9x Wat doen met de kinderen in de vakantie?

0

Wat kan je doen met de kinderen in de vakantie? De zomervakantie gaat beginnen en veel ouders stellen zich waarschijnlijk deze vraag. Wij hebben alvast wat ideeën bedacht!

Als ik me afvraag wat je met de kids kan doen tijdens de vakantie, dan is mijn eerste antwoord natuurlijk: op vakantie gaan! Maar goed, de zomervakantie duurt heel wat weken. Dus ik ga vooral een aantal ideeën delen voor in/rond het huis of in de regio. Wil je ideeën voor een vakantie met kids, bekijk dan onze tips voor kindvriendelijke bestemmingen.

Doen met de kinderen in de vakantie!

Naar buiten!

Mijn kinderen zijn in de leeftijd dat ze speeltuintjes nog erg leuk vinden. Als we zin hebben dan gaan we in het dorp allerlei speeltuinen af. En soms dan gaan we naar een ander dorp of stappen we in de bus naar Amsterdam, die mazzel hebben we, en gaan we daar naar een grotere gratis speeltuin. Veel grote steden hebben grotere speeltuinen in of vlakbij het centrum waar je gratis kan spelen.

Speelbossen

In Nederland en België heb je ook heel wat speelbossen. Deze zijn vaak gratis toegankelijk en de kinderen kunnen zich hier uren vermaken. Neem voldoende eten en drinken mee, plus wat tijdschriften of boeken, en ook jij bent uren zoet.

Varen

Op heel veel plekken in Nederland en België kan je een roeiboot, kano of SUP huren. Met de kinderen is dat ontzettend leuk om te doen, zeker als je op zoek bent naar inspiratie voor kinderen in de vakantie. Wij huurden een fluiterboot in Waterland en de kinderen hebben het daar nog steeds over.

Picknick

Broodjes halen bij de bakker, sap mee, salades of gezonde wafels maken: je kan het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Daarna eet je het op op een fijn plekje in het bos, een park of op een strand.

Bakken

Een van mijn favoriete dingen om te doen is dingen bakken. Koekjes, taarten: noem het maar op. Mijn kinderen vinden het erg leuk om te helpen en zeker tijdens vakanties is er alle tijd om nieuwe recepten te proberen. Mijn appelkruimeltaart bijvoorbeeld!

Museum bezoeken

Musea zijn vaak ontzettend leuk ingericht voor gezinnen en het is zeker een optie als je op zoek bent naar ideeën voor kinderen in de vakantie. Wij bezoeken geregeld een museum met de kinderen. In sommige musea ben je de hele dag zoet!

Kamperen in de achtertuin

Het grote voordeel van kamperen in de achtertuin is dat je je spullen niet allemaal hoeft mee te slepen naar de camping! En kamperen in de achtertuin is wisselen van omgeving, terwijl je maar een paar stappen hoeft te zetten. Als je goedkoop wilt kamperen met de kinderen, dan kan je ook denken aan kamperen bij de boer. Wij deden dit als kind geregeld. De campings zijn heel simpel, maar als je daarvan houdt is het een perfecte plek voor een goedkope vakantie.

Flipperkast maken

Een hele toffe tip die ik tegenkwam tijdens mijn zoektocht naar ideeën was zelf een flipperkast maken. Mijn kinderen zijn alvast enthousiast.

Wat doen met de kinderen in de vakantie – wat zijn jouw ideeën?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.