas echt de schoonheid van het eiland. Bos, strand, duinen en veel strandtenten.

De kinderen vonden het fantastisch op Texel, die hebben heel erg veel gespeeld. We hadden de auto mee dus we konden ons makkelijk over het eiland verplaatsen. Met de Texel Hopper kom je trouwens ook bijna overal.

Texel met kinderen, de eerste dag

We komen van de boot af en rijden eerst naar een paviljoen om te lunchen. We kiezen Paal 15 uit. Als we van de auto naar de strandtent lopen ligt er naast de weg al wat zand. De kinderen vinden dit al fantastisch, laat staan als ze het strand en de duinen zien. We weten gelijk dat we een goede keus hebben gemaakt toen we besloten om naar Texel te gaan. Ook Paal 17 is tof trouwens.

IMG_8305

Landal Sluftervallei, een kindvriendelijk vakantiepark op Texel

We waren via een aanbieding van de HEMA bij kindvriendelijk vakantiepark Landal Sluftervallei terecht gekomen. Het huisje was niet groot maar goed ingericht, netjes, licht en de ligging was prima. 

Dit park is niet autovrij, waarbij het voordeel is dat je makkelijk op het park komt en sneller van het park af gaat om iets te doen. Ook ligt het park prachtig, vlakbij de vuurtoren.

IMG_8350

Dineren bij strandtent Kaap Noord

Daar is die, de echtgenotenopvang. In de avond gaan we eten bij Kaap Noord. Binnen is het helemaal vol en buiten is het prachtig weer. Alle reden om buiten te eten. De kids hebben toch geen rust om langer dan een half uur te zitten, dus zo erg koel je ook niet af buiten.

Texel kinderen strand

Dag 2 op Texel met kinderen, naar de Vuurtoren

De volgende dag gaan we met de kinderen naar de vuurtoren toe. Op onze peuter maakt dit een enorme indruk. Hij kan urenlang naar de vuurtoren kijken. De laatste dag is hij vanaf Landal naar de vuurtoren gerend. In de vuurturen vond ik het trouwens maar zo – zo ..helaas heb ik veel hoogtevrees.

Texel Sommeltjespad kinderen

Sommeltjespad

Het Sommeltjespad hebben we ook gezien! Een is een wandeling van 1,5 km voor kinderen. Onderweg is van alles te ontdekken. Erg leuk om met je kinderen heen te gaan als je op Texel bent.

Na de wandeling in het bos valt dreumes in slaap. Samen met peuter ga ik naar de binnenspeeltuin De Krim, deze is gratis toegankelijk.

IMG_8704

Johan is blij met de keuken in het huisje. In de avond bakt hij pizza. We zijn te lui om zelf deeg te maken dus we kopen een kant-en-klaar deegpakket met saus.

IMG_8718

De derde dag op Texel met kinderen: naar het vliegveld

Op de derde dag gaan we naar het vliegveld van Texel. Als Johan vliegtuigen bekijkt, willen de kinderen met mij het museum in. De kinderen vinden het museum, dat je ook op het vliegveld vindt, heel erg leuk en we blijven er uren. Daarna gaan we een ijsje halen bij de ijsboerderij. In de avond eten we bij Paal 21 op het strand.

IMG_8766

Het weekend Texel met kinderen was van vrijdagmiddag tot en met maandagochtend. We hadden erg veel mazzel met het weer, maar sowieso is het een fantastisch eiland om met je kinderen te bezoeken. Bijna alles is op kinderen gericht en overal strand, zee en duinen. Werkelijk prachtig! Wij gaan vaker naar Texel!!

Lees ons uitgebreide artikel over Texel met kinderen

13 Comments
 1. Monique | WritingMonique zegt

  Een echtgenotenopvang! Wat een leuk idee, haha!

 2. Rowan - sillysis.nl zegt

  Heerlijk zeg, zo’n weekendje weg! Ik ben gek op de Waddeneilanden en het strand! Ik moest erg lachen om de echtgenoten opvang, zo leuk!! Ik heb genoten van je fotoverslag, echt heerlijk al die mooie foto’s!

 3. Charelle zegt

  Oh wat een heerlijke Texel foto’s zijn dit! Ik ging er vroeger regelmatig heen en heb er ook heel goede herinneringen aan!

  1. Karlien zegt

   Wat tof om te horen!!

 4. Ferry & Jacqueline zegt

  Wat leuk dat je bij ons kwam kijken. Wat heerlijk dat jullie hebben genoten. Texel ben ik nooit geweest. Ferry wel dan heel vroeger van school. Wat is daar mooi. Vuurtoren is bijzonder om te zien. Leuke verslag heb je gemaakt. Leuk dat ook in Zwitserland gewoond heeft. Zwitserland is een mooie land. Ik heb hier genoten om te zien.

  1. Karlien zegt

   Zwitserland is inderdaad fantastisch en Texel is zeker de moeite waard 🙂

 5. Narelle | wegvanhetnoorden.nl zegt

  Wat een heerlijke foto’s en wat hadden jullie geluk met het weer! Wij zijn nog nooit op Texel geweest, met als reden dat we eigenlijk altijd naar Terschelling gaan (elk jaar sowieso een weekendje). Texel ziet er prachtig uit. Ben benieuwd naar je volgende blogs!

 6. Els zegt

  Wat een mooie foto’s! Vooral de begin foto! Het ziet er heerlijk uit. Zo te zien hebben jullie genoten. Fijn geen autovrij park. Ik wist niet dat die er nog waren. Vind het altijd een nadeel als je niet met de auto bij je huisje kan.

 7. Sabine zegt

  Wat n fijne foto’s heb je gemaakt!! Ziet eruit alsof t erg leuk is geweest 🙂

 8. Daisy zegt

  Ziet er heerlijk ui! Ik denk dat Emma (die gek is op zand en water) dit ook helemaal te gek zou vinden. Ben zelf nog nooit op Texel geweest… Emma niet eens ooit op het strand, jeetje… Wordt echt de hoogste tijd! Ik besef me nu pas hoe ik dat mis.

 9. Daphne | Travelshot.nl zegt

  Wat een fijn overzicht met mooie foto’s ! Ik kom altijd erg graag op de Wadden eilanden. Dicht bij huis, maar het voelt toch als helemaal weg! 🙂

 10. Sheila zegt

  Wat een mooi uitzicht hadden jullie! Ziet er echt top uit. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Beter dat jullie niet dit afgelopen weekend waren gegaan. Wat een verschrikkelijk weer was het! Heb je wel mooie wolkenvelden, maar de hele tijd regen en hagel is ook niet leuk (in april).

 11. Forever38.com (Vera) zegt

  Hahaha, die echtgenotenopvang. Geweldig !!
  En ja, Texel is een prachtig eiland. Ik krijg spontaan zin om er heen te gaan.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.